Review: Perfect Slapen in 7 stappen van William van der Klaauw

Perfect slapen in 7 stappen, het klinkt allemaal zo simpel maar als je dit boekt gaat lezen en de tips gaat toepassen, dan zal je merken dat er echt een goede gedachte achter zit. Simpel is het zeker niet, maar door stap voor stap te werken naar een betere nachtrust zal je veel resultaten opleveren. Hierbij mijn review over dit product.


Inhoudsopgave


Wie is William van der Klaauw?

De man en bedenker achter dit boek is William van der Klaauw, Als je zoekt op internet lees je dat William slaapdeskundige is en auteur van beroep.

William en is verder geen onbekende, en heeft namelijk een website slaapwijzer.net waar hij al langere tijd artikelen schrijft die over slapen gaan. De website bestaat enige tijd en er zijn veel bezoekers die de site weten te vinden.

Op deze foto zie je William van der Klaauw, de oprichter van het pefect slapen in 7 dagen stappen boek
William van der Klaauw

William van der Klaauw is begonnen met het delen van al zijn kennis op zijn website, maar is toen tot de conclusie gekomen dat het een stuk beter is om dit stap voor stap over te brengen. Daar is uiteindelijk dit boek uitgekomen, zodat mensen het ook daadwerkelijk kunnen toepassen.


Wat houd het boek Perfect slapen in 7 stappen precies in?

Dit is een boek waarmee je stap voor stap gaat leren welke aanpassingen je kan doen om eventuele slaapproblemen te verbeteren.

Uiteraard is dit boek ook voor mensen die wellicht al goed slapen maar denken nog beter te kunnen slapen.

Dit boek is echter geen wondermiddel, je zult zelf de stappen moeten toepassen en echt dingen moeten veranderen om voor een goed resultaat te kunnen zorgen.

Daarnaast is dit ook niet zo maar een boek, de schrijver gaat serieus naar alle stappen kijken om je slaap te verbeteren. Stap 4 lezen we bijvoorbeeld: Verbeter je slaap, begin bij de kilo’s.

Op deze foto zie je de voorkant van het Perfect Slapen in 7 stappen boek
Je krijgt zowel het fysieke boek als pdf formaat.

Wat krijg je precies ?

Je krijgt een duidelijk boek en meerdere extra’s. Als we kijken naar het boek zelf, dit bestaat uit 7 uitgebreide stappen die slaap uiteindelijk gaan verbeteren als je ze toepast.

Ik zal iets dieper op de hoofdstukken in gaan zodat je weet wat je krijgt mocht je dit boek kopen.


Stap 1: Herstel het vertrouwen

Zoals veel boeken beginnen met bewustwording is dit boek feitelijk niet anders. We gaan namelijk in stap 1 leren waar we het eigenlijk voor doen, zodat je uiteindelijk meer moeite gaat nemen om er ook daadwerkelijk voor te gaan.

De voordelen van beter slapen worden uitgebreid besproken. Denk bijvoorbeeld aan “een vrolijkere en positievere levenshouding” en “een slanker en aantrekkelijker lichaam”


Stap 2: Zorg voor structuur en regelmaat

Tijdens deze stap ga je leren wat jouw unieke en ideale slaapritme is. Deze is voor iedereen anders en heel persoonlijk.

Doordat je leert een vast ritme en structuur te krijgen, zal je uiteindelijk makkelijker in slaap vallen en gemakkelijker wakker worden.


Stap 3: Maak optimaal gebruik van licht en duisternis

Deze stap begint met de opmerking: zoek de buitenlucht op. Doordat je goed gebruik maakt van licht en duisternis zal je makkelijker slapen.

Na dit boek ga je net als ik elke ochtend een frisse neus halen om tussen 07:00 en 09:00 een kwartier tot half uur buiten zijn en je biologische klok te verbeteren.

Ook ga je leren hoe belangrijk licht en duisternis is en hoeveel invloed dit heeft op onze nachtrust.

Op deze foto zie je stap 3 van het Perfect Slapen in 7 stappen boek
licht en duisternis

Stap 4: Kies voor een ʻslaapverwekkendeʼ levensstijl

Je bent wat je eet, deze stap gaat dieper in op hoe je gezonder kunt leven door middel van betere voeding en beweging zoals krachttraining.

Daarnaast word er ook op calorieën ingegaan en hoe belangrijk afvallen is en hoe dit invloed kan hebben zodat jij beter gaat slapen.

Overgewicht kan zorgen voor slechts slaap. In dit hoofdstuk legt William uit hoe je kunt afvallen, wat dus ook weer betrekking heeft op een goede nachtrust.

Ook komen de dranken voorbij die een slechte werking kunnen hebben op je nachtrust

Op deze foto zie je stap 4 van het Perfect Slapen in 7 stappen boek
Cafeïne, weet wanneer je wat drinkt.

Stap 5: Ontwikkel de slaaproutine die voor jou werkt

In dit hoofdstuk ga je leren hoe je bepaalde routines kunt starten, om uiteindelijk beter te gaan slapen. Denk bijvoorbeeld aan een slaap versterkende snack of meditatie.

Zoals het boek vaak vermeld, er is geen vaste formule die bij iedereen werkt. Je gaat dus ontdekken wat voor jou wel werkt. Daar maak je een checklist van die je dagelijks afgaat zodat jij elke avond goed zult slapen.


Stap 6: Val in slaap zonder angst

Na deze stap ken je alle technieken om rustig in te slapen. Denk bijvoorbeeld aan slaaphouding tot het verlagen van je lichaamstemperatuur.


Stap 7: Slim wakker worden

Hier leer je hoe je eenvoudiger kan opstaan, met als grootste tip dat je moet stoppen met snoozen.

Dus mocht je dit dagelijks doen, dan zal je niet blij zijn met deze stap. Die er wel uiteindelijk voor gaat zorgen dat je de slaapkwaliteit gaat verbeteren.

Daarnaast lees je ook wat voor ontbijt je het beste kan eten om de dag goed te beginnen.

Doe jij aan snoozen ?

Wat voor extra’s zitten bij het boek Perfect Slapen in 7 stappen?

Tegenwoordig zitten er vaak extra’s bij en dat maakt ook dit product iets completer. De volgende extra’s zitten bij dit boek:


Bonus #1: Advies van de slaapkundige William

Gedurende een periode van een jaar mag je Wiliam alle vragen stellen, en hij zal ze persoonlijk beantwoorden. Dit houdt in dat als iets niet duidelijk is uit het boek dat je het altijd kan vragen. Ook kan het zijn dat je zelf ergens mee zit, ook dit soort vragen kun je hem stellen.


Bonus #2: Cursus dieper slapen

Er zit een 8 daagse digitale cursus bij, die je gaat helpen om dieper te slapen. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van slaapfase 3 (diepe slaap) en 4 (de REM slaap). Na deze cursus zal je als het goed is de meeste uren in deze slaap doorbrengen.


Bonus #3: Kalmeer je gedachte e-book

In deze e-book ga je in 10 technieken leren hoe je je gedachtes voor het slapen rustig krijgt zodat je daarna goed kan inslapen. De meeste mensen hebben juist de meeste problemen om in te slapen, dat is de reden dat dit erbij zit.

Na de 10 technieken zul je heerlijk slapen

Bonus #4: Welterusten snacks receptenboek

Er bestaan dus snacks waarmee je makkelijker kan inslapen. Al deze snacks komen aan bod en verder uitgelegd, zodat jij deze kunt kopen en kunt testen of dit inderdaad ook voor jou werkt.


Bonus #5: Supplementen gids

In deze gids vind je 5 slaapsupplementen, die een goede bijdrage kunnen hebben aan een betere slaap.


Bonus #6: MP3 bestand Crystal Waters

William heeft 30 minuten van zijn favorieten relax nummer hierin verwerkt, waarop hij heerlijk kan relaxen en van in slaap kan vallen en hopelijk werkt deze muziek ook voor jou!


Wat zijn de Perfect Slapen in 7 stappen boek ervaringen?

Naast dat ik je straks mijn ervaring zal delen over het boek van William van der Klaauw hieronder enkele ervaringen van andere mensen:


Op deze foto zie je mensen ervaringen van het Perfect Slapen in 7 stappen boek

Wat betaal je dit boek ?

Goed slapen is naar mijn mening onbetaalbaar, maar je betaalt voor dit boek € 37,00. Daarvoor krijg je een duidelijk geschreven boek waar je zoals de titel ook zegt stap voor stap gaat zorgen voor betere slaap.

Of dit duur of goedkoop is blijft persoonlijk, maar zelf vind ik een product wat je slaap kan verbeteren zeker de moeite waard.


Bevalt het product niet? Maak gebruik van de 90 dagen niet goed-geld-terug-garantie

Wauw, nog niet eerder gezien maar dit boek heeft een garantie van maar liefst 90 dagen. Mocht je binnen deze 90 dagen niet tevreden zijn dan krijg jij netjes je geld terug!. Dus je hebt niks te verliezen met deze aanschaf.


Mijn conclusie en ervaring over Perect Slapen in 7 stappen boek

Zoals je wellicht hierboven al hebt kunnen lezen, ben ik erg tevreden over dit product. Het stap voor stap toepassen van nieuwe gewoontes gaan je slaap echt verbeteren.

Uiteraard kost het wel tijd en je zal zeker ook veranderingen moeten aanbrengen die tot resultaten kunnen leiden. Het gaat dus niet vanzelf en het product is ook geen wondermiddel.

Goede slaap gaat uiteindelijk voor zoveel goede dingen zorgen. Je voelt je gewoon beter, zit lekkerder in je vel, je hebt het gevoel dat je alles aan kan en motiveert anderen hier ook mee.

Slecht slapen zorgt voor veel meer negativiteit. Waarbij je in een neerwaartse spiraal terecht komt. Mocht je dit zelf ervaren, dan raad ik je zeker aan om deze problemen aan te pakken, met of zonder dit boek.

Ik was iemand die altijd een druk hoofd had (dat krijg je met 3 blogs), dit boek heeft me echt geholpen om mijn hoofd leeg te maken voor het slapen gaan, dit in combinatie met minder cafeïne heb ik grote stappen gemaakt. Ik raad dit boek zeker aan!

Mocht je nog vragen of opmerkingen over het boek hebben dan kan dat altijd!, laat dan een reactie achter onderaan het artikel. 

Zie hier mijn gezondheid reviews

Print Friendly, PDF & Email
Marc
Volg Marc

Marc

Marc, een blogger die ervan houd op reviews te schrijven en het liefst zo uitgebreid mogelijk zodat jij daarna zeker weet of het de moeite waard is om te kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *