Geld verdienen met TikTok – Voor- en Nadelen + 7 tips (2022)

Hét social media kanaal van de jongere generatie. Dat is toch wel de manier waarop ik TikTok kan omschrijven. Dit social media kanaal is vanuit China over komen waaien en is binnen mum van tijd ongekend populair geworden. Dit biedt voor veel jongeren heel veel plezier, maar biedt voor bedrijven ook veel kansen. In dit artikel vertel ik je alles over het geld verdienen met TikTok.

Zo laat ik je in dit artikel kennismaken met meerdere verdienmodellen op TikTok. Om zo succesvol mogelijk hiermee aan de slag te gaan, heb ik ook nog de zeven beste tips voor je verzameld. Kortom: in dit artikel ga je veel nuttige kennis opdoen. Ga er even goed voor zitten, neem het artikel op je gemakje door en laat je verrassen hoe jij geld gaat verdienen met TikTok!

Hier heb ik overigens alles geleerd dankzij Viral Academy van Sophia Meijer.

Leestijd: 12 minuten


Inhoudsopgave


Wat is TikTok?

TikTok is een social media kanaal, net zoals bijvoorbeeld Facebook en Instagram. Op TikTok gaat het echter om het plaatsen van allerlei video’s. Deze video’s zijn vrij kort en hebben van een grappige ondertoon. Door de jaren heen zijn er al de nodige virals op TikTok ontstaan, zoals ‘Prima Marco’.

In 2017 zag deze app voor het eerst het levenslicht. Dit was in China, destijds onder de naam Douyin. Die app werd in China ongekend populair; meer dan 100 miljoen mensen hadden deze app al binnen één jaar gedownload.

Het was daardoor de hoogste tijd voor een wereldwijde expansie. Men besloot om dit onder de naam TikTok te doen. Met deze naam wist men wereldwijd binnen mum van tijd furore te maken. In ons land is de app populair, maar dit geldt zeker ook voor andere apps.

Op TikTok gaat het om het plaatsen van filmpjes. Deze filmpjes zijn voorzien van muziek en kun je geheel naar eigen wens maken. Uiteraard is het hierbij de wens dat zoveel mogelijk mensen je filmpjes bekijken en liken. Ook als je reacties op de filmpjes krijgt, is dit een goed teken. Daarmee vergroot je je zichtbaarheid binnen dit platform alsmaar verder.

Opvallend is dat TikTok en YouTube de nodige overeenkomsten hebben. Op beide social media kanalen draait het immers om filmpjes en om het trekken van zoveel mogelijk views. Maar, het soort film is wel heel anders. Op TikTok draait alles om korte filmpjes die grappig zijn. Op YouTube is veel meer ruimte voor allerlei andere soorten filmpjes.

Maar, met beide social media kanalen kun je veel geld verdienen. Wil je graag geld verdienen met TikTok? Dan raad ik je aan om dit artikel op je gemakje door te nemen. In dit artikel lees je alles over het geld verdienen met TikTok.

Op deze foto zie je TikTok op een mobiele telefoon

Geld verdienen met TikTok: hoe doe je dit?

Spreekt het social media kanaal TikTok je aan? En besteed je zelf al de nodige uren per dag op/aan dit platform? Dan is het wellicht goed om te weten dat je niet de enige bent. Voornamelijk (jongere) kinderen zijn verslaafd geraakt aan dit social media kanaal.

Voor bedrijven biedt dit ongekend veel mogelijkheden. En ook voor influencers. Als je zelf ook geld met TikTok wilt verdienen, verwijs ik je graag naar onderstaande mogelijkheden. Dit zijn namelijk enkele van de mogelijkheden waarmee je geld kunt verdienen met/op TikTok.

TikTok Creator Fund

Binnen de app heeft men voor een zogeheten TikTok Creator Fund platform gekozen. Om je hiervoor aan te melden, heb je een TikTok Pro account nodig. Nadat je je aangemeld hebt, ben je in staat om geld met je filmpjes te verdienen. Dit kun je enigszins vergelijken met het verdienen van geld met filmpjes die op TikTok staan.

Bij TikTok word je niet per view uitbetaald, maar men kijkt naar andere dingen. Zo wordt gekeken naar de aantal videoweergaven, de betrokkenheid en aanverwante zaken. Op het moment van schrijven is deze dienst nog niet in Nederland beschikbaar. Het ligt echter in de lijn der verwachting dat dit binnenkort alsnog beschikbaar komt in ons land.


Gesponsorde berichten

Heb je de nodige volgers op je TikTok kanaal? Dan ben je automatisch een interessante partij voor bedrijven. Bedrijven doen er immers alles aan om zoveel mogelijk mensen aan te spreken. Als jij een flinke hoeveelheid volgers hebt, ben je dus een prima influencer voor deze bedrijven.

Met gesponsorde berichten kun je oprecht veel geld verdienen. Hoe ik dit zo zeker weet? Kijk maar eens naar de bekendere influencers van ons land. Deze mensen zitten niet om geld verlegen. Bovendien geniet je bij TikTok van de TikTok Creator Marketplace. Dit is een online handelsplaats waar influencers en bedrijven bij elkaar gebracht worden. Via deze handelsplaats vind je dan ook snel bedrijven waar je mee samen kunt werken!


Combineren met andere social media kanalen

De kracht van herhaling is ongekend. Als je een flink TikTok kanaal op wilt bouwen, zou je daarom ook met andere social media kanalen actief moeten zijn. Door je TikTok filmpjes ook op YouTube te plaatsen, laat je meer mensen met je TikTok account kennismaken.

Het is bij TikTok gelukkig mogelijk om je account aan andere social media accounts te koppelen. Op dit moment is het met YouTube en Instagram mogelijk. Door deze koppelingen te maken, kun je van grootse prestaties genieten. Je TikTok kanaal krijgt meer views, je krijgt meer volgers op je Instagram en je krijgt mogelijk nóg meer views op YouTube. Wat wens je nog meer?


Affiliate marketing of Dropshipping

Eén van de populairste online verdienmodellen van dit moment is affiliate marketing. Bij dit online verdienmodel is het zaak om producten van bedrijven te promoten. Je kunt dit met een eigen affiliate website doen, maar je kunt dit ook via TikTok doen.

Hoe je dit kunt doen? Dit doe je bijvoorbeeld door affiliate links in de beschrijvingen van je video te plaatsen. Ook kun je een URL aan je profiel toevoegen en kun je betaalde advertenties op je account maken. Al met al kun je op tal van manieren de affiliate links in/op je TikTok kanaal verwerken.

Daarnaast kan je via dropshipping bijvoorbeeld video’s maken van pakketjes die je opent, zo kan je mooi linken naar andere bedrijven.


Merchandise

Heb je een echt groot TikTok kanaal? Dan kun je je kanaal om gaan toveren tot een merk. Een merk waarmee je bijvoorbeeld merchandise gaat verkopen. Door deze merchandise te verkopen, creëer je ook een sneeuwbaleffect. Je verdient geld aan je merchandise én nog meer mensen maken kennis met je TikTok kanaal. Op die manier bouw je gericht aan je naamsbekendheid en de hoeveelheid views op je TikTok account.


Hoe kun je beginnen met TikTok?

Spreken de vele verdienmodellen van TikTok je aan? En wil je graag geld verdienen met TikTok? Dan is het de hoogste tijd om in actie te komen. Als je geld met TikTok wilt verdienen, kun je absoluut niet rustig achterover leunen. Nee, je moet in actie komen en veel leuke content gaan creëren.

Maar, wat zijn nou de eerste stappen die je moet/kunt zetten? Veel TikTokkers kiezen ervoor om zich voor de Viral Academy aan te melden. Dit is een videocursus waarmee je alles over het geld verdienen met TikTok.

Wat is de Viral Academy precies?

Geld verdienen met TikTok; het is voor iedereen mogelijk. Dat is de opvatting van de ontwikkelaar van deze videocursus. In deze videocursus krijg je uitleg over hoe dit social media kanaal werkt en hoe je hier geld mee kunt verdienen.

In deze cursus leer je bijvoorbeeld alles over bovenstaande verdienmodellen. Ook leer je hoe je je TikTok account nóg beter op kunt laten vallen. Wil je graag meer weten over deze interessante cursus? Daarvoor verwijs ik je graag naar mijn Viral Academy review. In mijn review vertel ik je graag alles over deze videocursus.

Tip: meld je direct aan voor deze cursus met de kortingscode ‘MARC200’. Door deze kortingscode in te voeren in het winkelmandje, krijg je maar liefst 200 euro korting op de Viral Academy. Dat is wel een hele makkelijke besparing, niet waar? Ook te gebruiken bij betaling in termijnen.

Op deze foto zie je de online omgeving van Viral Academy
Module 7: Hoe jij je 10k volgers in 10 dagen?

Wie is de oprichter van de Viral Academy?

Deze interessante videocursus is door Sophia Meijer opgericht. Zij is op dit moment slechts 21 jaar oud en verdient tienduizenden euro’s met haar TikTok account. Dat ze hier zoveel geld mee weet te verdienen, komt uiteraard niet uit de lucht vallen. Nee, dit is het gevolg van een tijd lang hard werken en de juiste video’s online zetten.

In de afgelopen periode heeft Sophia de nodige kennis opgedaan. Deze kennis heeft ze gebundeld in deze cursus. Met deze videocursus tracht ze dan ook om andere mensen te helpen. Om andere mensen te helpen om óók duizenden euro’s per maand met TikTok te verdienen.

In mijn ogen is het geweldig dat zo’n jonge onderneemster zo’n cursus ontwikkeld. Dit geeft des te meer aan dat de jeugd de toekomst heeft. Daarnaast ben ik overtuigd van de kennis en kwaliteiten van Sophia Meijer. Zij is wat mij betreft dan ook de juiste persoon om zo’n cursus te ontwikkelen.

Op deze foto zie je Sophia Meijer van de cursus Viral Academy die je leert geld verdienen met TikTok
Sophia Meijer

Fijn bijkomend voordeel: de cursus is oprecht uitgebreid te noemen. Sophia heeft in totaal voor 60 video’s gezorgd. Deze video’s kun je op je gemakje bekijken, aantekeningen maken en vervolgens in actie komen. De kans is aanwezig dat ook jij binnenkort (veel) geld verdient met TikTok. Dit is precies wat je gaat leren in Viral Academy.


Wat kost de Viral Academy?

Heb je nú al interesse om je voor de Viral Academy aan te melden? Dan is het goed om te weten dat deze cursus 997 euro kost. Voor dit bedrag krijg je toegang tot alle video’s die door Sophia Meijer opgenomen zijn.

Uiteraard is een bedrag van 997 euro vrij veel geld. Je moet het echter wel in perspectief zijn. Als je op de juiste manier met deze cursus aan de slag gaat, kun je dit bedrag (snel) terugverdienen.

Daarnaast heb ik nog een hele mooie korting voor je geregeld. Als je bij het afrekenen mijn kortingscode ‘MARC200’ gebruikt, krijg je direct 200 euro korting op deze cursus! Je betaalt hierdoor nog maar 797 voor deze cursus.


Wat zijn de voor- en nadelen van TikTok?

Is het nou aan te raden om met TikTok aan de slag te gaan? Of is het juist beter om voor één van de andere social media kanalen te kiezen? Dat is iets dat je voor jezelf moet bepalen. Feit is in ieder geval dat TikTok de nodige voordelen met zich mee brengt. De belangrijkste voor- en nadelen heb ik voor het overzicht op een rijtje gezet.

Voordelen van TikTok

 • Onwijs veel gebruikers. Op TikTok zijn inmiddels ongekend veel gebruikers actief. Om je een indruk hiervan te geven: alleen al in Nederland maken 4 miljoen mensen dagelijks gebruik van deze app. Dit betekent dat je met je TikTok kanaal onwijs veel gebruikers kunt bereiken.
 • Veel jongeren. Op dit social media kanaal zijn veel jongeren actief. Als je zelf ook nog wat jonger bent, betekent dit dat je de taal van de jongeren perfect spreekt. Je kunt hierdoor nóg simpeler een miljoenenpubliek bereiken.
 • Er is veel mogelijk op TikTok. Op dit social media kanaal is onwijs veel mogelijk. Zolang je maar creatief bent en out-of-the-box durft te denken, kun je echt alle kanten op met dit kanaal. Je hoeft je eigenlijk aan slechts één ding te houden: de voorwaarden die door TikTok opgesteld zijn.
 • Erg leuk om met TikTok aan de slag te gaan. Zelfs ik, ik ben geen jonger persoon meer, vind TikTok een onwijs leuk social media kanaal. Het kanaal heeft veel te bieden, het is vermakelijk en je kunt om erg veel grapjes lachen. Als je zelf grappige video’s op je TikTok kanaal plaatst, beleef je hier sowieso veel plezier aan. Als je hier dan ook nog geld mee weet te verdienen, stijgt het plezier naar ongekende hoogtes.
 • Meerdere verdienmogelijkheden. Een ander voordeel is uiteraard dat je met TikTok op meerdere manieren geld kunt verdienen. De belangrijkste mogelijkheden die je hiervoor hebt, heb ik reeds in dit artikel besproken.
 • Je kunt een internationaal publiek bereiken. Ben je de Engelse taal goed machtig? Dan kun je met je filmpjes zelfs een internationaal publiek bereiken. Je zou niet de eerste TikTokker zijn die fans van over de gehele wereld heeft. Durf daarom groots te denken, want TikTok heeft eigenlijk geen grenzen.

Nadelen van TikTok

 • Je moet met veel concurrentie zien te dealen. Je bent niet de enige die geld wilt verdienen met TikTok. Nee, heel veel mensen en vooral jongeren willen dit, waardoor je met flinke concurrentie te maken krijgt. Om de slag van je concurrenten te winnen, zou je heel creatief moeten zijn. Ook is het van belang dat je over veel doorzettingsvermogen beschikt. Hard werken wordt op termijn altijd beloond.
 • Onduidelijkheid over privacy. Een nadeel van TikTok is dat dit kanaal haar oorsprong in China vindt. In dit land bestaat privacy niet, waardoor het onduidelijk is hoe het met jóuw privacy op dit kanaal gesteld is. Meerdere instanties hebben hier in de afgelopen jaren in ieder geval al kritische noten over geplaatst.

7 tips om geld te verdienen met TikTok

Geld verdienen met TikTok; het is leuk én het is op veel manieren mogelijk. Zoals ik je in dit artikel al verteld heb, kun je uit tal van verdienmodellen kiezen. Welk verdienmodel spreekt je nú het meeste aan?

In zijn algemeenheid moet je op TikTok met enkele aandachtspunten rekening houden. Om dit zo makkelijk mogelijk voor je te maken, heb ik zeven goede tips voor je verzameld. Door serieus met deze tips aan de slag te gaan, kun je snel geld verdienen met TikTok.

Tip 1: zorg dat je héél, héél, héél creatief bent

Heb je de bovenstaande nadelen van TikTok doorgenomen? Dan heb je kunnen lezen dat de concurrentie op TikTok hevig is. Je bent niet de enige die geld met TikTok wilt verdienen. Om tóch geld met dit social media te (kunnen) verdienen, zou je dus van goeden huize moeten komen.

Hierbij draait het met name om creativiteit. Je moet heel creatief zijn, je moet creatieve video’s maken en je moet out-of-the-box kunnen denken. Daarbij kan het echt geen kwaad om inspiratie bij anderen op te doen. Maar, voorkom je dat je de video’s van anderen kopieert. Daar kom ik verderop in dit artikel nog even op terug.

Onder aan de streep draait alles om creativiteit. Durf daarom je creativiteit echt de vrije loop te laten gaan!


Tip 2: focus je op de lange termijn

De beste bedrijven op onze aardbol hebben een flinke aanloopperiode gekend. Dit betekent onder meer dat deze bedrijven jarenlang géén winst hebben gemaakt. Ook als je met TikTok gaat starten, moet je met zo’n lange aanloopperiode rekening houden.

Het is namelijk zo dat je TikTok kanaal niet binnen één dag populair is. Ook niet binnen één week en ook niet binnen één maand. Nee, als je serieus geld met TikTok wilt verdienen, moet je je te allen tijde op de lange termijn focussen. Juist op de lange termijn kun je de gewenste doelen behalen.

Hoe je je op de lange termijn kunt richten? Dit doe je bijvoorbeeld door je doelen op de lange termijn vast te stellen. Bepaal niet wat je volgende week of volgende maand wilt behalen, maar bepaal wat je volgend jaar wilt behalen.


Tip 3: kopieer nooit andere filmpjes

Het internet liegt nooit en de social media kanalen liegen ook nooit. Als je besluit om andere filmpjes te kopiëren, loop je daarom een groot risico. Zodra één iemand dit doorkrijgt, is het hek van de dam. Veel mensen zullen je beschuldigen van kopieergedrag en zullen hard voor je zijn.

Mede daarom adviseer ik je om nooit filmpjes van andere TikTokkers te kopiëren. Hoe leuk die filmpjes ook zijn. Je móet echt zelf originele filmpjes verzinnen. Je kunt uiteraard wel een klein beetje afkijken bij andere TikTok kanalen. Hiermee weet je wellicht de gewenste inspiratie op te doen!


Tip 4: ben heel actief op TikTok

Graag adviseer ik je om heel actief op TikTok te zijn. Je hoeft echt niet elk uur met de app bezig te zijn, maar je moet je wel goed laten zien op het social media kanaal. Waarom? Omdat je hiermee aan TikTok laat zien dat je serieus met je account bezig bent. Dat bevalt het algoritme van TikTok wel, waardoor je filmpjes bij meer mensen voorgesteld worden.

Hoe je op TikTok zo actief mogelijk kunt zijn? Reageer onder je eigen filmpjes, like andere filmpjes, reageer op andere filmpjes en ga de interactie met andere gebruikers aan. Op deze manier creëer je een bepaalde vibe rondom je kanaal. Grote kans dat je hiermee al snel meer views weet te trekken.

Nog een bijkomende tip: werk bij je eigen video’s ook met hashtags. Door de juiste hashtags te gebruiken, geniet je van twee voordelen:

 • Je laat aan de gebruikers van TikTok duidelijk zien waar je filmpje over gaat.
 • Je laat aan het algoritme van TikTok zien waar je filmpje over gaat.

Tip 5: plaats alle filmpjes op het juiste tijdstip

Het advies is om alle filmpjes op het juiste tijdstip te plaatsen. Wat het juiste tijdstip is? Nou, daar hebben meerdere instanties onderzoek naar gedaan. Hieruit zijn de volgende dagen en tijdstippen naar voren gekomen:

 • Dinsdagochtend om 11.00 uur
 • Donderdagochtend om 11.30 uur
 • Vrijdagochtend om 08.00 uur

Kun je dan helemaal niet op andere tijdstippen een filmpje online zetten? Dat kan wel, maar je creëert daarmee wellicht niet de meeste views. Dit is echter iets wat je door de maanden heen zelf uit kunt proberen.


Tip 6: plaats regelmatig video’s op je account

Eerder gaf ik je al de tip om heel actief op TikTok te zijn. Daar wil ik graag nog iets aan toevoegen: plaats dagelijks video’s op je account. Je hoeft echt niet elke dag 10 filmpjes te plaatsen, maar elke dag minimaal één filmpje is toch wel aan te raden. Je laat hiermee namelijk aan TikTok zien dat je serieus bent. Dit komt de views alleen maar ten goede.


Tip 7: meld je aan voor de Viral Academy van Sophia Meijer

Tot slot wil ik je graag aanraden om je voor de Viral Academy aan te melden. Door deze cursus te volgen, doe je alle benodigde TikTok-informatie op. Tevens voorziet Sophia je in deze uitgebreide cursus van héél veel handige tips.

Meld je direct aan met de kortingscode ‘MARC200’ in het winkelmandje. Door deze korting te gebruiken, krijg je direct 200 euro korting. Veel plezier met het volgen van de cursus én veel succes om geld te verdienen met TikTok! Of lees mijn Viral Academy Review voor alle informatie.

Print Friendly, PDF & Email

Plaats een reactie