Geld verdienen met Bitcoin en Ethereum? | Start met deze 6 tips!

Is het jouw wens om een flink vermogen op te bouwen? Dan is het aan te raden om op zoek te gaan naar extra inkomstenbronnen. Investeren in cryptomunten kan hierbij een goede keuze zijn en in deze blog deel ik 6 tips hoe jij kan beginnen met geld verdienen met Bitcoin en Ethereum.

Leestijd: 12 minuten


Inhoudsopgave


Bitcoin en Ethereum

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de belangrijkste en populairste cryptomunt. Dit is dan ook duidelijk terug te zien aan de koers van deze munt; de koers is in de afgelopen jaren echt volledig door het dak gegaan.

In 2008 was de Bitcoin de eerste cryptomunt die gelanceerd werd. Aan het begin was hier enige weerstand tegen, aangezien het iets compleet nieuws was. Al snel gingen meer en meer mensen de munt omarmen, waarna de populariteit van de munt in de afgelopen jaren echt ongekend hard toegenomen is.

Met deze munt ben je in staat om digitale betalingen te doen. Deze digitale betalingen worden vervolgens in een database opgeslagen, waarbij verder geen informatie over de transactie te vinden is. Zo kun je niet zien wie welke transactie gedaan heeft.

Dat is nog eens een verschil met het huidige stelsel. Als je nu een betaling wilt doen, ben je volledig afhankelijk van jouw bank. Jouw bank heeft bovendien volledig zicht op jouw rekeningen en op jouw betalingen. Dit is allesbehalve anoniem; betalingen met de Bitcoin zijn gelukkig wél anoniem.

Hieronder de huidige koers van de Bitcoin.


Wat is Ethereum?

Nadat de Bitcoin in 2008 gelanceerd werd, kwamen er al snel veel vergelijkbare munten op de markt. Dat is ook het geval bij Ethereum. In de afgelopen jaren is in ieder geval gebleken dat Ethereum de meest populaire altcoin is.

Een belangrijk verschil is echter de hoeveelheid Ethereum munten. Bij deze digitale munteenheid is er geen sprake van een maximum hoeveelheid munten. Bij Bitcoin is dat echter wel het geval; daar zijn 21 miljoen munten van geproduceerd.

Er bestaan nog meer verschillen tussen Bitcoin en Ethereum, maar dat is allemaal behoorlijk technisch. Het is hoe dan ook goed om te weten dat je met beide digitale munten geld kunt verdienen. Heel veel geld kunt verdienen zelfs. Hoe je dat precies kunt doen? Nou, in dit artikel heb ik enkele handige tips voor je op een rijtje gezet. Aan de hand van deze tips kun je geld verdienen met Bitcoin en Ethereum!

Hieronder de huidige koers van de Ethereum


Mijn 6 tips om geld te verdienen met Bitcoin en Ethereum!

Tip 1: stel een concreet doel vast

Wil jij een marathon binnen 3 uur hardlopen? Dan stel je voor jezelf een doel vast: op een bepaalde datum wil je de marathon binnen 3 uur lopen. Nadat je dit doel gesteld hebt, ben je elke dag gericht met dit doel bezig. Je doet er alles aan om dit doel te behalen en je gaat daarvoor echt door het vuur.

Dit is niet alleen aan te raden bij een marathon, maar ook als je gaat handelen in Bitcoin en Ethereum. Voordat je hiermee gaat starten, is mijn advies om ook een concreet doel vast te stellen.

Wat wil je precies bereiken met de handel in deze cryptocoins? En binnen welke termijn wil je graag dit gestelde doel gaan behalen? Als je dit concreet voor jezelf uit weet te schrijven, heb je iets om echt naar toe te werken. Dit brengt direct meerdere voordelen met zich mee:

  • Je weet waar je het voor doet. Je weet dus ook waar je bijvoorbeeld een bedrag van 1000 euro voor gaat investeren.
  • Een duidelijke richtlijn. Tijdens de komende periode heb je bovendien een duidelijke richtlijn. Je weet immers wat je wilt gaan bereiken en binnen welke periode je dat graag wilt doen.
  • Je bent voortdurend gemotiveerd. Het stellen van doelen zorgt ook voor voldoende motivatie. Door deze motivatie ben je in staat om vol te blijven houden. Vol te blijven houden totdat je jouw doel behaald hebt.
  • Je plaatst zorgvuldig trades. Heb je een concreet doel vastgesteld? Dan zijn de trades die je gaat plaatsen cruciaal voor het wel of niet behalen van dit doel. Als je eenmaal een concreet doel vastgesteld hebt, zorgt dit in ieder geval voor meer zorgvuldigheid. Elke trade die je verkeerd plaatst, is immers van invloed op het behalen van jouw doel.

Met andere woorden: het is écht aan te raden om concrete doelen vast te stellen. Zorg er wel voor dat je deze doelen realistisch opstelt. Je bent immers altijd nog afhankelijk van de grille van de koers van de Bitcoin en Ethereum. De ervaring leert in ieder geval dat de koers van deze cryptocoins behoorlijk schommelen!


Tip 2: kies een goede online broker uit

Wil je zoveel mogelijk rendement behalen? Dan moet je de kosten laag houden en de opbrengsten zo hoog mogelijk zien te krijgen. Iets waar jij absolute invloed op uit kunt oefenen, is het in de toom houden van de kosten.

Ik wil je daarom ook graag aanraden om gericht op zoek te gaan naar een goede online broker. Een online broker is eigenlijk een tussenpersoon waar jij de Bitcoin en Ethereum aan kunt schaffen. Nadat de koersen naar wens gestegen zijn, kun je via deze tussenpersoon ook weer de digitale munten verkopen.

Als je in Bitcoin en Ethereum wilt handelen, ben je dus afhankelijk van een dergelijke online broker. Een online broker biedt zijn diensten echter niet gratis aan; nee, per trade moet je hier een bepaalde commissie voor betalen.

Zeker als je met flinke volumes gaat handelen, kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Het is dan ook uitermate interessant om te kiezen voor een online broker met lage kosten. Bij die online broker weet je in dat geval van het hoogst mogelijke rendement te profiteren!

In mijn ogen kun je prima kiezen voor Bitvavo. Deze online broker hanteert prima kosten én biedt ook een uitgebreid aanbod van cryptocoins aan. Dat laatste is ook nog iets waar je goed op moet letten bij het vergelijken van online brokers.

Bij alle brokers kun je Bitcoin en Ethereum aanschaffen. Wil je op termijn echter ook in minder bekende altcoins handelen? Dan is het zaak dat je kiest voor een online broker met een uitgebreid handelsaanbod. Maak daarom voor jezelf echt een goede vergelijking op het gebied van online brokers. Alleen daarmee ben je in staat om op termijn het hoogst mogelijke rendement te behalen!

Nog een extra tip: let ook goed op de gebruiksvriendelijkheid van de online broker. Heeft de online broker bijvoorbeeld een goed werkende app voor jouw smartphone? Werkt de website van de online broker naar wens? En kun je ook een beroep doen op de klantenservice van de online broker? Ook dat zijn vragen waar je voor jezelf een antwoord op moet zien te vinden. Het vinden van een goede online broker is al met al niet makkelijk, maar is wel van essentieel belang.

Op deze foto zie je de Ethereum en Bitcoin
Ethereum vs Bitcoin

Tip 3: bepaal een strategie

Wil je echt geld verdienen met Bitcoin en Ethereum? Dan kun je niet lukraak trades plaatsen. Ja, het is wel mogelijk, maar de kans op succes is daarmee bijzonder klein te noemen. In plaats daarvan kun je beter een vaste strategie voor jezelf bepalen.

In principe heb je hierbij de keus tussen twee soorten strategieën:

  • Korte termijnstrategie: bij de korte termijn strategie richt je je echt op plotselinge koersschommelingen. Eigenlijk koop je bijvoorbeeld in de ochtend een bepaalde hoeveelheid Bitcoin/Ethereum, waarna je deze op dezelfde middag tegen een hogere koers verkoopt. Zoals je je wellicht in kunt denken, kun je hier echt veel geld mee verdienen. Tegelijkertijd loop je hierbij ook een groter risico; de koers kan op de korte termijn immers ook volledig onderuitgaan.
  • Lange termijn strategie: bij de lange termijn strategie kijk je echt naar de komende jaren. Je verwacht in de komende jaren een blijvende stijging van de koers, waardoor je op de lange termijn veel geld kunt verdienen. Bij deze strategie is het van belang om veel geduld te bewaren. Ook als de digitale munten keer op keer een nieuwe All Time High weten te bereiken. Juist door geduld te bewaren, kun je op termijn veel geld verdienen.

Wat nou de beste strategie is? Dat hangt eigenlijk volledig van jouw eigen voorkeuren af. Als je voor de korte termijn strategie kiest, moet je eigenlijk dagelijks bezig zijn met jouw trades. Je moet immers voortdurend de koersen in de gaten houden en op de juiste momenten toeslaan.

Kies je voor de lange termijn strategie? Dan kies je eigenlijk voor een passieve vorm van beleggen. Je koopt eenmalig de munten in, waarna je jarenlang niks met de munten doet. Zoals ik hierboven al aangaf, is het daarbij van cruciaal belang dat je voldoende geduld bewaart.

Graag wil ik je aanraden om goed over beide strategieën na te denken. Per strategie zijn er uiteraard ook weer honderden varianten mogelijk. In mijn ogen is het in ieder geval van belang dat je een vaste strategie gaat hanteren. Ongeacht welke strategie dit is; jij moet je in ieder geval goed bij deze strategie voelen!


Tip 4: doe veel kennis op

Kun je een schooldiploma behalen zonder kennis op te doen? Nee, dat is niet mogelijk. Kun je een succesvolle zakelijke carrière maken zonder kennis op te doen? Nee, dat is niet mogelijk. Kun je geld verdienen met Bitcoin en Ethereum zonder kennis op te doen? Nee, ook dat is niet mogelijk.

Als je echt met deze digitale munten geld wilt verdienen, moet je hier de nodige kennis voor op doen. Gelukkig zijn er tegenwoordig behoorlijk veel mogelijkheden om kennis op te doen over Bitcoin en Ethereum:

  • YouTube filmpjes. Op YouTube vind je onwijs veel filmpjes over de Bitcoin en Ethereum. Door deze filmpjes te bekijken, kun je alvast een hoop leren over deze munten en de bijbehorende mogelijkheden.
  • Een onlinecursus volgen. Ook is het uitermate interessant om een onlinecursus te volgen over cryptocurrencies. Onder meer de X10 met Crypto cursus kan ik aanraden; in mijn X10 met Crypto review lees je hier meer over! Ben je meer een beginner dan raad ik de Crypto Masterclass aan.
  • Fora volgen. Door de jaren heen zijn ook meerdere cryptocurrency fora ontwikkeld. Op deze fora kun je veel informatie vinden, maar het is eigenlijk niet ideaal om alle kennis op te doen.

In mijn ogen kun je echt het beste voor een online crypto cursus kiezen. Een dergelijke cursus kun je op jouw eigen tempo volgen, waardoor je op een aangename manier alle kennis op kunt doen. Daarbij geniet je ook direct van relatief lage kosten, een uitgebreide cursus en enkele interessante bonussen. Zo krijg je bijvoorbeeld bij de meeste crypto cursussen toegang tot een besloten community. Een besloten community waarin je veel inspiratie en informatie kunt vinden.

Weet je niet zeker of een crypto cursus echt iets voor jou is? Dan kun je ook eerst een gratis training volgen. Download dan nu de gratis Handleiding geld verdienen met Bitcoin en Ethereum van Harm van Wijk, bekend van de uitgebreide crypto cursus X10 met crypto

Het is hoe dan ook aan te raden om veel kennis op te doen. Niet alleen nu, maar ook in de nabije toekomst. Blijf continu jouw pijlen gericht houden op het op doen van kennis, kennis en nog eens kennis. Dankzij deze kennis ben je uiteindelijk in staat om de best mogelijke trades te plaatsen. Trades waarmee je dus geld kunt verdienen met Bitcoin en Ethereum.


Tip 5: laat je nooit leiden door emoties

Heb je onverhoopt een verkeerde trade geplaatst? Ben je daardoor bijvoorbeeld 100 euro kwijtgeraakt? Dan heb ik twee tips voor je: laat je nooit leiden door emoties en bewaar je geduld. De kans is groot dat je dit bedrag alsnog op de lange termijn terug weet te verdienen.

Iets wat je absoluut niet moet doen, is wanhopige trades plaatsen. Als je wel wanhopige trades gaat plaatsen, krijgen jouw emoties eigenlijk de overhand. Dat zorgt ervoor dat je nog meer verkeerde trades gaat plaatsen, waardoor je op den duur alleen maar meer geld gaat verliezen.

Ik wil je daarom graag aanraden om op zoek te gaan naar voldoende afleiding. Op het moment dat je afleiding hebt, ben je niet getergd door die ene verkeerde trade. Als je echter continu over die verkeerde trade na blijft denken, roep je hiermee jouw emoties eigenlijk alleen maar op.

Met andere woorden: probeer je emoties zoveel mogelijk uit te schakelen. Aan het begin is dit mogelijk lastig, maar na verloop van tijd gaat dit alsnog wennen. Het is eigenlijk een leerproces waar je even doorheen moet zien te gaan!

Op deze foto zie je dat je emoties moet uitschakelen bij het handen in crypto zoals bitcoin
Schakel je emoties uit

Tip 6: omring je met experts

Tot slot wil ik je nog de laatste tip meegeven: omring je bij voorkeur met experts. Volg bijvoorbeeld de tips van experts op, leer veel van experts en zie de experts als jouw voorbeelden. Zij zijn er in ieder geval in geslaagd om veel geld te verdienen met Bitcoin en Ethereum.

Zijn er dan ook nog experts die ik van harte aan kan raden? Ja, er zijn eigenlijk twee experts die ik aan kan raden. Het gaat hierbij om Harm van Wijk en om Jan Robert Schutte. Beide heren hebben veel ervaring, hebben veel kennis en helpen je maar al te graag.

Wil je graag over beide heren meer lezen? Dan verwijs ik je graag naar mijn X10 met Crypto review. In die review vertel ik meer over beide heren, maar ook over het complete X10 met Crypto programma. Dankzij dat programma kun je veel kennis op doen én vervolgens geld verdienen met Bitcoin en Ethereum. Veel plezier & succes met de handel in deze cryptocurrencies!

Print Friendly, PDF & Email

Plaats een reactie