Review: Fitcooking editie 2

Fitcooking editie 2 geeft jou vele tips om ervoor te zorgen dat je de puntjes op de ‘i’ gaat zetten op het gebied van voeding, zowel tijdens het aankomen of afvallen. Hierbij mijn review.

Inhoudsopgave


Veerle

Dit boek  is bedacht en geschreven door Veerle. Veerle is blogger en zit achter de website Fitcooking.nl

Ze heeft een enorme passie voor sporten en krachttraining. Ze heeft altijd al een mooie figuur gehad totdat ze 30 werd.

Ze is zich toen verder gaan verdiepen in voeding en krachttraining en heeft haar slanke en fitte lichaam weten te behouden.

Veerle

Wat is het e-book Fitcooking editie 2?

Het is een uitgebreid e-book met de focus op alles wat betrekking heeft op voeding. Dat betekent dat er een groot deel aan theorie voorbij komt met onderwerpen als macronutriënten (vetten), koolhydraten, eiwitten en uiteraard een uitleg over calorieën.

Maar het boek bevat daarnaast ook maar liefst 130 eiwitrijke recepten.

Hieronder een overzicht van wat er allemaal bij in zit:

 • 130 eiwitrijke recepten (elk recept bevat volledige macro’s)
 • Makkelijk te volgen stappen plan om af te vallen of aan te komen
 • Voedingsschema’s
 • Macrocalculator om je calorieën- en macronutriënten te berekenen
 • Handige informatie over voeding en krachttraining
 • Recepten op elk moment van de dag, paar voorbeelden: pre en post workout, smoothie of diner. 

Het boek is dus niet alleen gericht om af te vallen, maar ook om aan te komen, op gewicht te blijven en meer energie te krijgen door het gebruik van juiste voeding. 


Voor wie is Fitcooking?

Het voordeel van dit product is dat het een heel breed product is. Er worden goede en duidelijke adviezen gegeven als je wilt afvallen maar er wordt ook advies gegeven als je wilt aankomen in spiermassa.

Daardoor kan je alle kanten op met dit handige e-book, maar vooral om nog meer te leren op het gebied van voeding. Doordat er zoveel informatie te vinden is online, is het soms lastig te begrijpen wat je bijvoorbeeld voor het sporten of na het sporten moet eten.

Deze onderwerpen worden allemaal besproken in dit boek met daarbij allemaal gemakkelijk te maken recepten.


Fitcooking Recepten

Naast dat er een goed stuk theorie in staat, staan er tussen pagina 34 en pagina 171 maar liefst 130 eiwitrijke recepten. Denk aan de volgende categorieën:

 1. Meal prep (makkelijk mee te nemen in bakjes)
 2. Pre-workout (maaltijden die je voor het sporten in neemt)
 3. Post-workout (maaltijden die je na het sporten in neemt)
 4. Smoothies (snel en makkelijk veel vitamines)
 5. Ontbijt 
 6. Lunch
 7. Diner
 8. Snacks
Voorbeeld van de inhoudsopgave

Korte inhoud van de hoofdstukken

 • Hoe gebruik je het boek

Het boek begint met een duidelijk inleiding hoe jij het boek kan lezen zodat je iets gerichter te werk kan gaan, denk bijvoorbeeld aan het feit of je wel of niet weet over voedingswaarden of dat jij wellicht nog geen specifiek fitness doel hebt. 

Hebben we het over aankomen, dan zal je bijvoorbeeld andere calorieën moeten hanteren dan als je wilt afvallen. 


 • Informatie over voeding

Voeding zal zorgen voor resultaten, in dit hoofdstuk ga je alles leren over voeding. Denk hierbij aan vetten, koolhydraten en eiwitten maar ook over termen als een energiebalans of calorieën. 

Dit boek is prima voor de beginner, waarbij je dus begint met een stukje theorie, maar voor de gevorderde staan er ook hele leuke afwisselende recepten in. 


 • Stappenplan van Fitcooking

In dit deel van het boek leer je precies hoe je door middel van calorieën en macro’s kan werken richting een fysieke doelstelling die je zelf voor ogen hebt. Dit kan bijvoorbeeld afvallen zijn, maar uiteraard ook op gewicht blijven of aankomen in spiermassa en dus zwaarder worden. 

Je krijgt toegang tot calculators waarmee je gemakkelijk je calorieën kan uitrekenen zodat je precies weet hoeveel je kan en mag eten en hoeveel gram vetten, koolhydraten en eiwitten je kan eten. 

Je houdt altijd toegang tot deze calculators. 


 • Food preppen

Het eerste hoofdstuk vol met recepten is food preppen, dit zijn allemaal recepten die je gemakkelijk kan maken en vooral makkelijk kan vervoeren. Dit betekent dat dit maaltijden zijn die je makkelijk in bakjes kan doen en op een later gewenst moment kan eten. 

Meal preppen zorgt voor minder verleidingen omdat je nu beter voorbereid bent. Voorbeelden zijn prep panakes of een lekkere maaltijd met kip. 


 • Pre-workout

Deze maaltijden zijn gericht op wat je moet eten voor het sporten gaan. Ze moeten je snelle energie geven en vooral niet te zwaar op de maag liggen omdat dat uiteraard niet lekker sport. 

Voorbeelden uit het boek zijn bosbessen pannenkoeken, een havermout overnight of een havermout reep. 


 • Post-workout

Nadat je gesport hebt is je insuline hoog en kan voeding beter opgenomen worden, hoog tijd dus voor een volwaardige maaltijd die je spieren weer helpen herstellen voor je volgende training. 

Deze maaltijd is vaak eiwitrijk en kan ook lekker veel koolydraten bevatten. 

Voorbeelden uit het boek zijn havermout met kersenjam of zelfs een heerlijke gevulde chocolade banaan. 


 • Smoothies

Smoothies kan je op elk moment van de dag gemakkelijk maken. Een heel hoofdstuk is dan meer dan welkom. Je krijgt gemakkelijk veel vitamines binnen en je kan er ook je ontbijt van maken als je weinig tijd hebt. 

Voorbeelden uit het boek zijn een avocado kiwi smoothie of een pindakaas coffee smoothie. 


 • Ontbijt

De belangrijkste maaltijd van de dag: het ontbijt. Al doe ik regelmatig intermittent fasting waarbij je juist het ontbijt overslaat. Mocht jij wel ontbijten, dan heb je met dit boek genoeg keuze uit lekkere ontbijt recepten. 

Voorbeelden uit het boek zijn de hartige proteïne wafels of een brownie breakfast. 


 • Lunch

Lunch is echt een tussenmaaltijd en kan daardoor zowel eiwitten, als koolhydraten en vetten bevatten. 

Voorbeelden uit het boek zijn recepten met rijstwafels of de kikkererwten pannenkoeken. 


 • Diner

En zeker niet onbelangrijk het hoofdstuk diner. Dit zijn maaltijden die tussen de 15 en 40 minuten te maken zijn en bevatten zowel vegan als normale gerechten. Voor ieder wat wils. 

Voorbeelden uit het boek zijn de portobello pineapple burger of zeekraal met gamba’s.


 • Snacks

Snacks zijn vaak handige tussendoortjes tussen 2 maaltijden. In dit boek bevat een toetje ook onder snacks. De term snack  hoeft niet altijd weinig calorieën hoeft te bevatten. 

Als voorbeeld uit het boek de bastogne tiramisu van 634 calorieën of proteïne chocolade cups van 692 calorieën. Uiteraard zitten er ook snacks bij van tussen de 100 en 200 calorieën. 


Wat betaal je voor dit product?

De prijs is € 27,00. Hiermee krijg je dus een volledig e-book die ervoor gaat zorgen dat jij zelfstandig je calorieën kan gaan bijhouden en daar de bijpassende maaltijden bij kan maken.

Dit boek is niet specifiek voor 1 doel, en dat maakt het een uitgebreid boek doordat je alle kanten op kan.


Fitcooking editie 2 conclusie

Mijn conclusie is dat je na dit boek zelfstandig verder kan, je krijgt namelijk echt de tools die ervoor gaan zorgen dat jij je doel gaat halen. Of dit nu afvallen is of aankomen.

Je gaat alles leren hoe je zelfstandig calorieen kan uitrekenen en uit welke macro’s zoals koolydraten, vetten en eiwitten deze calorieen moeten bestaan.

Alle recepten zijn duidelijk afgebeeld en staan netjes compleet met alle macro’s erbij vermeld. Ook zie je bij alle recepten de bereidingstijd.

Je moet wel bedenken dat dit e-book puur gebaseerd is op voeding, dat geeft als voordeel dat jij gewoon je eigen sport erbij kan blijven doen. Dat geeft als nadeel dat krachttraining meestal de “tool” is die voor nog meer resultaat gaat zorgen, Fitcooking editie 2 bevat daarin geen schema’s.

Hopelijk heb ik met deze review een goede indruk gegeven en lukt het jou om de puntjes op de ‘i’ te zetten op het gebied van voeding.


Print Friendly, PDF & Email

Plaats een reactie