Afslank receptenbijbel van Oscar Helm Review

Afslank receptenbijbel van Oscar Helm, is weer een hip afslank boek tussen alle andere bekenden. Hierbij mijn review over dit volledige boek, wat veel theorie en recepten bevat.

Inhoudsopgave
De Verkoper

Oscar Helm (Oscar Helmstater)Op deze foto zie je de bedenker van dit boek Afslank receptenbijbel de bedenker van dit boek, en ook bekent van de website happyhealthy.nl . Laatst genoemde is een blog gevuld met de allerlaatste trends en onderzoeken van nu, daardoor ook interessant. De site is voorzien van blogs over voeding.

Ik ben er wel over te spreken als iemand een boek presenteert, daarnaast ook nodige relevante informatie deelt.

Oscar is heeft psychologie gestudeerd, en is sinds april 2017 ook voedings- en suppletieadviseur

Hij heeft vervolgens deze gezonde recepten gemaakt, en gebundeld in dit boek. En dit zijn de resultaten die hij kreeg zoals vermeld in het boek:

 • Meer energie
 • Minder trek in zoet, vet of zout
 • gewicht en lichaamsvet verlies
 • spiermassa aangekomen
 • geen gaatjes meer!

 

Wat is de afslank receptenbijbel?

Het boek of het e-book bevat alles om op een gezonde manier af te vallen, zonder dat je het gevoel hebt om bezig te zijn met diëten.

De voorkant van het boek bevat ook de tekst: Verbrand snel en overtollig buikvet zonder honger te leiden of te jojoën met simpel te maken afslank recepten.

Deze tekst is gebaseerd op de recepten die inderdaad allemaal erg makkelijk te maken zijn en daarnaast ook goed vullen.

Het Product

Het fysieke boek bevat 256 pagina’s en het e-book bevat 257 pagina’s.

Het boek begint met een goed onderbouwd stuk theorie, waar de voedingsindustrie goed onder de loep wordt genomen. Veel uitspraken in deze industrie zijn vaak niet goed onderbouwd en gebaseerd voor de markt om er veel geld aan te verdienen.

Zo wordt er dieper in gegaan op calorieën en wat zijn uiteindelijk de belangrijkste onderdelen om succesvol af te vallen?Op deze foto zie je de voorkant van de receptenbijbel

Het boek bevat 66 pagina’s aan theorie over hoe je een gezonde leefstijl er aan overhoud. Daarna volgen er meer dan 100 recepten in de categorieën: Ontbijt, Dranken, Lunch, Salades en dressings, Avondeten en de lekkere trek voor als je s’avonds op de bank zit.

Elk recept bevat een duidelijke foto, er staat hoe lang je bezig bent, de exacte calorieën en voor hoeveel personen de maaltijd is. Oscar heeft bij de meeste recept ook nog variatie tips gegeven zodat je het recept een leuke twist kunt geven.

Indruk krijgen wat je allemaal krijgt ?. Zie hier de website waar alles staat wat erbij zit.

Wat krijg je allemaal ?

Zoals hierboven vermeld kan je ervoor kiezen om alleen het e-book met extra’s te kopen. Voor 10 euro meer krijg je daar het boek ook nog bij. Dit laatste heb ik gedaan.

Er zitten ook nog verschillende extra’s bij.

 • Digitale bonus 1: Dag- en Weekmenus + Boodschappentips
  Hier vind je verschillende weekmenu’s met recepten met paginanummers die je op kan zoeken in het boek. De dagen liggen rond de 2000 calorieën.
 • Digitale bonus 2: 10 Gezonde Toetjes
  Hier vind je verschillende gezonde toetjes, denk aan een gezonde appeltaart of een chocoladetaart met hazelnoten en pure chocolade.
 • Digitale bonus 3: 84 Gezonde Tussendoortjes
  Een leuke toevoeging! Hier vind je allemaal producten uit de supermarkt en ook de prijs erbij. Ook in dit hoofdstuk lees je over de 10 onverwachte en fatale dikmakende snacks.
 • Digitale bonus 4: 13 Richtlijnen voor een Slank en Gezond Lichaam
  In deze extra komen 13 richtlijnen voorbij die dieper uitgediept zijn voor een slank en gezond lichaam, denk bijvoorbeeld aan “eet voldoende eiwitten en gezonde vetten” en drink voldoende water.
 • Digitale bonus 5: Het Ultieme Afslank Programma (video)*
  *dit is een dienst waar je je voor af moet melden indien je niet wilt dat dit doorloopt.
Prijs

De prijs is € 37,00. Voor deze prijs krijg je alle extra’s, het e-book en het fysieke boek.

Je zit door bonus 5 wel aan een afslankprogramma vast mocht je niet opzeggen. Hier heb ik mezelf gelijk afgemeld voor het afslankprogramma. Dan heb je voor dat bedrag echt een mooi pakket waar je vele lekkere en makkelijk te maken recepten krijgt, en een goed stuk onderbouwd theorie bij krijgt.

Eigen ervaring

Ik ben zelf geen beginneling op het gebied van afvallen en voeding. Ik heb al de nodige kennis.  Maar al met al was zeker te spreken over het stuk theorie.

Zodra je net bent begonnen met afvallen komt in dit boek alles op een duidelijk manier aan bod.

Ook wordt er een stuk dieper ingegaan op calorieën en de beweegredenen om bijvoorbeeld geen calorieën te tellen. Hier tel ik ze zelf wel en plan ik gewoon balans in (zoals chocolade) waardoor ik het goed kan volhouden.

Doordat de recepten een goede dosis eiwitten bevatten en dus goed vullen kan je daardoor, als je 3 of 4 maaltijden ervan eet, goed afvallen zonder calorieën te tellen. Geen calorieën tellen geeft ook veel rust en zo krijg je een betere verhouding met eten.

Heb je sportdoelen zoals sterker worden of echt vet verliezen, dan kan het tellen van calorieën wel net dat beetje extra resultaat geven.

Recepten
Op deze foto zie je voorbeeld van de recepten van de receptenbijbel

Klik afbeelding voor indruk van recepten

De recepten zijn stuk voor stuk makkelijk te maken en bevatten allemaal duidelijk instructies zodat er eigenlijk niks mis kan gaan.

Hier heb ik een zwak voor pannenkoeken. Ik heb de versie pannenkoeken in de Afslank receptenbijbel met granaatappel en chocolade al een paar keer gemaakt, een aanrader!

Ook zijn er genoeg heerlijke dinergerechten zoals bijvoorbeeld zoete aardappel frietjes met stoofvlees.

En de Afslank receptenbijbel bewijst ook dat tijdens het afvallen het mogelijk is om met recepten zoals; fudge met kaneel, honing en cranberry of aardbeienspiesjes met kokos, omhuld met pure chocolade.

Conclusie

De Afslank receptenbijbel laat je op een makkelijke en eenvoudige manier zien hoe je kunt afvallen zonder bezig te zijn met diëten.

Er zaten verschillende stukken theorie bij waar ik zelf ook erg te spreken over was, met als voorbeeld de 13 principes voor een slank en gezond lichaam.

Deze 13 principes heeft Oscar helemaal uitgeschreven. Twee voorbeelden waar ik zeker aan ga werken zijn: eet minimaal 50 verschillende producten per maand (ik kan heel eentonig zijn met eten) en eet rustig, bewust en geniet! Hier eet ik vaak gehaast, zonder dat ik bewust aan het genieten ben van het eten wat voor m’n neus staat.

Zit je eraan te denken om een paar kilo’s af te vallen, ben je op zoek naar makkelijk te bereiden recepten? Dan kan ik dit boek en de Afslank receptenbijbel zeker aanraden.  Ga meer bewegen en maak deze lekkere recepten. Je zult zien dat de kilo’s er vanzelf af gaan zonder dat jij het gevoel hebt een dieet te volgen.

Hopelijk hebben jullie iets aan mijn Afslank receptenbijbel gehad, en heb ik je geholpen met mijn ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *