BreinTV review van Albert Sonnevelt en Tonny Loorbach + Ervaringen (2021)

BreinTV is erop gericht om het maximale uit jezelf te halen op het gebied van persoonlijke groei, dit alles doe je via een online omgeving vol met modules en meer dan 564 lessen. Albert Sonnevelt en Tonny Loorbach zijn de bedenkers van dit uitgebreide platform.

In deze BreinTV review deel ik je mijn ervaringen en geef ik je een uitgebreide rondleiding door deze modules. Albert Sonnevelt is overigens het gezicht van dit programma en Tonny Loorbach zit meer op de achtergrond of als gastspreker.

Mocht je Tonny en Albert nog niet kennen? Doe dan hun gratis 4-delige minicursus ‘Leven zonder Stress’

Heb je het gevoel dat je nog beter in het leven kan staan met onderwerpen als geluk, vitaliteit, zelfvertrouwen of stress? Dan ben je met deze review op het juiste adres want al deze onderwerpen zitten in BreinTV.

Leestijd: 15 minuten


Inhoudsopgave


Wie zijn de bedenkers van BreinTV?

Wie is Albert Sonnevelt?

Albert Sonnevelt is de trainer binnen Brein TV, Albert is een bekende psycholoog en is al meer dan 30 jaar bezig om cliënten te leren hoe ze hun leven beter in balans kunnen krijgen.

Naast dat Albert erg actief is met zijn cliënten heeft hij ook al 5 boeken gepubliceerd en verschillende opleidingen en e-learning programma’s die gebaseerd zijn op stress, vitaliteit, geluk en persoonlijke groei.

Dit alles staat dan ook centraal in BreinTV en op elk van deze gebieden ga jij actief mee aan de slag.

Albert Sonnevelt heeft zelfs meerdere prijzen gewonnen in 2014, 2015 en 2016 voor “Beste opleider van Nederland”

Op deze foto zie je Albert Sonnevelt, 1 van de bedenkers van BreinTV
Albert Sonnevelt

Wie is Tonny Loorbach?

Tonny Loorbach is uiteraard ook geen onbekende, hij is samen met Martijn van Tongeren het gezicht van IMU (Internet Marketing Unie).

Tonny en Martijn hebben al meerdere succesvolle software uitgebracht die erop zijn gericht om ondernemers succesvol te maken in de wereld van Online Marketing.

Denk bijvoorbeeld aan Phoenix, Huddle en Plug & Pay.

Kijken we naar de homepagina van BreinTV, dan zien we dan ook dat deze gemaakt is met hun software Phoenix.

Op deze foto zie je Tonny Loorbach, 1 van de bedenkers van BreinTV
Tonny Loorbach

Wat houd de BreinTV precies in?

BreinTV is eigenlijk ontstaan als een abonnement vanuit de website Psychologie van Succes. Dit is een website die erop is gericht om informatie te delen op het gebied van zelfontwikkeling.

Deze gehele website is overigens gratis en je zal hier meer dan honderden blogs vinden en interessante podcasts die ik regelmatig luister die allemaal gebaseerd zijn op Persoonlijke groei.

Uiteindelijk kwam er steeds meer en meer vraag naar een Alles-in-1-platform waar deze informatie te vinden is en ook regelmatig nog werd bijgevuld.

BreinTV bevat daardoor momenteel meer dan 500 video’s die gebaseerd zijn op persoonlijke groei en het maximale uit jezelf halen. Denk bijvoorbeeld aan Zelfvertrouwen, beter slapen, twijfelgedrag of het stoppen van uitstelgedrag.

Al deze video’s zijn te volgen in een mooie online omgeving waar je de lessen 1 voor 1 kunt doen volledig in eigen tempo. Daarnaast bevat elke module een werkboek die je ook actief dient in te vullen.

Je krijgt toegang tot 10 uitgebreide modules met onderwerpen op het gebied van persoonlijke groei, daarnaast nog opgenomen masterclasses met elke maand nieuwe sprekers en heel veel waardevolle e-books.

Hieronder zie je de online omgeving en in het volgende hoofdstuk deel ik een BreinTV review video van deze online omgeving gemaakt met Huddle.

Op deze foto zie je de online omgeving van BreinTV

BreinTV Review [VIDEO]

Hieronder deel ik weer mijn video review van dit uitgrebeide programma gebaseerd op persoonlijke groei, en wie weet begin jij ook gelijk na het zien van deze video.


Voor wie is BreinTV geschikt?

BreinTV is geschikt voor iedereen die wilt investeren op het gebied van persoonlijke groei, je krijgt toegang tot heel veel programma’s die heel veel duidelijke video’s bevatten.

Daarnaast ga je tijdens de modules ook aan de slag met een werkboek waardoor je dus ook echt actie zal gaan ondernemen om daadwerkelijk een probleem op te lossen.

Denk bijvoorbeeld aan de volgende onderwerpen:

 • Meer zelfvertrouwen
 • Je passie ontdekken
 • Stoppen met piekeren
 • Uitstelgedrag stoppen
 • Kiezen vanuit je hart

Daarnaast is BreinTV ook maandelijks opzegbaar dus mocht jij de oplossing hebben gevonden, dan kan je gemakkelijk de keuze maken om ook weer te stoppen.


Wat is de inhoud van BreinTV?

Mocht je besluiten om BreinTV te kopen, dan krijg je de inlog gegevens tot een erg uitgebreide online omgeving vol met onderwerpen met video’s op verschillende vlakken van persoonlijke ontwikkeling.

Je krijgt toegang tot meer dan 500 video’s op het gebied van geluk, vitaliteit, zelfvertrouwen, stress en meer en je kan volledig zelf bepalen waar je mee wilt beginnen of waar jij nog in kan verbeteren.

Hieronder zal ik iets dieper in gaan op de verschillende programma’s en de modules die daarbij horen om je een beter beeld te geven over dit uitgebreide programma.

Het is een ontzettend uitgebreid programma, dat is de reden dat ik enkele onderwerpen iets dieper heb uitgediept. In principe zie je in mijn video review de gehele inhoud.

E-books & Handouts

In deze module vind je allemaal waardevolle e-books op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. De e-books zijn naar mijn mening van hoge kwaliteit en bevatten allemaal afbeeldingen en zijn voorzien van nette kaften.

Denk aan de volgende onderwerpen die een e-book hebben:

 • Minicursus Leven zonder Stress (deze is overigens voor iedereen gratis te downloaden)
 • Verban stress en angst uit je Leven
 • Beter slapen
 • Rust bewaren
 • Moeiteloos mediteren
 • Stilte in je hoofd
 • En nog veel meer.
Op deze foto zie je verschillende gratis e-books van BreinTV

Masterclasses

In deze module vind je in 11 modules en 31 lessen verschillende live masterclasses, workshops en lezingen.

Daarnaast vindt er elke maand een nieuwe waardevolle spreker plaats over een bepaald onderwerpen en deze worden nog toegevoegd. Veel van deze video’s zijn meer dan 1 uur en bieden dus echt veel informatie en waarde.

Je vindt hier de volgende modules:

 • Gastsprekers Brein TV
 • Masterclasses Albert & Tonny
 • Verschillende workshops en lezingen van Albert Sonnevelt die soms wel meer dan 3 uur duren.
Op deze foto zie je Masterclasses van BreinTV
Masterclasses Albert & Tonny
Op deze foto zie je Masterclasses van BreinTV
Een lezing over stress door Albert Sonnevelt

Programma’s

Daarnaast bevat BreinTV uiteraard ook 10 erg uitgebreide programma’s die allemaal betrekking hebben op persoonlijke ontwikkeling.

Elke module bevat ook een erg uitgebreid werkboek waarin veel theorie staat en je vragen in dient te beantwoorden of opdrachten. Je gaat dus actief aan de gang.

Dit zijn de volgende onderwerpen:

Meer zelfvertrouwen

Geen paniek

Stop piekeren

Kiezen vanuit je hart

Anti burn-out formule

42 dagen vitaal challenge

Geluk(t)

Stop uitstelgedrag

Ik zal 2 programma’s iets verder uitdiepen omdat ik hier als eerste mee aan de gang ben gegaan. Aangezien de prijs erg laag is naar mijn mening kan je altijd zelf een maand uit proberen en dan krijg je ook toegang tot al deze modules.

Programma: Beter slapen

Hier ben ik zelf iemand die moeite heeft met goed slapen, dit heeft ermee te maken dat ik veel van mijn blogs meeneem de nacht in en heb altijd te veel prikkels in de avond.

Ook sport ik regelmatig in de avond en heb ik dus nog cafeïne in mijn lichaam zitten, dat is eigenlijk de reden dat ik deze module als eerste heb gedaan.

Dit programma bestaat uit maar liefst 69 lessen (tussen de 1 en 3 minuten per stuk) en verdeeld over 4 modules.

Module 1: Wat is slaap

In module 1 gaan we alles leren over wat slaap nu daadwerkelijk is, daarnaast deelt Albert ook verschillende slaapweetjes dus hierna weet je nog meer over slaap.

Daarnaast gaan we kijken naar onze biologische klok en hoe het dat en nachtritme precies in elkaar zit.

Wat ik ook erg leuk vond is dat de slaap per leeftijd werd besproken en daar zit best wat verschil in.

Deze module bevat maar liefst 24 lessen en in onderstaande afbeelding zie je module 1.

Op deze foto zie je Module 1: Wat is slaap van BreinTV
Module: Wat is slaap

Module 2: Slaaphygiëne

In module 2 ga je dieper kijken op welke oorzaken in je omgeving invloed kunnen hebben op slaap. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onregelmatige bedtijden of zoals ik cafeïne neem in de avond voor het sporten.

Ook gaat Albert dieper in op bijvoorbeeld juiste slaaphoudingen en hoe je deze kunt aanleren, daarnaast ga je ook leren wat de ideale slaapkamer is die gaat zorgen dat jij beter gaat slapen.

Module 2 bevat 18 lessen en hieronder zie je een afbeelding van module 2 en dan precies waar ik zelf goede stappen in heb gemaakt. Geen cafeïne meer in de avond en in de ochtend sporten.

Op deze foto zie je Module 2: Slaaphygiëne van BreinTV
Module 2: Slaaphygiëne

Module 3: Ontspannen

Hier heb ik vooral veel gehad aan module 3 waar je alles leert over ontspannen. Hier was het vaak werken tot 20:30 in de avond, toen een drukke serie of film kijken en toen met een te vol hoofd het bed in.

Nu heb ik alles geleerd over het doen van ademhalingsoefeningen die zelfs in 5 minuten al kunnen zorgen dat de prikkels uit mijn hoofd zijn of het doen van meditaties voor het slapen.

In module 3 ga je ook alles leren over cortisol en hoe je deze moet verlagen. Uiteindelijk heeft ontspannen ook te maken met stress dus dit komt ook aan bod.

Module 3 bevat 12 lessen


Module 4: Nog beter slapen

In module 4 ga je eigenlijk nog meer puntjes op de i zetten op het gebied van slapen. Je moet dit programma ook echt zien als een stappen programma, je zal niet alles tegelijk doen maar je gaat echt kijken wat wel en wat niet voor je werkt.

Tijdens module 4 deelt Albert bijvoorbeeld ook verschillende slaap apps die ervoor kunnen zorgen dat je beter gaat slapen en krijg je veel tips over hoe je moet ontspannen in je hoofd.

Daarnaast komen powernaps voorbij, ik kan ze helaas nog niet maar ze bieden zeker ook wel voordelen.

Op deze foto zie je Module 4: Nog beter slapen van BreinTV
Module 4: Nog beter slapen

Programma: Ontdek je passie

Deze modules heb ik ook veel aan gehad omdat ik ook vind dat dit aansluit op het krijgen van een betere mindset. Je gaat echt kijken waar je passie ligt en hoe jij dit kunt omzetten door het ook te doen en eigenlijk je droom ook te leven.

Dit onderwerp bevat ook 4 modules en ik zal ze hieronder kort bespreken. Dit alles leer je in totaal 42 lessen.

Module 1: Vonk

Module 1 heeft naar mijn mening een erg toepasselijke titel want om je passie te ontdekken moet er uiteraard een vonk overslaan. Een vonk waarvan jij denkt: Dit wil ik.

In module 1 ga je dus ontdekken wat passie kan zijn en wat je moet doen om de vonk in je leven te laten komen, daarnaast ga je ook kijken of je gelukkig bent en verteld Albert alles hoe je in de juiste flow moet komen.

Deze module bevat 14 lessen.

Op deze foto zie je Module 1: Vonk van BreinTV
Module 1: Vonk. Deze les bevat een video van 1 uur.

Module 2: Vlam

Nu je alles hebt geleerd hoe jij de vonk moet aankrijgen die zal leiden naar je passie is het tijd om de vonk ook aan te houden en er een vlam van te maken.

In deze module ga je dus uitgebreid kijken naar drijfveren en daarnaast ga je doelen maken zodat je het ook vol gaat houden en er niet te snel mee zal stoppen.

Uiteraard zal je ook zeker tijd en ruimte moeten maken om je passie te ontdekken.

Deze module bevat 9 lessen.


Module 3: Vuur

In module 3 ga je alles leren over de gevaren van angst. Hier heb ik in het verleden te lang naar mijn angst geluisterd om uit loondienst te gaan terwijl als ik die keuze al eerder had gemaakt dan had ik al veel sneller kunnen groeien.

Angst voor onzekerheid is groter dan een keuze maken voor een passie, zo was dat bij mij. Albert gaat je in deze module alles vertellen over de signalen van sabotage en hoe jij met angst kunt omgaan.

Op deze foto zie je Module 3: Vuur van BreinTV
Module 3: Vuur

Module 4: Verwarmen

Nu je de stappen hebt gemaakt om geen angst meer te hebben is het tijd om de passie te blijven uitoefenen. In deze module zal Albert allemaal tips geven hoe jij ervoor kunt zorgen hoe jij in balans blijft.

Deze laatste module bevat 10 lessen.


Mijn BreinTV ervaringen

Ik ben erg positief verrast en ontzettend te spreken over dit programma. Dit heeft ook te maken met het feit dat ik iemand ben die altijd in mezelf wil investeren, dit heb ik afgelopen jaren al gedaan op het gebied van mindset of trainingen op het gebied van krachttraining of mijn passie met affiliate marketing.

Persoonlijke ontwikkeling is naar mijn mening echt onbetaalbaar en ik raad het iedereen aan om hierin te blijven investeren. Denk bijvoorbeeld al aan onderwerpen als beter slapen hoeveel invloed dit heeft op het leven. Hier heb ik meer energie gekregen waardoor het sporten weer beter ging, mijn voeding en vooral ook meer energie in het leven.

En dit is feitelijk nog maar 1 voorbeeld, BreinTV bespreekt heel veel belangrijke onderwerpen die zeker een positieve werking kunnen hebben op het hier en nu.

Momenteel heb ik al enkele maanden een BreinTV abonnement en heb al de volgende voordelen ervaren:

 • Betere slaap
 • Minder stress en vooral ook meer besef over de keuzes die ik vaak maak.
 • Meer geluk (module hoe je dagelijks meer gelukkig kunt zijn)
 • Betere relatie tussen werk en privé, ik kan feitelijk 80 uur per week werken als ik wil, en nu kan ik meer privé tijd nemen en me niet schuldig voelen.
 • Meer passies ontdekt (module ontdek je passie)

Conclusie: Ik sta echt beter in het leven en super blij dat ik met dit programma ben begonnen.


Andere ervaringen van klanten:

Op deze foto zie je BreinTV ervaringen
Op deze foto zie je BreinTV ervaringen

Wat zijn de voor- en nadelen van BreinTV?

Voordelen:

 • Albert Sonnevelt heeft meer dan 30 jaar ervaring als psycholoog en daar krijg jij les van.
 • Belangrijke modules als slaap verbeteren, stress en meer zelfvertrouwen worden uitgebreid besproken die zeker impact kunnen hebben op een beter leven.
 • Mooie online omgeving waar je alle lessen volledig in eigen tempo kunt volgen.
 • Maandelijks een nieuwe inspirerende spreker, deze worden ook opgenomen.
 • Veel waarde voor naar mijn mening een lage prijs.

Nadelen:

 • Alleen in abonnement vorm.
 • Ontzettend veel lessen (maak zeker tijd vrij in je agenda)

Hoeveel kost BreinTV?

Naar mijn mening hebben ze de prijs van BreinTV erg laagdrempelig gemaakt zodat iedereen eigenlijk makkelijk in kan stappen en wellicht net als ik ook gewoon lid blijven.

Je hebt de keuze tussen een Jaarabonnement en een Maandabonnement.

 • Kies je voor het Maandabonnement, dan betaal je 19,95 euro per maand en kan je maandelijks opzeggen.
 • Ga je voor het Jaarabonnement, dan betaal je 175 euro en kan je jaarlijks opzeggen. Het Jaarabonnement is daarin tegen 28% goedkoper.

Uiteindelijk is een prijs altijd persoonlijk en jij bent de enige die kan beslissen wat jij het waard vindt om in jezelf te investeren. Maar stel je voor dat je meer zelfvertrouwen krijgt of beter gaat slapen of je passie gaat ontdekken. Naar mijn mening is dit de prijs meer dan waard!


Niet tevreden? maak gebruik van de 14-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie!

Daarnaast hanteren de heren Albert Sonnevelt en Tonny Loorbach uiteraard netjes de 14 dagen niet goed geld terug garantie. Mocht je binnen deze 14 dagen toch van mening zijn dat je niet tevreden bent, dan krijg je gewoon netjes je geld terug.


Wat is mijn eindoordeel van deze BreinTV Review?

We zijn aan het einde gekomen van mijn BreinTV review en hopelijk heb ik je een uitgebreid beeld gegeven over dit ontzettend uitgebreide programma op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Naar mijn mening zijn Albert Sonnevelt en Tonny Loorbach hier echt in geslaagd, je krijgt ontzettend veel video’s die naar mijn mening allemaal belangrijke onderwerpen bespreken die echt kunnen leiden naar een beter leven.

Als je echt serieus aan de gang gaat met BreinTV, dan weet ik zeker dat je tot meer potentie zult komen en dat is precies het doel van dit programma. Actief aan de gang met de video’s en de werkboeken en vooral actief met jezelf aan de slag gaan.

Daarnaast vind ik het erg leuk dat er elke maand een inspirerende spreker komt en dat zorgt er dan ook voor dat ik graag lid blijf. Ook is de prijs erg positief te noemen want iedereen kan vast wel 19,95 missen per maand of een bedrag van 175 euro en dan gelijk een jaar.

Wil jij de beste versie van jezelf worden? Wacht dan niet langer en ga nu aan de slag met BreinTV!


BreinTV FAQ

Hieronder nog enkele veel gestelde vragen:

 • Kan ik mijn BreinTV abonnement wijzigen?

Ja, mocht je besluiten om eerst een maandabonnement te beginnen dan heb je de optie om bijvoorbeeld na 3 maanden over te gaan naar een jaarmaandabonnement en alsnog te profiteren van de korting. Mocht je een jaarmaandabonnement beginnen, dan moet je het jaar afmaken voordat je kan overstappen naar een maandmaandabonnement.

 • Waar moet ik bij BreinTV inloggen?

Mocht je BreinTV kopen, dan krijg je de inloggegevens tot je huddle omgeving en dat gaat via deze website. Daarnaast is er ook een huddle app op je mobiel.

 • Hoe kan je BreinTV allemaal gebruiken?

BreinTV is een online omgeving, deze is te gebruiken op bijvoorbeeld je mobiel of tabblad maar uiteraard ook gewoon via je computer. Feitelijk heb je alleen een internetverbinding nodig.

Print Friendly, PDF & Email

BreinTV

19,95
9

Inhoud

9.5/10

Presentatie

9.0/10

Betrouwbaarheid

9.0/10

Garantieregeling

8.5/10

Prijs

9.0/10

Pluspunten

 • Meer dan 30 jaar kennis van Albert Sonnevelt
 • Erg belangrijke onderwerpen die de potentie van het leven kunnen verbeteren
 • Volledig te volgen in een online omgeving in eigen tempo
 • Regelmatig nieuwe lessen aan updates
 • Erg goede prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

 • Abonnement
 • Heel veel lessen (maak zeker tijd vrij)

Plaats een reactie