Geld verdienen met een YouTube Cash Cow Channel + 7 tips (2022)

Heb je interesse om online geld te verdienen? Dan heb je ongetwijfeld al eens aan YouTube gehad; met YouTube is het mogelijk om op een passieve manier online geld te verdienen. Een YouTube video die je nú online zet, kan immers over 3 jaar nog steeds geld opleveren. Dat is zéker het geval als je een YouTube Cash Cow Channel hebt. In dit artikel vertel ik je alles over het geld verdienen met een YouTube Cash Cow Channel.

De kennis uit deze blog heb ik overigens mogen leren van Jelline Brands met haar Cash Cow Academy.

Leestijd: 10 minuten


Inhoudsopgave


Wat is een YouTube Cash Cow Channel precies?

In een bekend marketingmodel wordt gesproken over een ‘cash cow’ voor een bedrijf. Oftewel: een geld koe waarmee veel geld verdiend wordt. Binnen een bedrijf hoeft dit niet altijd het grootste product te zijn, maar wel het meest winstgevende product.

Daar slaat de term YouTube Cash Cow Channel dan ook op. Op het moment dat je een YouTube Cash Cow Channel opgericht hebt, verdien je veel geld met je YouTube kanaal. Om wat voor kanaal dit precies gaat, maakt in de basis niet uit. Het gaat er vooral om dat je video’s bekeken worden én dat je hier (veel) geld mee verdient.

Een belangrijk kenmerk van een YouTube Cash Cow Channel is dat je zoveel mogelijk automatiseert. Je gaat bijvoorbeeld niet zelf de video’s maken, maar je laat dit over aan een specialist. Hiervoor kun je in het buitenland mensen vinden die voor bijvoorbeeld 30 dollar een video voor je maken. Dit zijn geen hele bijzondere video’s, maar juist algemene video’s.

Zo kun je een video maken met de 10 mooiste huizen van Nederland. Of een video met de 10 grootste boten ter wereld. Een specialist maakt die video voor je, jij plaatst deze online en jij verdient hier geld mee/aan. Dit doe je overigens aan de hand van de YouTube advertenties, waarover later meer.

Maar, wie heeft de term YouTube Cash Cow Channel dan bedacht? Die eer is deels voor Jelline Brands weggelegd. In dit artikel vertel ik je graag kort iets over haar.


Wat kenmerkt een YouTube Cash Cow Channel nou zo?

Bij een YouTube Cash Cow Channel kun je van enkele kenmerken uitgaan:

 • Je uploadt consistent video’s. Het is belangrijk dat je elke week meerdere video’s uploadt. Om het helemaal goed aan te pakken, zou je eigenlijk dagelijks een video live moeten zetten.
 • Je laat de video’s door iemand anders maken. Je kunt dit tegenwoordig erg voordelig laten doen, waardoor je zelf de nodige tijd bespaart. Deze tijd kun je besteden aan het optimaliseren van je YouTube kanaal.
 • Het zijn algemene video’s. Zoals ik eerder in dit artikel al aangaf, gaat het om algemene video’s. Zo gaat het om een video waarin de 5 beste manieren staan om online geld te verdienen. Of wat er zou gebeuren als het een jaar niet zou regenen.
 • Je komt zelf niet in beeld. Een belangrijk voordeel is dat je niet elke dag in beeld hoeft te komen. Niet iedereen is zo film-geniek als Enzo Knol, Gio Latooy, Nienke Plas en Monica Geuze.
 • Je verdient geld met advertenties. Bij het plaatsen van de video’s vink je aan dat YouTube advertenties weer mag geven. Zodra bezoekers/kijkers deze advertenties te zien krijgen, krijg jij hier geld voor. Des te meer bezoekers, des te meer geld je kunt verdienen.
Hoe meer mensen je krijgt, hoe meer passief geld je gaat krijgen

Wie is Jelline Brands?

Jelline Brands is een jonge vrouwelijke ondernemer. Zij was op jonge leeftijd op zoek naar mogelijkheden om online geld te verdienen, waarbij zij op een Amerikaanse cursus stuitte. In die cursus werd uitgelegd hoe je een YouTube Cash Cow Channel kon creëren.

Jelline volgde de cursus, waarna ze met YouTube aan de slag ging. Door de jaren heen heeft ze haar eigen strategie ontwikkeld, waardoor ze tal van YouTube Cash Cow Channels gecreëerd heeft. Met deze channels verdient ze op dit moment behoorlijk veel geld.

Maar, Jelline Brands wilde ook iets voor haar medemens doen. Ze besloot daarom om met haar eigen Cash Cow Academy te starten. Zij heeft een cursus ontwikkeld, waarmee het voor iedereen mogelijk is om een YouTube Cash Cow Channel te starten. Mocht je graag geld met YouTube willen verdienen, kan het volgen van deze cursus erg interessant zijn.

Op deze foto zie je Jelline Brands, iemand die mensen leert een cash cow channel op te zetten
Jelline Brands

Wil je meer over de YouTube Cash Cow Channel? Check dan mijn uitgebreide Cash Cow Academy review. In die review vertel ik je maar over de cursus, over Jelline, over de voordelen en de nadelen van de cursus. Tevens lees je in mijn review meer over de kosten van deze cursus.

Meld je via deze link aan en je krijgt direct 200 euro korting. Ook te gebruiken in betaling termijnen.


Cash Cow Channels voor- en nadelen:

Wat zijn de voordelen van Cash Cow Channels?

 • Je hoeft er niet heel veel tijd aan te besteden. De klussen die om de meeste tijd vragen, besteed je immers aan professionals uit. Je hoeft hierdoor zelf maximaal een paar uurtjes per week aan je channel te besteden.
 • Je komt niet met je gezicht in beeld. In mijn ogen is dit toch wel één van de belangrijkste voordelen. Je hoeft niet met zelf met je gezicht in beeld te komen, terwijl je wel tot een succesvolle YouTuber uit kunt groeien.
 • Je richt je pijlen op de lange termijn. Zoals ik eerder in dit artikel al aangaf, kun je via YouTube een passief inkomen opbouwen. De video’s die je nu uploadt, kunnen in 2025 en 2026 ook nog rendabel zijn. Ideaal!
 • Je kunt het proces automatiseren. Een groot voordeel is dat je het proces grotendeels kunt automatiseren. Je kunt een professional de video’s laten maken, waarna jij de video’s alleen maar hoeft te publiceren. Hier doe je slechts een paar minuutjes per video over, waardoor je zeer efficiënt werkt.
 • Je kunt veel geld verdienen. Onder aan de streep is het met Cash Cow Channels mogelijk om veel geld te verdienen. Om de kans hierop zo groot mogelijk te maken, voorzie ik je in dit artikel graag van enkele handige tips. Met deze tips is de kans des te groter dat je Cash Cow Channels creëert.

Wat zijn de nadelen van Cash Cow Channels?

 • Het vraagt om een lange aanloopperiode. Als je op maandag een YouTube video online zet, is het niet zo dat je dinsdag al honderden euro’s verdiend hebt. En als je in januari met je Cash Cow Channel start, moet je ook niet verwachten dat je in februari al duizenden euro’s verdiend. Nee, dit online verdienmodel vraagt om een lange aanloopperiode, maar daar is in onze ogen niks mis mee.
 • Het vraagt om een investering. Om met dit online verdienmodel te starten, zou je een paar duizend euro moeten investeren. Je zou immers eerst de cursus van Jelline Brands moeten volgen, waarna je een specialist aan het werk moet zetten. Aangezien je voor een Cash Cow Channel veel video’s nodig hebt, vraagt dit om een behoorlijke investering. Het advies is uiteraard om dit bedrag ‘gewoon’ te investeren, aangezien je dit op termijn weer terug gaat verdienen.

De beste tips om geld te verdienen met een YouTube Cash Cow Channel

Spreekt het principe van dit online verdienmodel je aan? Heb je vertrouwen in jezelf dat je met dit online verdienmodel veel geld kunt verdienen? En vind je het ook leuk om met YouTube aan de slag gaan? Dan staan in principe alle seinen op groen om met dit online verdienmodel te starten.

Daarbij is het wel goed om het volgende te weten: Je hebt geen garantie op succes. Zelfs niet als je de volledige cursus van Jelline Brands succesvol doorlopen hebt. Nee, je moet uiteindelijk zelf hard werken om de gewenste resultaten te behalen.

Om de kans op succes zo groot mogelijk te maken, heb ik handige tips voor je opgesteld. Door deze tips serieus op te volgen, is de kans groot dat je relatief snel een Cash Cow Channel creëert.

Tip 1: bewaar je geduld

Sommige mensen hebben de illusie dat je slapend rijk kunt worden met een online verdienmodel. Hier is bij dropshipping geen sprake van, hier is bij affiliate marketing geen sprake van en hier is bij een Cash Cow Channel geen sprake van. Voordat je geld kunt verdienen, moet je gewoonweg heel veel geduld bewaren.

Accepteer bijvoorbeeld dat je niet binnen één week veel geld verdient. Accepteer dat je eerst op zoek moet gaan naar de juiste specialisten. En accepteer dat dit online verdienmodel een lange aanloopperiode kent.

Al met al is het heel belangrijk om je geduld te bewaren. Richt je pijlen vooral op de lange termijn, aangezien alles om de lange termijn draait. Dat is zéker bij een YouTube kanaal het geval; met de beste video’s verdien je immers over vele jaren nog steeds geld.


Tip 2: ga op zoek naar een goede specialist

Voor het creëren van een Cash Cow Channel heb je een goede specialist nodig. Dit is iemand met een creatieve geest die de video’s voor je in elkaar kan zetten. Een dergelijke specialist moet in mijn ogen aan enkele eisen voldoen:

 • Je moet goed met hem/haar kunnen communiceren. Een goede communicatie is bij elk verdienmodel cruciaal, maar zeker ook in de wereld van YouTube. Zoek daarom een specialist met wie je goed kan communiceren.
 • Hij/zij moet met je meedenken. Het is zeer wenselijk dat een specialist met je meedenkt over nieuwe video’s. Als dat het geval is, kun je het bedenken van onderwerpen zelfs volledig aan hem/haar overlaten.
 • Hij/zij moet betrouwbaar zijn. Om een Cash Cow Channel te creëren, is het van belang dat je consistent video’s uploadt. Alleen daarom al is het belangrijk dat de specialist te vertrouwen is.
 • Hij/zij moet betaalbaar zijn. Om zoveel mogelijk geld te verdienen, zou je de kosten zo laag mogelijk moeten houden. Zoek daarom een specialist die betaalbaar is, maar die wél de gewenste kwaliteit levert. In sommige gevallen moet je daarvoor alsnog iets meer geld investeren, maar er bestaat uiteraard een verschil tussen ‘betaalbaar’ en ‘schreeuwend duur’.
 • Hij/zij moet creatief zijn. Je bent niet de enige die de wens heeft om een Cash Cow Channel te creëren. Om de strijd van je concurrentie te winnen, zouden de video’s van een hoog niveau moeten zijn. Daarbij komt het vooral aan op creativiteit; de specialist met wie je samen gaat werken, moet daarom erg creatief zijn.

Hoe je zo’n specialist vindt? Mijn advies daarvoor is om de Cash Cow Academy van Jelline Brands te volgen. Door deze cursus te volgen, bouw je het juiste netwerk van specialisten op. Alleen al om die reden is het aan te raden om de cursus van Jelline Brands te volgen.

Hieronder zie je de les waarin je leert een compleet team op te bouwen.

Op deze foto zie je een les uit de cash cow academy over het opzetten van een Cash Cow Channel

Tip 3: omring je met gemotiveerde mensen

Weet je wat een gemeenschappelijk kenmerk van succesvolle ondernemers is? Dat ze zich omringen met mensen die ook succesvol en gemotiveerd zijn. Als je zelf succesvol met YouTube wilt zijn, zou je je moeten omringen met andere succesvolle YouTubers. Jullie inspireren elkaar en helpen elkaar op specifieke punten.

Hoe je je met gemotiveerde mensen kunt omringen? Dit doe je bijvoorbeeld door je aan te melden voor de Cash Cow Academy van Jelline Brands. Nadat je je hiervoor aangemeld hebt, krijg je toegang tot de bijbehorende community. In deze community tref je mensen aan die dezelfde idealen nastreven. Dát werkt bijzonder prettig en werkt motiverend.


Tip 4: alles draait om de lange termijn

Wellicht val ik in herhaling, maar ik wil benadrukken dat alles om de lange termijn draait. Je kunt op de korte termijn veel geld met YouTube verdienen, maar op de lange termijn kun je nog véél meer geld verdienen. Om dit voor elkaar te krijgen, moet je echt een lange termijn visie hebben.

Hoe je een lange termijn visie kunt krijgen? Zorg ervoor dat je realistische doelen opstelt voor het komende jaar. Tijdens dit jaar werk je gericht naar deze doelen toe, waarna je weer nieuwe doelen op kunt stellen. Een jaarlijks doel werkt vele malen beter dan een wekelijks doel bijvoorbeeld.

Alles wat je aan het doen bent, moet op de lange termijn gericht zijn. Ga een lange termijn relatie met de specialisten aan, optimaliseer alle video’s voor de lange termijn en durf ook te investeren. Het geld dat je nú in je YouTube kanalen investeert, verdien je op termijn ongetwijfeld weer terug.

Op deze video zie je YouTube

Tip 5: maak evergreen content

Qua video’s raad ik je aan om altijd evergreen content te (laten) maken. Wat evergreen content is? Dat is content die nu nog relevant is, maar die over 10 jaar nog steeds relevant kan zijn.

Een belangrijk voordeel van deze video’s is dat je hier jarenlang geld mee kunt verdienen. Je kunt hier in 2022 en 2023 geld mee verdienen, maar ook nog in 2028 en 2029.

Hoe je aan de beste evergreen content onderwerpen kunt komen? Hierbij komt het vooral op creativiteit aan. Durf je creativiteit de vrije loop te laten gaan en schakel een creatieve specialist in. Samen kunnen jullie ongetwijfeld veel goede evergreen onderwerpen bedenken.


Tip 6: durf op te schalen

Heb je eenmaal een succesvolle Cash Cow Channel gecreëerd? Dan bevind je je in een luxe positie. Je verdient immers met dat kanaal al geld, maar je hebt ook nog eens de gouden formule in handen.

Je doet er daarom verstandig aan om je business snel op te schakelen. Het trucje dat je voor je huidige Cash Cow Channel gebruikt hebt, kun je ook voor nieuwe kanalen gebruiken. Op die manier ben je in staat om snel meerdere Cash Cow Channels te creëren.

Het klopt dat je hiervoor een flink bedrag moet investeren. Maar, doe dit zonder enige twijfel. Als je eenmaal de gouden formulier in handen hebt, ga je deze investering op termijn zonder twijfel weer terug verdienen.


Tip 7: volg de Cash Cow Academy van Jelline Brands

Tot slot wil ik je graag aanraden om de Cash Cow Academy van Jelline Brands te volgen. Deze cursus brengt veel voordelen met zich mee:

 • Je leert van een ware expert. Jelline Brands heeft al jarenlang haar eigen succesvolle Cash Cow Channels.
 • De cursus is uitgebreid. Jelline Brands heeft voor een uitgebreide cursus gezorgd, waardoor je echt alle benodigde kennis op gaat doen.
 • De cursus is leuk om te volgen. Persoonlijk ben ik ook van mening dat de Cash Cow Academy leuk is om te volgen. Dit komt door de video’s, maar ook door het feit dat je zelf direct met je eigen Cash Cow Channel aan de slag gaat.

Vind je de Cash Cow Academy toch iets te prijzig? Dat kan ik me goed voorstellen. In dat geval wil ik je graag aanraden om je voor de Cash Cow Blueprint aan te melden. Dit kost je slechts 97 euro, waarmee je al alles kunt leren over een eigen YouTube Cash Cow Channel!

Daarnaast kan je mijn uitgebreide Cash Cow Academy Review lezen waarin ik je deze YouTube Cursus geheel laat zien.

Bonustip: meld je via deze link aan en je krijgt direct 200 euro korting. Ook in termijnen geldig.

Print Friendly, PDF & Email

Plaats een reactie