Review: Chronische Stress Verminderen (prana)

Stress, tegenwoordig kampen steeds meer mensen met stress. De verwachtingen worden steeds hoger van mensen en we leggen ons te veel werk op. In deze review bespreek ik de training Chronische Stress Verminderen van Prana.be die stress gaat aanpakken!

Ik heb deze training(en) zelf aangeschaft, daarom heb ik soms weer mijn logo in afbeeldingen verwerkt zodat mensen het niet makkelijk kunnen overnemen.


Inhoudsopgave


Wie heeft deze training ontwikkeld?

Deze training is 1 van velen die ontwikkeld is door het bedrijf Prana.

Prana ontwikkeld namelijk trainingen die gericht zijn op het verbeteren en maximaliseren van ons brein.

Dit bedrijf is al in 1997 opgericht door Iris Willems, Iris heeft als achtergrond psychologie en die kennis past ze toe op alle trainingen.

Waar Iris Willems ooit alleen is begonnen werken er nu door het succes van Prana bijna 10 man.

Prana.be heeft zelfs op dit moment meer dan 10 trainingen die je allemaal kunnen helpen op mentaal vlak.

Ook biedt dit bedrag een All-in abonnementsformule die je de kans geeft om echt te investeren in jezelf. Hier komend jaar alle trainingen doen.  

Op deze foto zie je Iris Willems, de bedenker van de training Chronische Stress Verminderen
Iris Willems

Voor wie is de training Chronische Stress Verminderen?

Deze training is vooral geschikt voor mensen die wellicht net als ik een erg druk leven hebben waar je het soms niet allemaal meer overziet.

Hier een 40-urige werkweek, 25-30 uur aan mijn blog(s) en daarnaast ook nog 5 dagen willen sporten en een privé leven willen onderhouden.

Het wordt me regelmatig te veel en dan ondervind ik Stress die ik maar al te graag wil verminderen.

Precies de reden dat ik deze training ben gaan doen en mijn ervaringen met jullie ga delen.

Chronische Stress is dus het soort stress dat constant aanwezig is en eigenlijk alleen maar erger wordt.

Je hebt ook acute stress maar ons lichaam kan daar goed mee omgaan dus dat verdwijnt dan ook weer.


Wat krijg je precies?

Zoals je in de afbeelding hieronder kunt zien maak je gebruik van een duidelijke online omgeving Prana-flix platform genoemd.

Hier zie je duidelijk welke lessen je nog moet doen en welke je al hebt gehad. Elke les bevat verschillende video’s en audiofragmenten en daarnaast vaak ook opdrachten.

Deze training bevat 7 lessen, en zoals jullie mij kennen ga ik stap voor stap door de training om een kleine inhoud te geven.

Wil uiteraard niet te veel weg geven want het is soms echt de moeite waard om in jezelf te investeren, en vooral als we het hebben over stress.

Op deze foto zien we de online omgeving van de training Chronische Stress Verminderen
training Chronische Stress Verminderen omgeving


Les 1: Voor je start

Mocht je deze tranig aanschaffen dan heb je eigenlijk 2 trainingen voor de prijs van 1. Je krijgt namelijk de training Haal het maximale uit je brein er ook bij (zie hoofdstuk extra’s later)

En je krijgt als advies om deze training eerst te doen voordat we beginnen met deze training, de reden daarachter is omdat we onze hersenen eerst beter moeten begrijpen.

Zodra we die training hebben voltooid, dan kan je deze training een stuk makkelijker doen omdat je bijvoorbeeld stress al beter begrijpt.


Les 2: Plan tijd voor rust en recuperatie (powernap)

Tijdens deze les gaan we kennis maken wat chronische stress nu eigenlijk is.

Ook gaan ze dieper in hoe het kan dat we van Acute stress naar chronische stress en wat we daaraan kunnen doen om dit minder te maken.

Ontspanning komt uitgebreid aan bod en ik heb na al die jaren voor het eerst geleerd hoe ik een Powernap moet doen en dat doet me echt goed!

Eerst vond ik het eigenlijk onzin, maar tijdens deze les heb ik geleerd hoe ik stap voor stap ontspanning kan vinden en doe regelmatig zelfs 2 keer per dag een powernap.

Op deze foto zien we les 2 van de training Chronische Stress Verminderen
Voorbeeld video Les 2

Les 3. Overtuigingen zorgen voor innerlijk conflict

Hier gaan we op zoek naar de oorzaken die de stress kunnen bezorgen, denk aan chaos of conflicten of bijvoorbeeld ruzies met familie.

We komen erachter dat er vele vormen van stress zijn, het belangrijkste is dat we deze gaan herkennen zodat we er ook iets aan kunnen doen en daarmee stress kunnen verminderen.


Les 4: Chaos in je to do’s

Deze les heb ik zeker veel aan gehad, ik ben namelijk vrij chaotisch in mijn werk.

We gaan hier namelijk leren hoe je effectief moet werken in plaats van efficiënt.

Iris Willems gaat je leren wat de juiste dingen zijn om te doen die belangrijk en dringend zijn waardoor je effectief gaat werken en dat gaat je uiteindelijk veel tijdwinst opleveren.

Daarnaast gaan we ook leren om niet te multi-tasken, hierdoor focus je op 1 taak en die voer je dan altijd effectief uit.

Op deze foto zien we les 4 van de training Chronische Stress Verminderen
Effectief leren werken

Les 5: Onverwerkte zaken (conflicten, gebeurtenissen of trauma’s)

Na de vorige lessen hebben we geleerd dat overtuigingen die we vanaf jongs af aan hebben kunnen leiden tot conflict wat leidt tot stress.

Ook kunnen we stress krijgen doordat we te chaotisch zijn en in deze les gaan we kijken naar conflicten of zelfs trauma’s die momenteel stress kunnen veroorzaken.

Deze les kijkt naar gebeurtenissen in de afgelopen 2 jaar.

Zoals prana zo mooi zegt: we gaan je leren je rugzak langzaam lichter te maken.


Les 6: Verkeerde gewoonten

Wat ook een oorzaak kan zijn voor stress is perfectionisme me, deze les gaat hier dieper op in en zo ga je ook leren hoe je er beter mee moet omgaan.

We gaan ook aan de slag om situaties aan te pakken waarin je anders zou willen reageren in de toekomst.

Dit alles zodat je tot duurzame veranderingen kan leiden die je leven een stuk fijner gaan maken.

Op deze foto zien we les 6 van de training Chronische Stress Verminderen
Voorbeeld les 6


Les 7: Stress & lawaai in de omgeving

En de laatste les en zeker niet een onbelangrijke! Ik herken me zelf hier heel erg in en ben heel gevoelig voor lawaai in de omgeving.

2 dagen geleden was ik bij mijn moeder aan het eten en iemand was de zijkanten aan het grasmaaien en ik irriteerde me aan het geluid. Dit is eigenlijk al een stress moment.

In de laatste les ga je leren hoe je jezelf in een kokon kan afschermen van stress en lawaai in de omgeving (veel aan gehad hier)


Wat voor extra’s krijg je bij de training Chronische Stress Verminderen?

Deze training krijg je eigenlijk voor de prijs van 2 voor 1. Er zit namelijk nog een uitgebreide training bij waar je zeker veel aan gaat hebben!

Haal het maximale uit je brein


Wat betaal je voor deze training?

Deze erg uitgebreide training heb je al voor een prijs van € 138,00.

Zoals in al mijn reviews terug komt blijft een prijs erg persoonlijk, wel heb ik besloten om in mezelf te investeren dus heb gebruik gemaakt voor de All-in abonnementsformule waar ik toegang krijg tot alle 12 de trainingen voor € 49,00 per maand wat ik zelf prima kan missen per maand.

Betekend gelijk dat er nog veel meer reviews komen zodat jullie kunnen zien of er wellicht een training bij zit die de moeite waard is.


Chronische Stress Verminderen ervaring en conclusie

Wauw, wat heb ik mijn hersenen al beter leren kennen met slechts 1 training, veel herkende ik zoals het constant bezig willen zijn en als ik momenten van rust pakte, zelfs dan had ik onrust.

Zoals een trein die heerlijk doorreed maar eigenlijk veel te snel waardoor ik veel momenten had van stress, het bloggen ging nog wel, maar mijn kantoorbaan had het zwaar te verduren.

Dankzij deze training heb ik kennis leren maken met Powernaps, waarvan ik eerst dacht dat ik er geen tijd voor had plan ik nu elke dag even 15 minuten rust voor mezelf in.

Iris Willems spreekt de video’s duidelijk en op rustig te begrijpen taal in waardoor alles duidelijk overkomt. Naast verschillende video’s, audiofragmenten en opdrachten krijg je ook verschillende pdfs waarin je bijvoorbeeld Zelfreflectie testen gaat doen.

Ook heb ik eindelijk geleerd om te gaan met lawaai in mijn omgeving als ik last heb van mijn prikkels bij drukte. Het is heerlijk om jezelf even helemaal terug te trekken en van niemand last te hebben!

Mocht je momenten van Chronische Stress hebben en deze willen verminderen? Dan raad ik je zeker aan om deze training net als ik te gaan doen!

Mocht je eerst een indruk willen krijgen, download hier dan het gratis e-boek Concrete self-coaching die stress gaat verminderen


Ik hoop je in deze Chronische Stress Verminderen review antwoord te hebben gegeven op de volgende vragen. Mocht je nog meer vragen hebben of ervaringen stel die dan hieronder.

  • Wie is prana.be?
  • Wie is Iris Willems?
  • Wat is Chronische Stress?
  • Hoeveel kost de training Chronische Stress Verminderen?
  • Wat is de training Chronische Stress Verminderen?
  • Wat is de beste manier om training Chronische Stress te Verminderen?

Zie hier een compleet review overzicht

Print Friendly, PDF & Email

Plaats een reactie