Review: Yoga Stap voor Stap Happy with Yoga

Yoga Stap voor Stap gaat je alles leren om meer ontspannen en gezondere geest en vooral sterker lichaam te ontwikkelen. In deze review van Happy with Yoga neem ik je mee naar deze beginnerscursus.

Rolf van Baalen en Melanie van Baalen zitten achter deze cursus, ze zijn ook verantwoordelijk voor de trainingen Mindfulness voor het Dagelijkse leven en Yoga Nidra: Reis door de chakra’s


Inhoudsopgave


Rolf van Baalen en Melanie van Baalen

Rolf en Melanie zijn de bedenkers van deze beginnerscursus. Dit is niet de enige yogacursus die ze aanbieden. Ze hebben naast de Yoga stap voor stap ook de cursussen ‘mindfullnes voor het dragelijke leven‘, ‘online yoga nikra’ en ‘yoga nikra – Reis door de chakra’s‘ wat ze aanbieden.

Deze vier cursussen laat zien dat hun passie en kennis over yoga enorm is.

Naast dat ze hun kennis in deze online cursussen hebben gemaakt, hebben ze ook een website genaamd happywithyoga.com waar ze hun kennis delen.

Met als doel, het overbrengen (door middel van yoga) dat iedereen een leven vol passie en energie krijgt.

Rolf en Melanie

Voordelen van Yoga

Iedereen heeft het tegenwoordig druk en is gestrest, mensen zoeken daarom een manier om de rust op te zoeken, yoga is daardoor ontzettend populair geworden de laatste tijd.

Naast de vele voordelen van yoga is het ook een vorm die je overal makkelijk kan doen, feitelijk heb je alleen een donkere en rustige kamer nodig.

Melanie van Baalen heeft een video opgenomen waarin ze 9 voordelen van yoga delen waar iedereen wat aan heeft:


Wat houd deze ‘stap voor stap yoga voor beginners’ precies in?

Zodra je het besluit hebt genomen om deze cursus te gaan volgen, dan krijg je inlog gegevens waarbij je in een overzichtelijk dashboard komt.

Hierin zie je precies hoeveel % je van deze cursus hebt afgerond en hoeveel lessen je nog moet volgen.

Een overzichtelijk dashboard waar je elk moment terug kan keren.

Deze beginnerscursus is in duidelijke en rustige taal ingesproken en gericht op beginners. Maar ook mensen met de nodige ervaringen kunnen hier zeker nog van leren.

Na een introductie, ga je in 9 lessen van ongeveer 1 uur langzaam alle oefeningen en houdingen leren van yoga en ook alles daarom heen, denk bijvoorbeeld aan de ademhaling, iets dat erg belangrijk is tijdens de yoga.

Enkele ervaringen volgens de website voor beginners:

 • Deelnemers voelen zich gezonder en prettiger in hun lichaam.
 • Grote en kleine pijntjes verminderen of trekken helemaal weg.
 • Deelnemers hebben meer energie en slapen beter.
 • Rug-, nek-, en schouderklachten verminderen of trekken helemaal weg.
 • Deelnemers vallen af en maken gemakkelijker bewuste en gezondere keuzes.
 • Deelnemers voelen zich gezonder en gelukkiger.

Voor wie is deze beginnerscursus yoga precies bedoeld?

Eigenlijk voor iedereen die met yoga wilt beginnen maar niet precies weet wat en waar je moet beginnen. Deze beginnerscursus is volledig in eigen tempo en is volledig thuis te volgen.

Soms is de stap om een yoga school binnen te lopen al een te grote stap. Met deze onlinecursus kan jij op je eigen manier kennis maken met yoga, zonder dat daar anderen bij zijn.

Want uiteindelijk kan je overal yoga doen, zolang je maar een rustige omgeving hebt waar je je even een uurtje kan terugtrekken.

Het toepassen van yoga kan je verschillende voordelen bieden. Zo ga je aan de slag met je ademhaling, wat uiteindelijk helpt bij meer kracht en uithoudingsvermogen.

Daarnaast zitten er veel oefeningen in, die je stap voor stap onder de knie gaat krijgen, waarbij je uiteindelijk een krachtigere, gezonder en energieker lichaam zult krijgen.

Zit jij in een omgeving met veel drukte en stress? Dan kan je op deze manier je even afsluiten van deze wereld en een moment voor jezelf nemen.


Wat bevat deze Yoga Stap voor Stap Happy with Yoga cursus precies?

 1. 9 volledige yogalessen van ongeveer 1 uur per stuk
  Als je gaat beginnen met deze cursus dan krijg je toegang tot 9 volledige yogalessen van ongeveer 1 uur per stuk.

  Je zult deze yogalessen ook blijven herhalen zodat je de bewegingen beter onder controle zult krijgen, en uiteindelijk ook je ademhaling gaat verbeteren.
 2. Een e-book met de 25 belangrijkste houdingen.
  Waar veel mensen tegenaan lopen zijn de vele soms lastige houdingen. Gelukkig zit hier een erg uitgebreid e-book bij waarbij je het stap voor stap onder de knie krijgt.
 3. Een bonus les waarin de yoga filosofie wordt uitgelegd.
 4. Daarnaast enkele video’s waarin je veel leert over ademhaling, tijd en discipline voor het vinden van yoga.
Op deze foto zie je een foto van de cursus yoga

Wat vonden andere cursisten van deze yoga curses voor beginners?

Er zijn vele mensen je voor gegaan. Er staan veel positieve reacties op de site waar de cursisten veel plezier hebben gehad tijdens het volgen van deze cursus.

Een reactie blijft persoonlijk, maar de meesten zijn positief.

Op deze foto zie je ervaringen van mensen die deze yoga cursus hebben gedaan

Wat betaal je voor deze cursus?

De prijs van deze cursus is € 57,00, daarvoor krijg je meer dan 9 uur aan videomateriaal en je zult alles leren over yoga.

Is het veel geld? Dat beoordeel je zelf. Mocht je naar een yoga school gaan dan ben je al snel tussen de € 10,00 en € 15,00 kwijt aan een les.

Ik vind het investeren in een gezonder en sterker lichaam altijd de moeite waard.

Daarnaast biedt deze cursus een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie! Het feit dat ze deze garantie bieden betekent dat ze overtuigd zijn van succes met het aanbieden van deze cursus.


Bevalt deze cursus niet? Maak gebruik van de 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie!

Daarnaast biedt deze cursus een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie!. Het feit dat ze deze garantie bieden betekent dat ze overtuigd zijn van succes met het aanbieden van deze cursus.


Op deze foto sta ik zelf waar ik yoga uitoefen
Ik vind yoga een prima toevoeging op krachttraining

Mijn eigen Yoga Stap voor Stap ervaringen en mening

Ik heb zelf al enige ervaring met de Yin variant. Yin is gericht op het rekken van de spieren, en daardoor meer ruimte te creëren in bindweefsel.

Door het volgen van deze cursus vond ik het extra leuk om de basis en achtergrond van yoga beter te leren begrijpen. Daar had ik voor deze cursus nog weinig kennis over.

Rolf en Melanie wisselen beiden de lessen goed af en spreken op een rustgevende manier de lessen door. Uiteindelijk moest ik sommige lessen echt vaker doen om de oefeningen goed onder controle te krijgen.

Uiteindelijk kan jij het volledig in je eigen tempo doen, wel wordt er aangeraden om het 2 keer per week te doen. Hier deed ik het op Zaterdag en Zondag ochtend en 1 avond doordeweeks.

Ik heb door deze cursus veel meer geleerd over mijn ademhaling en heb ook gevoelsmatig een sterker lichaam gekregen. Mijn wekelijkse yin yoga doe ik als aanvulling op mijn krachttraining.

Wil jij weer passie en energie krijgen? Begin dan nu met deze cursus!


Wil je investeren in een betere gezondheid of welzijn? Neem dan een kijkje bij mijn gezondheid reviews

Print Friendly, PDF & Email
Marc
Volg Marc

Marc

Marc, een blogger die ervan houd op reviews te schrijven en het liefst zo uitgebreid mogelijk zodat jij daarna zeker weet of het de moeite waard is om te kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • affiliate marketing revolutie