Top 5 Beste Cursussen Beleggen in Nederland + België (2021)

Wat doe jij op dit moment met jouw financiële buffer? Laat je deze financiële buffer op jouw bankrekening staan? Dan weet je eigenlijk op voorhand al dat dit je geld gaat kosten. De rente bij de banken is namelijk historisch laag, terwijl er wél sprake is van een bepaalde inflatie. Door jouw geld op de bank te laten staan, wordt jouw geld eigenlijk alleen maar minder waard. Nu zijn er gelukkig heel veel cursussen over beleggen maar welke is nu de beste?

Wil je meer met je geld? Dan is het advies om iets nuttigs met jouw geld te gaan doen. Iets waar je in dat geval absoluut voor kunt kiezen, is om met jouw geld te beleggen. Jouw geld beleggen is niet alleen financieel gezien verstandig, maar brengt ook andere voordelen met zich mee. Voordat je van deze voordelen  kunt genieten, is het wel zaak om de benodigde kennis op te doen. Om dat voor elkaar te krijgen, is het advies om een goede beleggen cursus te volgen. Maar, wat is nou de beste beleggen cursus in Nederland én België van dit moment? Op die vraag geef ik in dit artikel graag een passend antwoord. Hieronder laat ik je namelijk kennis maken met de top 5 beste cursussen beleggen in Nederland + België.

Leestijd: 15 minuten


Inhoudsopgave


Waarom een cursus over beleggen volgen?

Is het nou écht noodzakelijk om een beleggen cursus te volgen? Nou, als je iets nuttigs met jouw geld wilt doen, is het zéker aan te raden om zo’n cursus te volgen. In mijn ogen is het zelfs onoverkomelijk om zo’n cursus te volgen. Als je géén goede beleggen cursus volgt, ben je nooit in staat om het gewenste rendement te behalen. Dit is nogal een forse stelling, maar het is wél een stelling waar ik voor de volle 100% van overtuigd van ben.

In mijn ogen zijn er écht meerdere redenen waarom het volgen van een beleggen cursus aan te raden is:

 • Je doet benodigde kennis op: beleggen in bijvoorbeeld aandelen is niet al te makkelijk. Je hebt met veel factoren te maken, terwijl ook veel Engelse termen vrij lastig zijn. Door een goede beleggen cursus te volgen, kun je alle benodigde kennis op doen.
 • Je gaat een hoger rendement behalen: ik ben ervan overtuigd dat je dankzij een goede beleggen cursus een hoger rendement gaan behalen. Dit komt puur doordat je weet waar je mee bezig bent én doordat je over alle benodigde kennis beschikt.
 • Het is leuk om een goede beleggen cursus te volgen: kies je voor één van de 5 beste beleggen cursussen? Dan weet je op voorhand al dat het leuk is om deze cursussen te volgen. De cursussen zijn veelal interactief en in de vorm van video’s. Juist dáárdoor beleef je ook nog veel plezier aan het volgen van zo’n cursus.
 • Je kunt veel geld gaan verdienen: wat is voor jou de reden dat je wilt gaan beleggen? De kans is groot dat je – door te beleggen – een extra inkomstenbron op wilt bouwen. Indien je voor een goede beleggen cursus kiest, behoort dát zeker tot de mogelijkheden. Het is namelijk een feit dat je veel geld kunt verdienen met beleggen, zolang je maar weet waar je mee bezig bent. Dát is alleen mogelijk als je een goede beleggen cursus volgt.
 • Je voorkomt dat je veelgemaakte fouten gaat maken: als je gaat beleggen, is de kans groot dat je fouten gaat maken. Dit doet namelijk elke beginner. Door de beste beleggingscursus te volgen, kun je het maken van deze fouten zoveel mogelijk minimaliseren. Mocht je onverhoopt toch een fout maken, kun je de gevolgen hiervan vervolgens minimaliseren. Dat is ook te danken aan het feit dat je gewoonweg over alle benodigde kennis beschikt.

Bestaat er een alternatief voor een belegger cursus?

Weet jij nog niet 100% zeker of een belegger cursus iets voor jou is? Dan is het goed om te weten dat je uit meerdere alternatieven kunt kiezen. Wel wil ik je alvast voor het volgende waarschuwen: deze alternatieven kunnen absoluut niet aan een complete cursus tippen.

Eén van de alternatieven die je hebt, is om bijvoorbeeld een mentor aan te trekken. Een mentor is bijvoorbeeld een ervaren belegger die jou alle fijne kneepjes van het vak kan leren. Je kunt je ongetwijfeld voorstellen dat dit een dure aangelegenheid gaat worden. Ook is dit een vrij kostbare investering qua tijd; je moet immers regelmatig met de mentor om de tafel zitten. Wat mij betreft is dit dus geen ideale optie.

Een andere mogelijkheid die je hebt, is om via YouTube veel kennis op te doen. Dat is prima mogelijk, aangezien je op YouTube echt heel veel filmpjes over beleggen vindt. Het lastige hierbij is alleen dat geen enkel kanaal je echt van alle informatie voorziet. Nee, je bent eigenlijk bezig met het beetje bij beetje vergaren van kennis. De kans dat er gaten in jouw kennisniveau vallen, is daarbij behoorlijk aanwezig. Als je een belegger cursus gaat volgen, heb je dáár in ieder geval geen last van. Bovendien merk je al snel dat veel filmpjes op YouTube elkaar tegenspreken. Als je de beste beleggingscursus gaat volgen, weet je gewoonweg dat de inhoud op de waarheid berust.

Tot slot kun je er ook nog voor kiezen om ‘gewoon’ aan de slag te gaan. Je kunt een account bij bijvoorbeeld DeGiro aanmaken, waarna je jouw eerste trades kunt plaatsen. Dit is spannend, dit is leuk en dit is verliesgevend. Ja, dat laatste durf ik absoluut te stellen. Als je zonder enige kennis aan de slag gaat, is de kans héél groot dat je binnen de kortste keren jouw inzet kwijtgeraakt bent.

Met andere woorden: het is cruciaal om een goede belegger cursus te volgen. Alleen met een cursus kun je alle benodigde informatie en kennis op doen. Bijkomend voordeel: bij de meeste belegger cursussen krijg je interessante bonussen meegeleverd. Met dank aan deze bonussen doe je nóg meer kennis op, terwijl je ook nóg betere trades kunt gaan plaatsen. Voldoende reden dus om direct voor één van de beste beleggen cursussen te kiezen!


Mijn top 5 beste beleggen cursussen 2021 

In de afgelopen jaren heb ik het genoegen gehad om meerdere cursussen uit te mogen proberen. Dit vond ik niet alleen erg leerzaam, maar vond ik ook erg plezierig. Juist doordat ik deze cursussen zelf heb gevolgd, kan ik je hier perfect over informeren. Dat is dan ook precies wat ik in dit artikel ga doen.

Voor welke belegger cursus jij het beste kunt kiezen? Dat hangt grotendeels van jouw eigen voorkeuren en wensen af. Om je een handje bij de keuze te helpen, bespreek ik hieronder de verschillende beleggerscursussen. Neem mijn toelichting goed door, maak een goede vergelijking en hak de knoop door. Van het volgen van één van onderstaande cursussen ga je zéker geen spijt krijgen!

Aan de hand van mijn persoonlijke bevindingen heb ik een top 5 samengesteld. Als je een belegger cursus wilt gaan volgen, kan ik je in ieder geval de volgende cursussen aanraden:


#1. Trading Navigator Methode

Soort cursus: videotraining

Soort beleggen: Beleggen in aandelen en opties.

Geschikt voor: Voor de iets meer ervaren belegger.

De ontwikkelaar: Harm van Wijk (bekend van o.a. beleggen.com)

Prijs: 997 euro via deze link of uiteindelijk te kopen via de gratis training.

Review: check hier mijn Trading Navigator review

Op deze foto zie je de Trading Navigator Methode, de nummer 1 van de beste cursussen over beleggen

De allerbeste beleggerscursus van Nederland en België: dat is in mijn ogen de Trading Navigator Methode. Deze cursus is uitgebreid, wordt aangevuld met fijne bonussen en biedt veel handige extra’s. Daarnaast merk je ook aan alles dat deze cursus opgesteld is door een ware expert.

Is het dan direct aan te raden om je voor deze cursus aan te melden? Nou, je moet wel goed rekening met het volgende houden: dit is geen cursus die écht voor beginners geschikt is. Als je een echte beginner bent, is deze cursus eigenlijk net iets te gecompliceerd. Alleen als je al enige ervaring met beleggen in aandelen hebt, is deze cursus ideaal voor je.

Waarom ik dit dan alsnog de beste belegger cursus vind? Dat heeft puur met de kwaliteit van deze cursus te maken. Echt aan alles is te merken dat deze cursus van een hoog niveau is én dat je veel aan deze cursus gaat hebben. Zelf heb ik met veel plezier deze cursus gevolgd, waarna ik succesvol ben gaan traden. Op dit moment heb ik een mooi aandelenportefeuille, onder meer met dank aan de Trading Navigator Methode.


Wat zijn de voordelen van de Trading Navigator Methode?

 • Opgesteld door een ware expert: Harm van Wijk heeft in de afgelopen jaren ongekend veel kennis/ervaring opgedaan in de wereld van beleggen. Dat is dan ook duidelijk te merken aan zijn kennis en aan de invulling van deze cursus.
 • Ongekend uitgebreide cursus: ook is het super dat Harm van Wijk voor een écht uitgebreide cursus gekozen heeft. De cursus is namelijk in 6 verschillende modules onderverdeeld. Hierbij is het eigenlijk de bedoeling dat je per week één module volgt. Wil je liever iets sneller of trager de cursus volgen? Geen probleem; je kunt deze belegger cursus geheel op je eigen tempo volgen.
 • Waardevolle bonussen: Harm van Wijk heeft ook nog hele waardevolle bonussen aan deze cursus toegevoegd. Dankzij deze bonussen ga je nóg meer kennis op doen en nóg betere trades plaatsen. Daar ben ik van overtuigd.
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding: tot slot ben ik ook over de prijs-kwaliteitsverhouding erg te spreken. Je betaalt voor deze cursus een bedrag van 997 euro, wat uiteraard niet weinig is. Toch kan ik je deze investering aanraden, omdat je dit bedrag binnen de kortste keren (als het goed is) weer terug gaat verdienen.

Wat zijn de nadelen van de Trading Navigator Methode?

 • Niet echt geschikt voor beginnende beleggers: als je echt nog géén ervaring met beleggen in aandelen hebt, is deze cursus net iets te hoog gegrepen voor je. Met deze cursus richt Harm van Wijk zich vooral op de iets ervaren belegger.
 • Sommige modules zijn lastig te volgen: tevens ben ik van mening dat sommige modules iets te lastig te volgen zijn. Zo zijn sommige lessen net iets te langdradig of is de materie gewoonweg té complex. Voor dergelijke lessen moet je echt even goed de uittrekken.

Kan ik de Trading Navigator Methode aanraden?

Ja, absoluut. Ik ben echt overtuigd van deze beste belegger cursus. Wil je hier graag meer over weten? Dan raad ik je aan om mijn Trading Navigator review door te nemen. In deze review vind je alle informatie over deze beleggerscursus.

Overigens raad ik je ook aan om de gratis training van Harm van Wijk te volgen.


#2. Day Trading Masterclass

Soort cursus: videotraining

Soort beleggen: Beleggen in aandelen door middel van daytraden op de Amerikaanse markt.

Geschikt voor: iedereen

De ontwikkelaar: Kevin Timmer

Prijs: 997 euro via deze link.

Review: check hier mijn Day Trading Masterclass review

Op deze foto zie je de Day Trading Masterclass, de nummer 2 van de beste cursussen over beleggen

Als je in aandelen wilt beleggen, kun je dit op verschillende manieren doen. Zo is het mogelijk om je pijlen op de lange termijn te richten, terwijl je ook jouw pijlen op de korte termijn kunt richten. Gaat jouw voorkeur uit naar het investeren op korte termijn? Dan is de Day Trading Masterclass voor jou op het lijf geschreven.

Met deze cursus ga je alles leren omtrent day traden. Day traden is een manier van investeren waarbij je binnen een korte tijd aandelen koopt én weer verkoopt. Tijdens deze kortdurende periode speel je uiteraard in op een gehoopte koersstijging. Als je dit op de juiste manier weet te doen, kun je dagelijks een flink bedrag verdienen.

In mijn ogen heeft Kevin Timmer geweldig werk met deze cursus afgeleverd. Bovendien merk je aan alles dat hij echt heel veel kennis heeft; zelf is hij al jaren bezig met day traden. Dit merk je aan zijn kennisniveau en aan de manier waarop hij dingen uitlegt. Al met al een super fijne en leuke belegger cursus om te volgen!


Wat zijn de voordelen van de Day Trading Masterclass?

 • Een super leuk onderwerp: allereerst ben ik van mening dat day traden echt super leuk is. Het is niet alleen leuk om te doen, maar het kan ook behoorlijk winstgevend zijn. Om zoveel mogelijk winst met day traden te maken, biedt de Day Trading Masterclass absoluut uitkomst.
 • Uitgebreid opgesteld én leuk om te volgen: tevens ben ik van mening dat dit echt een uitgebreide cursus betreft. Ondanks het feit dat de cursus zo uitgebreid is, blijft het wel leuk om de cursus te volgen. Dat is te danken aan de leuke video’s.
 • Opgesteld door een ware expert: aan alles is te merken dat Kevin Timmer onwijs vakkundig is. Day traden kent voor hem geen geheimen meer, zoals duidelijk uit de cursus blijkt. Je kunt écht veel van hem leren.
 • Interessante prijs-kwaliteitsverhouding: voor deze cursus van Kevin Timmer betaal je dus een bedrag van 997 euro. Dat is vrij veel geld, maar je krijgt wel heel veel waar voor je geld. Onder aan de streep ben ik écht te spreken over de prijs-kwaliteitsverhouding.

Wat zijn de nadelen van de Day Trading Masterclass?

 • Day traden moet je maar net liggen: als je met day traden aan de slag gaat, moet je hier ook dagelijks mee bezig zijn. Ik raad je dan ook aan om vooraf goed te bedenken of dat iets is wat jij ziet zitten. Mocht dat niet het geval zijn, kies je beter voor één van de andere belegger cursussen.
 • Het volgen van de cursus kost veel tijd: tevens ben ik van mening dat het volgen van deze cursus echt veel tijd kost. Dit betekent dat je veel tijd vrij moet maken én dat je de nodige aandacht aan deze cursus moet besteden. In mijn ogen is dit echter wél meer dan de moeite waard.

Kan ik de Day Trading Masterclass aanraden?

Onder aan de streep ben ik erg te spreken over de Day Trading Masterclass. Zou je graag meer over deze cursus en/of mijn bevindingen willen lezen? Check dan direct mijn Day Trading Masterclass review!


#3. Happy Investors

Soort cursus: videotraining

Soort beleggen: Beleggen in aandelen en vastgoed op korte en lange termijn.

Geschikt voor: iedereen

De ontwikkelaar: Jorik Vermeulen

Prijs: 797 euro via deze link

Review: check hier mijn Happy Investors review

Gratis Training: Download hier 1 van de gratis e-books van Happy Investors Mindset.

Op deze foto zie je de Happy Investors Mindset, de nummer 3 van de beste cursussen over beleggen

Op plek 3 in mijn top 5 van belegger cursussen staat een iets minder bekende naam; Happy Investors. Ondanks dat dit niet de meest bekende cursus is, ben ik wel érg te spreken over deze cursus. Dat is te danken aan de ontwikkelaars, maar ook aan de invulling van deze cursus.

Bij deze cursus gaat het namelijk om méér dan alleen beleggen. Het draait bij deze cursus bijvoorbeeld ook om het verkrijgen van een goede mindset. Een goede mindset heb je absoluut nodig om uiteindelijk het gewenste rendement te kunnen draaien!


Wat zijn de voordelen van Happy Investors?

 • Je krijgt toegang tot een uitgebreide community: bij deze cursus gaat het niet alleen om de verschillende videocursussen, maar ook om de community. In deze community kun je mensen ontmoeten, andere mensen helpen en zelf jouw vragen stellen.
 • Je kunt uit meerdere pakketten kiezen: tevens is het ideaal dat je bij Happy Investors uit meerdere pakketten kunt kiezen. Hierdoor kun je altijd een pakket uitkiezen dat voor 100% op jouw wensen aansluit.
 • De cursussen zijn leuk om te volgen: de ontwikkelaar van Happy Investors heeft voor videocursussen gekozen. Super, zeker ook omdat deze cursussen ontwikkeld zijn in de Huddle omgeving. Overigens zijn de cursussen van Happy Investors ook écht heel uitgebreid te noemen.
 • Opgesteld door een ervaren belegger: ook is het ideaal dat Happy Investors het levenswerk van een ervaren belegger is. Dit merk je aan de invulling van de cursus en aan het ongekende kennisniveau van de ontwikkelaar, Jorik Vermeulen.

Wat zijn de nadelen van Happy Investors?

 • Het volgen van alle cursussen kost veel tijd: Happy Investors is een ongekend uitgebreid pakket van producten, maar dat zorgt er wel voor dat je hier écht veel tijd aan moet besteden.
 • De community is niet super actief: tevens is het jammer dat de community nog niet super actief is. Op dit gebied valt nog de nodige winst te behalen door Jorik Vermeulen.

Kan ik Happy Investors aanraden?

Als je op zoek naar een totaalpakket bent, is Happy Investors de beste keuze voor je. Dit pakket is ongekend uitgebreid, onder meer dankzij de verschillende cursussen en de community. Wil je hier graag meer over weten? Check dan mijn Happy Investors review!


#4. De Geldmachine

Soort cursus: videotraining

Soort beleggen: Beleggen op lange termijn.

Geschikt voor: iedereen

De ontwikkelaar: René Cooiman

Prijs: 999 euro via deze link

Review: check hier mijn De Geldmachine review

Gratis Training: Download hier de gratis gids voor 25 Basisprincipes voor een succesvol leven.

Op deze foto zie je de Geldmachine, de nummer 4 van de beste cursussen over beleggen

Als we het over leuke namen van cursussen hebben, heb ik het al snel over de naam van deze cursus. De naam is niet alleen leuk, maar is ook veelzeggend. Als je op een serieuze wijze met deze cursus aan de slag gaat, creëer je echt jouw eigen geldmachine.

Met deze cursus ben je in staat om een passief inkomen op te gaan bouwen. Iets wat je gaat doen door te investeren in de juiste aandelen. Op het juiste moment. En met de juiste hoeveelheid geld. Hoe je dat allemaal kunt doen, ga je uitgebreid leren in deze interessante cursus.


Wat zijn de voordelen van De Geldmachine?

 • Het betreft een uitgebreid pakket: als je je voor de Geldmachine cursus aanmeldt, krijg je méér dan alleen de toegang tot de cursus. Zo krijg je ook toegang tot andere cursussen, tot een compleet Mastermind Package en tot een exclusieve Facebook groep.
 • Opgesteld door een expert: René Cooiman kan met recht omschreven worden als een ware expert. Het feit dat hij zijn kennis middels De Geldmachine met andere mensen wil delen, spreekt mij persoonlijk ook erg aan.
 • Zeer uitgebreide cursus: ook kan ik stellen dat de Geldmachine cursus echt een hele uitgebreide cursus is. Juist doordat de cursus zo uitgebreid is, ga je alle benodigde kennis op doen. De kans op succesvol beleggen is daarmee een stuk groter geworden.

Wat zijn de nadelen van de Geldmachine?

 • Het volgen van de cursus kost veel tijd: het is super dat de cursus zo uitgebreid is, maar dit brengt ook een uitdaging met zich mee. Als je deze cursus van A tot Z wilt volgen, ben je hier namelijk veel tijd aan kwijt. Iets om goed rekening mee te houden.

Kan ik de Geldmachine aanraden?

Ja, dat kan ik zeker. In mijn ogen is dit een unieke, uitgebreide en interessante cursus. Een cursus waar je ongetwijfeld veel aan gaat hebben, net zoals aan alle meegeleverde extra’s. Lees er alles over in mijn De Geldmachine Review.

Of ga nu naar de actiepagina of download hun gratis gids.


#5. FX Minds Academy

Soort cursus: videotraining

Soort beleggen: Beleggen op de Forex markt (valuta)

Geschikt voor: iedereen

De ontwikkelaar: Enzo Konst, Daan Stevens, Sander Krol en Niels Jonker

Prijs: 1320 euro voor een jaarabonnement of 120 euro per maand via deze link.

Review: check hier mijn FX Minds Academy review

Gratis Training: Download hier hun waardevolle gids met naar winstgevend traden voor startende traders.

Op deze foto zie je de FX Minds Academy, de nummer 5 van de beste cursussen over beleggen

Wil jij per sé in aandelen gaan beleggen? Dan is het belangrijk om een keuze tussen de soorten aandelen te maken. Eén van de mogelijkheden die je bijvoorbeeld hebt, is om je te verdiepen in de markt van Forex. Deze markt is uitermate interessant én biedt veel mogelijkheden. Veel mogelijkheden om veel geld te verdienen.

Om dat mogelijk te maken, moet je wel over veel kennis beschikken. Door met de FX Minds Academy aan de slag te gaan, kun je deze kennis op doen. In mijn ogen is dit de beste belegger cursus op het gebied van de Forex markt.


Wat zijn de voordelen van de FX Minds Academy?

 • De 4 ontwikkelaars zijn onwijs vakkundig: aan de gehele cursus merk je dat de vier ontwikkelaars zeer vakkundig zijn. Zo is de cursus niet alleen uitgebreid, maar ook van een ongekend hoog niveau. Elke video die je in deze cursus kunt bekijken, is eigenlijk van het gewenste niveau.
 • De cursus richt zich op een unieke markt: ook ben ik van mening dat het onderwerp van deze cursus uniek is. Weinig andere belegger cursussen richten zich immers volledig op de Forex markt.
 • Je krijgt toegang tot veel bonussen: ook is het ideaal dat je toegang tot veel verschillende bonussen krijgt. Zo kun je pakweg 200 live coaching webinars per jaar volgen.
 • De cursus is echt uitgebreid: tot slot wil ik nogmaals aanstippen dat deze cursus echt heel uitgebreid is. Dat is dus te danken aan de vier ontwikkelaars. Deze vier ontwikkelaars hebben stuk voor stuk hun eigen expertise en beschikken daarmee tezamen over héél veel kennis.

Wat zijn de nadelen van de FX Minds Academy?

 • Je moet een jaarabonnement afsluiten: als je toegang tot de FX Minds Academy wilt krijgen, moet je hier een jaarabonnement voor afsluiten. Je kunt echter wel kiezen voor een jaarlijkse- of maandelijkse betaling.
 • Je moet over veel doorzettingsvermogen beschikken: om de gehele cursus te volgen, moet je gewoonweg over veel doorzettingsvermogen beschikken. Het gaat je bovendien een hoop tijd kosten, maar dat is méér dan de moeite waard.

Kan ik de FX Minds Academy aanraden?

Wil jij je graag richten op de Forex markt? Dan is deze cursus met grote afstand de beste optie voor je. Ik kan je deze cursus dan ook van harte aanraden. Mocht je hier graag meer over willen weten, verwijs ik je graag naar mijn FX Minds Academy review.


Wat is voor jou de beste belegger cursus?

Zo, je hebt nu kennis kunnen maken met de vijf beste belegger cursussen. Een terechte vraag is nu wat voor jou de beste cursus is om te volgen. Om je hier nog een handje bij te helpen, heb ik een korte eindconclusie voor je opgesteld:

Wil je ‘normaal’ handelen in aandelen?

Kies dan voor de Trading Navigator Methode, de Happy Investors cursus of de Geldmachine cursus. Deze cursussen richten zich volledig op het handelen in ‘normale’ aandelen. Voor welke van deze drie cursussen je dan het beste kunt kiezen? Neem mijn reviews door en maak op basis daarvan jouw keuze.

Wil je day traden?

Heb je de grote wens om met daytrading aan de slag te gaan? Dan kun je niet om de Day Trading Masterclass van Kevin Timmer heen. Dit is gewoonweg de beste cursus in de wereld van day traden. Lees hier mijn Day Trading Masterclass Review.

Wil je je richten op de Forex markt?

Als je je vooral op de Forex markt wilt richten, is de FX Minds Academy cursus de beste optie voor je. Deze cursus richt zich volledig op de Forex markt en is daarmee onwijs waardevol te noemen! Download hier nu gratis e-book of lees hier mijn FX Minds Academy Review.

Print Friendly, PDF & Email

Plaats een reactie