FitChef van Mark van Oosterwijck Review

FitChef is de naam, je bent vast op mijn review gekomen omdat je wellicht moeite hebt om aan recepten te komen met eiwitten. Dan ben je hier op het juiste adres.

Inhoudsopgave
De Verkoper

De man achter dit boek, en deel 2 waar ik ook nog een review over ga schrijven, is Mark van Oosterwijck.

Mark is zelf geen onbekende in de fitness wereld, en is ook de bedenker van de website drogespieren.nl waar allemaal recepten op staan, blog artikelen over de bekende onderwerpen zoals; eiwitten, krachttraining of motivatie.

Ik vind het een pluspunt wanneer iemand die een boek uitbrengt, ook al een blog heeft waar hij of zij al jaren kennis op deelt.

Dit geeft mij dan in elk geval meer inzicht in het boek wat geschreven wordt.

Eiwitten

Dit boek is gebaseerd op eiwitrijke recepten. Eiwitten zijn eigenlijk de bouwstenen voor elke sporter of voor iedereen die wilt afvallen of wilt aankomen. Dus voor iedereen die met een gezonde leefstijl bezig is.

Er zijn genoeg mensen die niet zo creatief zijn met het verzinnen van nieuwe recepten die vol met eiwitten zitten. Afwisseling in je maaltijden blijft altijd een uitdaging.

Daar is het boek Fitchef perfect voor. Het 240 pagina tellende boek heeft genoeg recepten voor elk gewenste maaltijd.

Het product

Het product is goed vormgegeven, met maar liefst 240 pagina’s.

Op deze foto zie je de voorkant van het boek fitchef

Fitchef heeft een goed geschreven stuk theorie, en daarna volgen er allemaal recepten die verdeelt zijn met dagdelen zoals; lunch, tussendoortjes of nagerechten.

Tussen de recepten door wordt er wat verteld over onderwerpen als; koolhydraten, vetten of een heel hoofdstuk hoe je strakker en gezonder kan worden met sport en beweging. Oftewel een heel compleet boek.

De recepten zijn mooi weer gegeven, en per recept zie je duidelijk voor hoeveel personen het is, hoe lang je ermee bezig bent en hoeveel calorieën de maaltijd bevat (koolhydraten, vetten en eiwitten).

Wat krijg je allemaal ?

Je krijg een boek waarbij je voor een langere periode genoeg kan variëren, dat mag wel duidelijk zijn met dit 240 pagina tellende boek.

Fitchef begint met een stuk theorie, zodat elk doel wat je voor ogen hebt, met dit boek ook haalbaar is. Er wordt dieper ingegaan op afvallen, maar ook aankomen en op gewicht blijven komen aan bod.

Daarnaast wordt alles uitgelegd over koolhydraten, vetten en uiteraard eiwitten, en krijg je een mooie schatting van het aantal calorieën wat je moet eten voor het doel wat bij jouw past.

Dit boek koop je als je op zoek bent naar eiwitrijke recepten. Je hoeft je geen zorgen te maken dat er weinig afwisseling in zit want je krijgt meer dan 150 pagina’s aan recepten.

Enkele voorbeelden van de recepten zijn ontbijt/ brunch, lunch, tussendoortjes, voorgerechten, hoofdgerechten met vlees, hoofdrechten met vis, hoofdgerechten zonder vlees of vis en uiteraard de nagerechten.

Voorbeelden recepten

Uiteraard wil ik niet teveel recepten uit handen geven, maar wil ik je wel een kleine indicatie geven wat voor recepten je kunt verwachten.

Afbeelding is aan te klikken voor een scherpere foto

Bij het ontbijt/brunch kan je denken aan havermout recepten of heerlijke american oatmeal pancakes.

Bij de tussendoortjes heb je heerlijke recepten van energy-repen dadels & noten of zwarte bonen-brownies

En bij de nagerechten kan je denken aan een frozen yoghurt of een kwarktaartje.

Tot slot zijn er genoeg voor- en hoofdgerechten, die stuk voor stuk eiwitrijk zijn.

De prijs

Het is een compleet boek en daar is de prijs ook wel naar. Je betaald €37,95 voor dit complete boek.

Ik heb gekozen voor het combipakket, waarbij je zowel 1 en 2 krijgt met daarbij een korting van 25% korting, waardoor je totaal € 49,95 betaald.

Boek 2 ‘Fitchef Turbo’ bevat ook 245 pagina’s. Dus met € 25,00 per boek heb je twee waardevolle boeken waarmee jaren vooruit kan..

Eigen ervaring

Ik ben zelf een krachtsporter en ben enthousiast over dit boek. De reden daarachter is dat ‘Fitchef’ echt genoeg variatie geeft met recepten, en er zijn genoeg recepten die makkelijk te maken zijn.

Ik vind het prettig dat bij elk recept de calorieën vermeld staan. En dat je dus precies ziet hoeveel eiwitten, vetten en koolhydraten erin zitten.

Daarnaast zit er een goed geschreven stuk theorie bij, wat een mooie bonus is bij dit boek en dus niet alleen gericht is op mensen die willen afvallen maar ook voor mensen die juist op gewicht willen blijven of willen aankomen.

Het zijn dus recepten met als doel om fit te worden en te blijven en het doel staat daar los van.

Ervaringen van klanten

Ik heb uiteraard ook even online gezocht wat andere mensen van dit boek vonden. En de reacties waren erg positief!

Wat niet iedereen even fijn vind is dat de theorie niet allemaal in het begin is maar soms ook door de recepten heen. Ik heb dit overigens niet als negatief ervaren. Zo weet je ook zeker dat je het gehele boek door gaat.

Conclusie

Dit boek mooie toevoeging als je op zoek bent naar eiwitrijke recepten.

Met maar liefst 240 pagina’s heb je genoeg informatie. De recepten zitten duidelijk in elkaar, en je weet precies hoeveel calorieën je eet met de bijhorende macro’s zoals eiwitten, koolhydraten en vetten.

Het boek zit stevig in elkaar en bevat naast de vele recepten ook nog een mooi stukje theorie over verschillende onderwerpen. Zelf wist ik al veel maar ik heb er zeker nog het nodige uit gehaald.

Wat ook een groot voordeel was van  Fitchef”  is dat er geen speciale ingrediënten of “superfoods” worden gebruikt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je speciale ingrediënten online moet bestellen omdat ze niet in de supermarkt zijn te vinden.

Het belangrijkste van dit boek is dat het voor iedereen toegankelijk is, je hoeft geen moeilijk apparatuur thuis te hebben. Je slaat het boek open, je kiest een eiwitrijk recept uit en duikt de keuken in.

Hopelijk heb ik ook jou een duidelijkheid beeld kunnen geven over dit boek.

Print Friendly, PDF & Email
Marc
Volg Marc

Marc

Marc, een blogger die ervan houd op reviews te schrijven en het liefst zo uitgebreid mogelijk zodat jij daarna zeker weet of het de moeite waard is om te kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *