Geld verdienen met Crypto | Stappenplan + 7 tips voor beginners

Heb je in de afgelopen jaren veel gehoord over crypto? Dan ben je zeker niet de enige. Met name sinds het jaar 2017 is de wereld van cryptocurrency ongekend populair geworden. Meer en meer mensen zijn in crypto gaan investeren en hopen daarmee rijk te worden. Wil jij zelf ook geld verdienen met crypto? In dit artikel deel ik de beste tips voor beginners.

De kennis uit deze blog heb ik overigens geleerd uit de Crypto Masterclass met meer dan 200 lessen van AllesOverCrypto.

Leestijd: 12 minuten


Inhoudsopgave


Wat is cryptocurrency?

Je kunt cryptocurrency het beste zien als digitaal geld. Als digitaal geld waarmee je transacties uit kunt voeren, welke allemaal anoniem zijn. Alle transacties die met crypto betaald worden, worden in de zogeheten blockchain verwerkt. Dit kun je zien als een groot digitaal kasboek.

In dit kasboek staat bijvoorbeeld dat crypto X voor een bedrag van Y verstuurd is. Wie de verstuurder en ontvanger van het geld zijn, blijkt echter niet uit deze transactie. Alle transactie die met crypto betaald worden, zijn zodoende volledig anoniem. Maar, de transacties kunnen wel bekeken worden, waardoor het erg veilig is om te betalen met crypto.

Door de jaren heen zijn de cryptocoins steeds populairder geworden. Dit komt – wat mij betreft – vooral door de gigantische koers van Bitcoin. Met name in 2018 en 2021 wist de koers van de Bitcoin door het dak te gaan. Dát kwam in de krant te staan, waardoor nog meer mensen in aanraking met de cryptocurrency kwamen.

Heb je zelf ook interesse om je in de wereld van crypto te verdiepen? Dat kan ik me goed voorstellen. Zelf handel ik ook al enkele jaren in de cryptocoins; dit heeft me absoluut het nodige opgebracht. Tegelijkertijd is het ook een wereld waarin je ongelimiteerd risico’s kunt nemen. Alleen al daarom raad ik je aan om mijn tips uit dit artikel écht goed op te volgen. Daarmee verklein je de risico’s en verhoog je de kans op succes en winst.

Op deze foto zie je 3 voorbeelden van crypto

Waarom investeren in crypto?

Kan ik je direct aanraden om te investeren in crypto? Nou, daar komt het in de basis eigenlijk niet op neer. Voordat je in crypto gaat handelen, doe je er verstandig aan om je heel goed in dit onderwerp te verdiepen.

Heb je veel kennis over crypto opgedaan? Dan kun je met een gerust hart in de cryptocoins investeren. Dit zou je te allen tijde met beleid moeten doen, aangezien je in de wereld van crypto snel je geld kwijt kunt raken.

Deze wereld is nogal zwart-wit: je kunt veel geld verdienen, maar je kunt je geld ook snel kwijt zijn. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de koersen behoorlijk volatiel zijn. Als er ook maar één hardnekkig gerucht (of een Tweet) opduikt, is dit soms al van grote invloed op de Bitcoin koers. De koersen van de overigens coins volgen in dat geval al snel.

Het investeren in crypto brengt echter ook veel mogelijkheden met zich mee:

  • Je kunt veel geld met crypto verdienen. In de afgelopen jaren zijn de nodige mensen al cryptomiljonair geworden. Zij hebben op het juiste moment geïnvesteerd en op het juiste moment de cryptocoins weer verkocht. Deze personen bewijzen dat je echt miljonair met cryptocurrency kunt worden.
  • Het is een leuke en dynamische wereld. Persoonlijk vind ik de wereld van cryptocoins bijzonder leuk en dynamisch. Tal van factoren spelen een grote rol, deze wereld is continu in beweging en het is eigenlijk nooit saai. Het handelen in de cryptocurrency zelf ervaar ik ook als erg leuk.
  • De mogelijkheden zijn divers. Op dit moment heb je in de wereld van crypto heel veel mogelijkheden, terwijl dit in de toekomst alleen maar extremer gaat worden. Persoonlijk verwacht ik dat crypto in de toekomst alleen maar belangrijker gaat worden.

Wat moet je doen om geld te kunnen verdienen met crypto?

Wil je graag geld verdienen met cryptocurrency? En ben je ook bereid om daar het nodige voor te doen en te laten? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. In dit artikel voorzie ik je namelijk van veel handige informatie:

  • Ik ga je uitleggen hoe je kunt starten met het handelen in cryptocurrency
  • Ik voorzie je van de beste tips om zoveel mogelijk geld te verdienen met crypto

Als je geld met crypto wilt verdienen, raad ik je onderstaand stappenplan aan. Met dit stappenplan zet je de juiste eerste stappen in deze dynamische wereld.


Stap 1: verdiep jezelf in de wereld van crypto

Als eerste wil ik je graag aanraden om je echt goed in de wereld van crypto te verdiepen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de Gratis Bitcoin Training van AllesOverCrypto te volgen. Met deze training maak je op een leuke manier kennis met de wereld van cryptocurrency.

Heb je deze training gevolgd? Dan wil ik je graag aanraden om de Crypto Masterclass te volgen. Dit is een uitgebreide cursus van AllesOverCrypto waarin je echt alles over crypto gaat leren. Met dank aan deze kennis is de kans groot dat je snel de juiste (succesvolle) trades gaat plaatsen.

Wil je meer weten over deze cursus? Check dan mijn uitgebreide Crypto Masterclass review. In die review vind je alle informatie over de cursus zelf, maar ik deel ook mijn persoonlijke bevindingen!


Stap 2: maak een account bij een exchange aan

Heb je het idee dat je voldoende kennis opgedaan hebt? Dan is het de hoogste tijd om die kennis in de praktijk te uiten. Daarvoor zou je ten eerste een account bij een exchange aan moeten maken. Een exchange kun je zien als een online plek waar je coins kunt kopen en kunt verkopen.

Graag raad ik je aan om een account bij Bitvavo aan te maken. Dit is op dit moment de beste, betrouwbaarste en populairste exchange in ons land. Je maakt bij deze exchange gemakkelijk een account aan, waarna je gemakkelijk in de gewenste cryptocurrency kunt handelen. Uiteraard is dit bij Bitvavo allemaal veilig.

Bijkomend voordeel: ik heb een interessante bonus voor je in petto. Als je via deze link gratis een account aanmaakt, betaal je over de eerste 1000 euro geen transactiekosten. Normaal gesproken betaal je die kosten wel, maar dankzij déze actie niet. Hiermee bespaar je aan het begin dus al het nodige geld!


Stap 3: geld storten en coins kopen

Heb je bij Bitvavo een account aangemaakt? Dan kun je op meerdere manieren geld storten; bij deze exchange heb je namelijk uit meerdere betaalmethoden de keuze. Je kunt onder meer voor iDeal kiezen, maar ook voor minder gangbare methoden.

Heb je het gewenste bedrag naar je rekening overgemaakt? Dan ben je in staat om de coins te kopen. Indien je een account bij Bitvavo aangemaakt hebt, doe je ook dit op een gemakkelijke manier. Je selecteert de gewenste coin, je vult het bedrag in en je drukt op kopen. De euro’s die je op je rekening had gestort, worden nu omgezet in cryptocurrency.

Hieronder zie je bijvoorbeeld de bitcoin koers van dit moment.


Stap 4: strategie bepalen en winst maken

Het is nu zaak om een strategie te bepalen. Richt je je pijlen op de lange termijn? Of ga je juist voor winst op de korte termijn? In mijn ogen bieden beide strategieën voordelen, zolang je maar voor één van beide strategieën kiest. Verderop in dit artikel kom ik daar graag iets uitgebreider op terug.

Aan de hand van je strategie kun je (hopelijk) winst maken. Het ‘lastige’ hierbij is dat je uiteraard wel afhankelijk van externe factoren bent. Aangezien de crypto koersen nogal gevoelig voor externe factoren zijn, doe je er verstandig aan om met beleid te investeren. Investeer nooit met geld dat je niet kunt missen én neem geen onnodige risico’s. Laat je bovendien nooit door emoties leiden.


De beste tips om geld te verdienen met crypto

Vind je bovenstaand stappenplan nogal makkelijk klinken? Dat is ook het geval. De wereld van crypto was in eerst instantie een complexe wereld, maar door de jaren heen is dit steeds makkelijker geworden. Het handelen in crypto op zich is niet al te lastig, maar het is wel lastig om winst te maken.

Om de kans op winst zoveel mogelijk te vergroten, zou je onderstaande tips op moeten volgen. Met déze tips ben je in staat om geld te verdienen met crypto.

Tip 1: laat je nooit door emoties leiden

Eerder in dit artikel ga ik je al de tip om je nooit door emoties te laten leiden. Waarom niet? Omdat bewezen is dat emoties een hele slechte raadgever zijn. Bij alles wat je in het leven doet, zou je keuze op rationele vlakken moeten maken. Rationeel denken is namelijk véél beter dan emotioneel denken en handelen.

Dit is zeker van toepassing op de wereld van cryptocurrency. Iets waar veel mensen in deze wereld last van krijgen, is van FOMO. Dit is een term die aangeeft dat je bang bent om iets te missen:

  • Je hoort van allemaal mensen hoeveel geld ze met een coin verdienen
  • Je bent bang om zelf niks te verdienen, waardoor je ook in deze coin stapt
  • De mensen die hier geld mee verdienen, zijn echter op een veel lagere koers ingestapt
  • De koers zakt iets in, waardoor de andere mensen besluiten om uit te cashen. Zij verdienen hier een hoop geld mee, terwijl jij met een verlies zit. Timing is ongekend belangrijk in de wereld van cryptocurrency.

Wat dit voorbeeld aangeeft? Vooral dat je goed onderzoek moet doen naar een bepaalde coin. Spreekt het totaalplaatje van de coin aan? Dan is dat een prima reden om in de coin te investeren. Investeer echter niet in een coin als je je laat leiden door emoties. Onder aan de streep is dat zo’n beetje het slechtste dat je kunt doen.

Op deze voorbeeld zie je emoties die je moet uitschakelen met geld verdienen met crypto
Schakel emoties uit

Tip 2: volg de tips van experts verstandig op

In de afgelopen jaren hebben meerdere mensen zich ontwikkeld tot ware experts in de wereld van cryptocurrency. Zij hebben veel kennis opgedaan, zij hebben veel ervaring opgedaan en zij zijn daardoor in staat om de juiste trades te plaatsen. Dit doen ze echter niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen. Veel experts delen op dit moment tips over de beste cryptoparels van dit moment.

Ik raad je aan om deze tips verstandig op te volgen. De nadruk ligt hierbij absoluut op het woord verstandig. Doe bijvoorbeeld goed onderzoek naar de expert zelf. Wat heeft hij/zij bereikt? En kun je hem/haar met je ogen blind vertrouwen? Of zijn er enkele rode vlaggen? Mocht dat laatste het geval zijn, kun je beter op zoek gaan naar een andere expert.

Besef bovendien dat je voor de beste tips vaak moet betalen. Waarom? Nou, dat is eigenlijk logisch. Een expert helpt jou om geld te verdienen met crypto, maar hij/zij wil uiteraard zelf ook geld verdienen. Dat doet hij/zij door in crypto te investeren, maar ook door tips tegen geld te delen.


Tip 3: investeer alleen met geld dat je echt kunt missen

Heb je op dit moment een buffer van slechts een paar duizend euro op je spaarrekening? En heb je een eigen auto en een hypotheek of huur die je elke maand moet betalen? Dan is het advies om niet te beginnen met te investeren in crypto. Je moet namelijk alleen investeren met geld dat je echt kunt missen.

Alleen als je een flinke buffer opgebouwd hebt, is het advies om in crypto te investeren. Mocht je onverhoopt dit geld kwijtraken, kom je niet in een financiële crisis terecht. Het enige waar je mogelijk last van kunt krijgen, is een vervelend gevoel omdat je geld kwijtgeraakt bent.


Tip 4: word lid van groepen

Iets wat ik je ook van harte aan kan raden, is om lid te worden van bepaalde groepen. Je kunt hierbij denken aan groepen op Facebook, groepen op Telegram en zogeheten Discord kanalen. Via deze groepen of kanalen doe je veel inspiratie én kennis op.

Waarom ik je dit aanraad? Omdat het in mijn ogen belangrijk is dat je je omringt met de juiste mensen. Als je met mensen omgaat die dezelfde doelen nastreven, werkt dit onwijs motiverend. Als je met mensen omgaat die óók geld met crypto willen verdienen, is de kans groter dat jullie hier allemaal geld mee verdienen.


Tip 5: meld je aan voor de Crypto Masterclass

Dit is mogelijk één van de beste tips die ik je over cryptocurrency kan geven. Meld je aan voor de Crypto Masterclass; hier doe je echt alle benodigde kennis mee op. Deze cursus is uitgebreid, is leuk om te volgen en is van een hoog niveau.

Zoals ik eerder in dit artikel al aangaf, is deze cursus ontwikkeld door AllesOverCrypto. Dit bedrijf is door drie ondernemers opgericht en is in ons land ongekend groot geworden. Nagenoeg iedereen die zich met de handel in crypto bezig houdt, heeft wel eens van AllesOverCrypto gehoord.

Enfin, de heren die deze cursus ontwikkeld hebben, zijn vakkundig. Dit blijkt uit de cursus, maar blijkt ook uit de vele bonussen. Je kunt je hierdoor met een gerust hart aanmelden voor deze cursus of doe eerst hun zeer uitgebreide Gratis Bitcoin Training!


Tip 6: kies voor één van de twee strategieën

In de wereld van crypto bestaan in de basis twee strategieën. Bij de eerste strategie richt je je pijlen op de korte termijn. Je hoopt hierbij dat koersen op de korte termijn stijgen, waardoor je in een kort tijdsbestek geld kunt verdienen.

Bij de tweede strategie draait alles om de lange termijn. Je koopt nu coins, waarvan je verwacht dat deze over een paar veel meer waard zijn. Door deze coins geduldig in je wallet te bewaren, heb je eigenlijk nergens omkijken naar. Je kunt af en toe de koers checken, maar je kunt er ook voor kiezen om dat helemaal niet te doen. Deze strategie is alles behalve stressvol, indien je echt gelooft in de coins waarin je investeert.

Graag raad ik je aan om echt voor één van deze twee strategieën te kiezen. Sommige mensen kiezen voor een soort van combinatie, maar dit gaat nooit werken. Bepaal daarom vooraf of je voorkeur uitgaat naar de korte termijn óf naar de lange termijn.


Tip 7: bewaar je cryptocurrency op een veilige manier

Tot slot wil ik je adviseren om je cryptocurrency op een veilige manier te bewaren. Hoe je dit het beste kunt doen? Dat is per persoon verschillend. Sommige personen kopen een hardware wallet; dit is een fysiek apparaat waarop je je cryptocoins (dus eigenlijk de codes) kunt bewaren. Mocht je dit apparaat kwijtraken, zit je echter wel met de gebakken peren.

Iets waar veel mensen voor kiezen, is om hun cryptocoins gewoon bij Bitvavo te ‘stallen’. Je koopt bij die exchange de cryptocoins, je bewaart op die exchange je coins en je kunt via die exchange ook weer je coins verkopen. Belangrijkste hierbij is dat je je account goed beveiligd. Dat doe je bijvoorbeeld door van Two Step Authentication gebruik te maken. Alleen met de code die je op je telefoon ontvangt, is het mogelijk om bij de exchange in te loggen. Concreet betekent dit dat jij de enige bent die in kunt loggen, zolang je je smartphone bij de hand hebt.


Bonus Tip: Neem nu actie!

Je kan nog zoveel tips lezen, uiteindelijk kan je het alleen maar leren als je echt actie onderneemt. Doe dan vooral de Gratis Bitcoin Training van de bedenkers van de Crypto Masterclass of maak nu een gratis Bitvavo account aan en handel de eerste 1000 euro zonder transactiekosten.

Wellicht ben je zelf meer van het lezen, download dan nu dit Gratis e-boek: 12 Waardevolle Cryptotips voor Beginners!

Print Friendly, PDF & Email

Plaats een reactie