Afslank receptenbijbel van Oscar Helm Review

Afslank receptenbijbel van Oscar Helm, is weer een hip afslank boek tussen alle andere bekenden. Hierbij mijn review over dit volledige boek, wat veel theorie en recepten bevat.

Daarnaast is Oscar Helm gelukkig geen onbekende op het gebied van voeding en afvallen producten en heeft hij onderhand meerdere producten.


Inhoudsopgave


Wie is de verkoper van de Afslank receptenbijbel?

Oscar Helm (Oscar Helmstater) de bedenker van dit boek, en ook bekent van de website happyhealthy.nl . Laatst genoemde is een blog gevuld met de allerlaatste trends en onderzoeken van nu, daardoor ook interessant. De site is voorzien van blogs over voeding.

Ik ben er wel over te spreken als iemand een boek presenteert, daarnaast ook nodige relevante informatie deelt.

Oscar is heeft psychologie gestudeerd, en is sinds april 2017 ook voedings- en suppletieadviseur

Op deze foto zie je Oscar Helm de verkoper van de Afslank receptenbijbel
Oscar Helm

Hier kondigt Oscar Helm zijn boek aan en zie je ook een echt gezicht bij deze review


Wat houd de Afslank receptenbijbel precies in?

Het boek of het e-book bevat alles om op een gezonde manier af te vallen, zonder dat je het gevoel hebt om bezig te zijn met diëten.

De voorkant van het boek bevat ook de tekst: Verbrand snel en overtollig buikvet zonder honger te leiden of te jojoën met simpel te maken afslank recepten.

Deze tekst is gebaseerd op de recepten die inderdaad allemaal erg makkelijk te maken zijn en daarnaast ook goed vullen.

Hij heeft vervolgens deze gezonde recepten gemaakt, en gebundeld in dit boek. En dit zijn de resultaten die hij kreeg zoals vermeld in het boek:

 • Meer energie
 • Minder trek in zoet, vet of zout
 • gewicht en lichaamsvet verlies
 • spiermassa aangekomen
 • geen gaatjes meer!

Pak hier alvast je gratis weekmenu om een idee te krijgen van dit product


Het boek

Het fysieke boek bevat 256 pagina’s en het e-book bevat 257 pagina’s.

Het boek begint met een goed onderbouwd stuk theorie, waar de voedingsindustrie goed onder de loep wordt genomen. Veel uitspraken in deze industrie zijn vaak niet goed onderbouwd en gebaseerd voor de markt om er veel geld aan te verdienen.

Zo wordt er dieper in gegaan op calorieën en wat zijn uiteindelijk de belangrijkste onderdelen om succesvol af te vallen?

Op deze foto zie je de voorkant van het boek Afslank receptenbijbel
Afslank receptenbijbel

Het boek bevat 66 pagina’s aan theorie over hoe je een gezonde leefstijl er aan overhoud. Daarna volgen er meer dan 100 recepten in de categorieën: Ontbijt, Dranken, Lunch, Salades en dressings, Avondeten en de lekkere trek voor als je s’avonds op de bank zit.

Elk recept bevat een duidelijke foto, er staat hoe lang je bezig bent, de exacte calorieën en voor hoeveel personen de maaltijd is. Oscar heeft bij de meeste recept ook nog variatie tips gegeven zodat je het recept een leuke twist kunt geven.


Wat krijg je allemaal ?

Zoals hierboven vermeld kan je ervoor kiezen om alleen het e-book met extra’s te kopen. Voor 10 euro meer krijg je daar het boek ook nog bij. Dit laatste heb ik gedaan.

Deel 1: Theorie

Het boek zelf bevat naast bijna 200 pagina’s aan recepten ook een mooi stuk theorie voor 60 pagina’s waar een goed stuk bewustwording in zit.

Je gaat hier bijvoorbeeld alles leren over calorieen en wat voor producten bijvoorbeeld dikmakend zijn zonder dat je dit weet.

Alles uiteraard rondom afslanken in de vorm van voeding, bewegen en mindset.

En 13 belangrijke principes die je gaat hanteren voor een slank en gezond lichaam.

Op de foto zie je een stuk theorie uit de Afslank receptenbijbel
13 principes voor een slank en gezond lichaam

Deel 2: Recepten

De recepten zijn stuk voor stuk makkelijk te maken en bevatten allemaal duidelijk instructies zodat er eigenlijk niks mis kan gaan.

Hier heb ik een zwak voor pannenkoeken. Ik heb de versie pannenkoeken in de Afslank receptenbijbel met granaatappel en chocolade al een paar keer gemaakt, een aanrader!

Ook zijn er genoeg heerlijke dinergerechten zoals bijvoorbeeld zoete aardappel frietjes met stoofvlees.

En de Afslank receptenbijbel bewijst ook dat tijdens het afvallen het mogelijk is om met recepten zoals; fudge met kaneel, honing en cranberry of aardbeienspiesjes met kokos, omhuld met pure chocolade.

De recepten zijn duidelijk geschreven en bevatten naast het recept ook de calorieën per persoon, bereidingstijd en voor hoeveel personen je de maaltijd maakt.

Op de foto zie je 1 van de recepten uit de Afslank receptenbijbel
Hartige taart met geitenkaas

De recepten in dagdelen:

Om je een idee te geven waar de afslank receptenbijbel allemaal uit bestaat, hierbij de inhoud van de recepten:

 • Ontbijt
 • Dranken
 • Lunch
 • Salades & Dressings
 • Avondeten met onderscheiding
  Koolhydraatarm – Vleesgerechten
  Koolhydraatarm – Visgerechten
  Koolhydraatarm – Vegetarische gerechten
  Koolhydraatrijk – Vleesgerechten
  Koolhydraatrijk – Visgerechten
  Koolhydraatrijk – Vegetarische gerechten
 • Lekkere trek in de avond

Wat voor extra’s krijg je bij dit boek van Oscar Helm?

De extra’s maken meestal het product nog completer en je krijgt hier ook de nodige extra’s waardoor je in elk geval genoeg ideeën blijft houden voor gezonde en lekkere recepten:

Digitale bonus 1: Dag- en Weekmenus + Boodschappentips


Hier vind je verschillende weekmenu’s met recepten met paginanummers die je op kan zoeken in het boek. De dagen liggen rond de 2000 calorieën.


Digitale bonus 2: 10 Gezonde Toetjes


Hier vind je verschillende gezonde toetjes, denk aan een gezonde appeltaart of een chocoladetaart met hazelnoten en pure chocolade.


Digitale bonus 3: 84 Gezonde Tussendoortjes


Een leuke toevoeging! Hier vind je allemaal producten uit de supermarkt en ook de prijs erbij. Ook in dit hoofdstuk lees je over de 10 onverwachte en fatale dikmakende snacks.


Digitale bonus 4: 13 Richtlijnen voor een Slank en Gezond Lichaam


In deze extra komen 13 richtlijnen voorbij die dieper uitgediept zijn voor een slank en gezond lichaam, denk bijvoorbeeld aan “eet voldoende eiwitten en gezonde vetten” en drink voldoende water.

Op de foto zie je de extra's uit de Afslank receptenbijbel
Hierbij de voorkanten van de bonussen.

Wat weet ik allemaal na de Receptenbijbel ?

Ik ben zelf geen beginneling op het gebied van afvallen en voeding. Ik heb al de nodige kennis.  Maar al met al was zeker te spreken over het stuk theorie.

Zodra je net bent begonnen met afvallen komt in dit boek alles op een duidelijk manier aan bod.

Ook wordt er een stuk dieper ingegaan op calorieën en de beweegredenen om bijvoorbeeld geen calorieën te tellen. Hier tel ik ze zelf wel en plan ik gewoon balans in (zoals chocolade) waardoor ik het goed kan volhouden.

Doordat de recepten een goede dosis eiwitten bevatten en dus goed vullen kan je daardoor, als je 3 of 4 maaltijden ervan eet, goed afvallen zonder calorieën te tellen. Geen calorieën tellen geeft ook veel rust en zo krijg je een betere verhouding met eten.

Heb je sportdoelen zoals sterker worden of echt vet verliezen, dan kan het tellen van calorieën wel net dat beetje extra resultaat geven.

Wat heb ik geleerd?

 • Wat zijn calorieën en of ze belangrijk zijn
 • Afvallen in een notendop, denk aan voeding, beweging, stress-management en mindset
 • HappyHealthy stoplicht met producten die ik juist wel moet eten of juist niet.
 • 13 principes die je kan hanteren die je een slank en gezond lichaam geven.
 • Het maken van weekmenu’s en het kopen van de juiste producten in de supermarkt.
 • En naast de vele recepten nog veel meer!

Wat zeggen andere over Afslank Receptenbijbel?

Na online te hebben gezocht kan ik zeggen dat dit product erg populair is en dat er al veel mensen een resultaat hebben bereikt wat zij voor ogen hadden. Dit is voor iedereen anders uiteraard. De 1 wil 2 kilo afslanken en de ander wil misschien 10 kilo afvallen.

Hieronder enkele ervaringen:


Wat is de Prijs

De prijs is € 37,00. Voor deze prijs krijg je alle extra’s, het e-book en het fysieke boek.

Uiteraard kan je ook kiezen voor de e-book versie, dan betaal je € 27,00


Bevalt het product niet? Maak gebruik van de 60 dagen niet-goed-geld-terug-garantie!

Oscar Helm is ervan overtuigd dat jij succesvol gaat afslanken met de Afslank receptenbijbel maar mocht dit product toch niet zijn waarvan je dacht dat het was. Dan krijg je binnen 60 dagen gewoon netjes je geld terug.

Je loopt dus geen enkel risico met het kopen van dit boek.


Afslank receptenbijbel conclusie en eigen ervaring.

De Afslank receptenbijbel laat je op een makkelijke en eenvoudige manier zien hoe je kunt afvallen zonder bezig te zijn met diëten.

Er zaten verschillende stukken theorie bij waar ik zelf ook erg te spreken over was, met als voorbeeld de 13 principes voor een slank en gezond lichaam.

Deze 13 principes heeft Oscar helemaal uitgeschreven. Twee voorbeelden waar ik zeker aan ga werken zijn: eet minimaal 50 verschillende producten per maand (ik kan heel eentonig zijn met eten) en eet rustig, bewust en geniet! Hier eet ik vaak gehaast, zonder dat ik bewust aan het genieten ben van het eten wat voor m’n neus staat.

Zit je eraan te denken om een paar kilo’s af te vallen, ben je op zoek naar makkelijk te bereiden recepten? Dan kan ik dit boek en de Afslank receptenbijbel zeker aanraden. 

Ga meer bewegen en maak deze lekkere recepten. Je zult zien dat de kilo’s er vanzelf af gaan zonder dat jij het gevoel hebt een dieet te volgen.

Hopelijk hebben jullie iets aan mijn Afslank receptenbijbel gehad, en heb ik je geholpen met mijn ervaringen.

Wacht niet langer en neem nu de stap naar een betere versie van jezelf!

Print Friendly, PDF & Email
Marc
Volg Marc

Marc

Marc, een blogger die ervan houd op reviews te schrijven en het liefst zo uitgebreid mogelijk zodat jij daarna zeker weet of het de moeite waard is om te kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *