Geld verdienen met NFT’s | 5 tips voor beginners

In loondienst werken of ondernemen? Jarenlang waren dit dé hoofdmogelijkheden om geld te verdienen. Door de jaren heen is dit deels veranderd; je kunt nu bijvoorbeeld met aandelen, crypto en NFT’s geld verdienen. Wil je graag geld verdienen met NFT’s? Dan zit je in dit artikel goed! In dit artikel bespreek ik wat NFT’s zijn en hoe je hier geld mee kunt verdienen.

Het blijft echter niet alleen bij feitelijke informatie in dit artikel. Nee, ik geef je in dit artikel graag ook de allerbeste tips. De allerbeste tips om zo snel mogelijk geld te verdienen met NFT’s.

Is het überhaupt mogelijk om geld te verdienen met NFT’s? Ja, dat is absoluut het geval. Eerst werd aangenomen dat deze digitale eigendomscertificaten een kort leven geschonken zou zijn. Gelukkig is dat niet uitgekomen. De NFT’s zijn op dit moment namelijk ongekend populair én gaan alleen maar populairder worden!

De kennis uit deze blog heb ik overigens opgedaan dankzij de gratis NFT training en de NFT Secrets Cursus van Mitchel van Duuren!

Leestijd: 12 minuten


Inhoudsopgave


Wat zijn NFT’s precies?

Wat is voor jou de reden dat je bij dit artikel over NFT’s uitgekomen bent? Heeft dit wellicht te maken met het feit dat je in het nieuws iets voorbij hebt horen komen? Of ben je mogelijk via social media in contact gekomen met de NFT’s? In de afgelopen periode zijn in ieder geval meer en meer mensen zich bezig gaan houden met NFT’s.

Maar, wat zijn NFT’s nou precies? Het is allereerst goed om te weten dat de afkorting NFT voor Non-Fungible Token staan. Een vrije vertaling zou uitkomen op ‘een onvervangbare token’, maar dat is in mijn ogen een te beknopte uitleg.

Een NFT kun je zien als een digitaal eigendomscertificaat. Een digitaal eigendomscertificaat van een digitaal kunstwerk; dit kan een filmpje zijn, kan een afbeelding zijn of kan een fysiek onderwerp zijn.

Een typerend voorbeeld van een NFT is de NFT van de eerste tweet ooit. De eerste tweet ooit, geplaatst door de oprichter van Twitter, is uniek in zijn soort. Er bestaan immers maar één eerste twee ooit. Dat deze twee zo uniek in zijn soort is, bleek ook toen het digitale eigendomscertificaat hiervan verkocht werd. Die NFT werd namelijk voor 2,9 miljoen dollar (!) verkocht.

Kenmerken van een NFT

Graag zet ik de belangrijkste kenmerken van een NFT even op een rijtje:

  • Een NFT is een digitaal eigendomscertificaat. Je kunt een NFT wél in je bezit hebben, maar je kunt een NFT níet in je handen vasthouden. Het is immers niet iets fysieks.
  • Een NFT is niet inwisselbaar. Een NFT hoort bij een bepaald digitaal kunstwerk en kan niet ingewisseld worden. De enige manier waarop je dit ‘in kunt wisselen’, is door de NFT te verkopen. In dat geval ruil je de NFT echter voor geld.
  • Een NFT is niet vervangbaar. Een ander kenmerk is dat een NFT niet vervangbaar is. Als je het digitale eigendomscertificaat kwijtraakt, kun je dit niet eventjes vervangen door een ander exemplaar.
  • Een NFT is uniek. Tot slot is het een kenmerk dat een NFT uniek is. Van alle digitale eigendomscertificaten die er bestaan, bestaat er maar één wereldwijd. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de NFT van de eerste tweet ooit. Dat verklaart ook direct waarom die NFT voor zo’n megabedrag verkocht is.

Wat voor ervaringen heb ik zelf met NFT’s?

Enige tijd geleden kwam ik via een kennis in aanraking met NFT’s. Hij gaf aan dat dit een hot item online was en dat dit in de toekomst alleen maar groter zou worden. Daar zette ik mijn vraagtekens bij, maar dat bleek ongegrond te zijn. Hij liet namelijk al snel zien dat hij het nodige geld wist te verdienen met NFT’s.

Oké, dat wilde ik ook wel graag. Ik ben me daarom gaan verdiepen in de wereld van NFT’s. Via het internet kwam ik echter niet al te veel (goede) informatie tegen, waardoor ik me voor de NFT Secrets cursus van Mitchel van Duuren aangemeld aanmeldde. Uiteindelijk heb ik die cursus met veel plezier afgerond.

Dankzij die cursus werden mijn ogen echt volledig geopend: NFT’s zijn populair én gaan alleen maar populairder worden. Enige tijd geleden besloot ik daarom om zelf ook NFT’s te kopen. Enkele van die NFT’s heb ik inmiddels alweer verkocht, uiteraard met een leuke winst. Andere NFT’s hou ik nog even in m’n bezit, omdat ik daar op termijn nog veel meer van verwacht.


Verschillende soorten NFT’s

Weet je wat ik nou zo leuk vind aan de NFT’s? Dat er verschillende soorten NFT’s bestaan. Een digitaal eigendomscertificaat is uiteraard een digitaal eigendomscertificaat, maar hetgeen waar je eigenaar van wordt verschilt gigantisch.

Zo kun je de eigenaar worden van een digitale foto van een verveelde aap. Deze appen zijn uitgebracht in het project ‘Bored Ape Yacht Club’.

Dit is op dit moment één van de meest prestigieuze NFT projecten; iets wat ook te danken is aan het feit dat enkele bekende mensen voor de koop van een verveelde aap hebben gekozen.

Of beter gezegd: voor de koop van het digitale eigendomscertificaat van een verveelde aap.

Een ander voorbeeld heb ik eerder in dit artikel al gegeven: de NFT van de eerste tweet ooit. Aangezien er maar één eerste tweet ooit is, werd die NFT al snel veel waard.

Op deze foto zie je een Bored Ape als voorbeeld van NFT's
Bored Ape

Enige tijd geleden werd die NFT dus voor maar liefst 2,9 miljoen dollar verkocht. En wat heeft de eigenaar nou precies gekocht? Het digitale eigendomscertificaat van de eerste tweet. Hij is nu digitaal de eigenaar van de eerste tweet ooit en dat is toch wel heel uniek te noemen.

Tot slot heb ik nog een voorbeeld voor je in petto. Kijk je wel eens naar de Amerikaanse basketbalcompetitie? Dan weet je ongetwijfeld dat in deze competitie prachtige aanvallen, rebounds en punten gescoord worden. Dat heeft de competitie zelf ook goed doorgehad. Zij hebben van specifieke clubs, teams en spelers korte video’s uitgebracht. Als je de NFT van één van die video’s koopt, heb je officieel een stukje basketbalgeschiedenis gekocht!


Wat zijn redenen om in NFT’s te investeren?

Toen ik enkele jaren geleden met NFT’s in aanraking kwam, had ik hier nog niet zoveel mee. Ik begreep niet zo goed wat er nou precies zo leuk aan NFT’s was. Ook had ik de essentie en potentie van de digitale kunstwerken nog niet helemaal door. Dat verdween volledig toen ik de cursus van Mitchel van Duuren volgde; hij wist mij volledig in de ban van NFT’s te krijgen.

Eerlijk gezegd kan ik me de weerstand tegen NFT’s nog steeds goed voorstellen. Op papier lijkt het niks meer te zien dan een digitaal kunstwerk, maar je koopt veel méér dan dat. In mijn ogen zijn er daarom ook meerdere redenen om in NFT’s te investeren:

  • Je kunt hier veel geld mee verdienen: meerdere mensen hebben reeds bewezen dat je veel geld kunt verdienen met NFT’s. Zij hebben een digitaal eigendomscertificaat tegen een laag bedrag ingekocht en vervolgens tegen een hoger bedrag verkocht. Grote kans dat óók jij geld kunt verdienen met NFT’s op deze manier.
  • Je kunt zelf ook NFT’s maken: om geld met NFT’s te verdienen, hoef je niet altijd NFT’s te kopen en vervolgens te verkopen. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om zelf NFT’s te maken. Door zelf een NFT te maken, verdien je mogelijk op termijn echt veel geld. Dat is zeker het geval als je een succesvolle/populaire serie NFT’s op de markt weet te brengen.
  • Bezig zijn met NFT’s is erg leuk: dat je veel geld met NFT’s kunt verdienen, is wat mij betreft een feit. Wat ik persoonlijk ook erg fijn vind, is dat het handelen in NFT’s erg leuk is. Het is iets nieuws en het is iets uitdagends. Die combinatie spreekt mij persoonlijk wel erg aan.

Hoe kun je de waarde van een NFT bepalen?

Als je geld met NFT’s wilt verdienen, moet je veel kennis hebben. Alleen al daarom raad ik je aan om de NFT Secrets cursus van Mitchel van Duuren te volgen. Met deze cursus doe je alle benodigde kennis op én begrijp je veel meer van de wereld van NFT’s.

Voordat ik die cursus ging volgen, vroeg ik me bijvoorbeeld af hoe je de waarde van een NFT kunt bepalen. Al snel bleek dat dit niet heel lastig was. De waardebepaling van een NFT kun je namelijk vergelijken met de waardebepaling van een cryptocurrency. In beide gevallen is het een kwestie van vraag en aanbod.

Wat bij NFT’s ook een belangrijke rol speelt, is de nostalgie. Heb je zelf bepaalde nostalgische gevoelens bij iets uit je jeugd? Als een NFT met nostalgische gevoelens aangeboden wordt, wil je daar mogelijk meer geld voor betalen. Dit geldt echter niet alleen voor jou, maar mogelijk ook voor veel andere.

Daarmee kom ik direct op het volgende punt uit: de concurrentie. Op het moment dat meerdere mensen interesse in een NFT hebben, stuwt dit de prijs direct omhoog. Je kunt de wereld van NFT’s dan ook zien als een ‘normale wereld’ waarin sprake van marktwerking is.

Tot slot moet je ook beseffen dat schaarste een grote rol speelt. De digitale plaatsen van de verveelde apen zijn bijvoorbeeld erg goed in de markt gezet. Nu willen veel mensen de NFT van zo’n aap kopen, maar daar zijn er maar een beperkt aantal van. Hierdoor ontstaat schaarste en schaarste drijft de prijs altijd op. Dat is in de wereld van cryptocurrency zo en is ook in de wereld van NFT’s zo.


Op welke manieren kun je geld met NFT’s verdienen?

Wil je graag geld verdienen met een NFT? Dan ben je niet de enige. Meer en meer mensen hebben deze wens, waarbij de wens bij meer en meer mensen daadwerkelijk uitkomt. Dat is wat mij betreft te danken aan de toenemende populariteit; des te meer mensen in de NFT’s investeren, des te hoger de prijzen oplopen.

Een terechte vraag hierbij is wel hoe je zelf nou geld met NFT’s kunt verdienen. Het is allereerst goed om te weten dat je hier twee mogelijkheden voor hebt. Om welke mogelijkheden dat precies gaat, bespreek ik graag hieronder uitgebreid.

Zelf NFT’s maken

Eén van de mogelijkheden die je hebt, is om zelf NFT’s te maken. Je hebt hiervoor een creatieve geest nodig en enig lef. Het uitbrengen van een NFT is namelijk niet geheel zonder risico. Je moet hier tijd in investeren, zonder dat je zeker weet of je hier daadwerkelijk geld mee gaat verdienen.

Wil je hier echter wel geld mee verdienen? Volg dan onderstaand stappenplan op; daarmee zet je in ieder geval de juiste stappen.

  • Stap 1: maak een online wallet aan bij bijvoorbeeld MetaTask. Met dit online wallet ben je in staat om in de NFT’s te handelen.
  • Stap 2: koop crypto. Voor het kopen van crypto raad ik je Bitvavo aan. Dit is mijn ogen de beste exchange voor het kopen van Ethereum. Tip: je kunt ook kiezen voor speciale NFT cryptocoins, zoals Solana.
  • Stap 3: stuur de crypto naar je NFT wallet. Het wallet dat je bij stap 1 aangemaakt hebt, kun je nu gebruiken als ontvangend adres. Deze crypto heb je vervolgens nodig om je aan te melden bij handelsplaatsen en je NFT’s te verkopen.
  • Stap 4: maak je digitale kunstwerk. Het is nu de hoogste tijd om zelf je digitale kunstwerk te maken. Je kunt kiezen voor één digitaal kunstwerk, maar je kunt ook kiezen voor een serie van meerdere kunstwerken.
  • Stap 5: kies een NFT marktplaats uit en bied je NFT te koop aan. Mijn advies is om je hiervoor aan te melden bij OpenSea. Dit is met afstand de beste en grootste NFT handelsplaats.
  • Stap 6: verkoop je NFT. Heb je een interessante NFT gemaakt? Dan krijg je hier al snel de nodige biedingen op. Als je het gewenste bod binnen hebt gekregen, kun je de deal beklinken. Goed bezig!

In NFT’s handelen

Zie je het niet zo zitten om zelf NFT’s te maken? Weet je bijvoorbeeld van jezelf dat je niet zo’n creatieve geest hebt? Als je wél een handelsgeest hebt, kun je er beter voor kiezen om in NFT’s te handelen. Door in NFT’s te handelen, kun je ook het nodige geld verdienen.

Het is hierbij zaak dat je de juiste NFT’s tegen de juiste prijs inkoopt. Het is lastig om te dit te bepalen, aangezien de markt moeilijk te analyseren is. Nadat je de NFT’s ingekocht hebt, is het een kwestie van afwachten. Afwachten totdat de prijzen stijgen en dus dat je de NFT weer kunt verkopen.

Houd er wel rekening mee dat het op deze manier niet heel makkelijk is om geld te verdienen. Je moet een dosis geluk hebben, terwijl je ook echt moet weten waar je mee bezig bent. Ik raad je daarom graag de cursus NFT Secrets van Mitchel van Duuren aan!

Voorbeelden NFT’s

De beste tips om geld te verdienen met NFT’s

Heb ik je met dit artikel warm weten te maken? Wil je graag zelf ook geld verdienen met NFT’s? Dat begrijp ik maar al te goed en daar ga ik je dan ook graag een handje bij helpen. Hoe ik dat doe? Dat doe ik door hieronder mijn beste NFT-tips met je te delen.

Tip 1: meld je alleen bij bekende handelsplaatsen aan

In de wereld van NFT’s zijn helaas een paar cowboys actief. Dit is niet te wijten aan de NFT’s zelf, maar aan het feit dat hier geld verdiend kan worden. Net zoals in de wereld van crypto; ook daar zijn de nodige cowboys actief. Graag raad ik je daarom aan om je alleen bij de bekende handelsplaatsen aan te melden.

Klinkt iets te mooi om waar te zijn? Dan is dat het ook in de meeste gevallen. Ik raad je graag aan om een account bij MetaTask en OpenSea te maken. Als je vervolgens Ethereum of Solana koopt, kun je alle kanten op. Bij deze partijen geniet je bovendien van de gewenste betrouwbaarheid.


Tip 2: verdiep je goed in de aanbieder van de NFT’s

Heb je oogje op specifieke NFT’s? Als je veel van die NFT’s verwacht, is het mogelijk lastig om rationeel te blijven denken. Dat is echter juist wel iets wat je moet doen. Zo raad ik je aan om heel goed onderzoek te doen naar de aanbieder.

Wie is de aanbieder precies? Hoe is de aanbieder zelf aan de NFT’s gekomen? En wat is de reden dat de NFT’s op dit moment verkocht worden? Door hier goed onderzoek naar te doen, voorkom je dat je een kat in de zak koopt. Het is immers erg zonde om geld te investeren in een NFT die alleen maar minder waard wordt.

Op deze foto zie je NFT's

Tip 3: verdiep je goed in de NFT zelf

Ben je door het aanbod van OpenSea aan het scrollen en zie je opeens een leuke NFT? Dan is het verleidelijk om de betreffende NFT maar direct te kopen. Dat is echter iets wat ik je graag af wil raden. Voordat je de NFT koopt, moet je echt goed onderzoek naar de NFT zelf doen. Verdiep je goed in de NFT en doe goed onderzoek naar de aanbieder.

Tip: om op de hoogte van veel NFT’s te blijven, kun je je aanmelden voor speciale Telegram groepen. Ook kan het interessant zijn om je bij andere NFT’s groepen aan te melden.


Tip 4: houd goed rekening met de risico’s

Het investeren in NFT’s is echt niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Je moet daarom heel goed rekening met de risico’s houden. Enkele mogelijke risico’s heb ik voor je op een rijtje gezet:

  • Je koopt een NFT die niks waard is. Als je zelf enthousiast over een project bent, betekent dit niet dat andere mensen dit automatisch ook zijn. Op het moment dat je een NFT koopt, kun je jezelf nog niet rijk rekenen. De kans is aanwezig dat de NFT uiteindelijk niks waard blijkt te zijn.
  • Je raakt het eigendomscertificaat kwijt. Het is ook goed mogelijk dat je het eigendomscertificaat kwijtraakt. Om dit te voorkomen, is het advies om het certificaat op een veilige manier te bewaren. De handelsplaats waarbij je de NFT koopt, geeft je hier graag goede informatie en adviezen over.

Houd bovendien rekening met het volgende: op de markt van NFT’s is géén toezicht. Deze markt is nog niet gereguleerd, waardoor iedereen kan doen wat hij/zij wil. Stop daarom niet al je spaargeld in de NFT’s, maar investeer alleen geld dat je echt kunt missen.


Tip 5: verdiep je goed in de wereld van NFT’s

Tot slot wil ik je adviseren om je heel goed in de wereld van NFT’s te verdiepen. Heb je nog geen idee wat NFT’s precies zijn? Zie je de potentie van NFT’s nog niet in? Of heb je geen idee hoe je de NFT’s precies kunt kopen? Dit zijn stuk voor stuk vragen waar je het antwoord op moet weten, voordat je gaat handelen in de NFT’s. Pas als je deze antwoorden weet, kun je op een succesvolle manier handelen.

Hoe je het beste aan deze belangrijke informatie kunt komen? In mijn ogen zou je hiervoor de NFT Secrets cursus van Mitchel van Duuren moeten volgen. Deze cursus is uitgebreid, gaat behoorlijk de diepte in en is op een logische manier opgebouwd. Zelfs als je weinig kennis over NFT hebt, is dit een prima cursus om mee te beginnen.

Wil je graag meer weten over deze cursus? Dan raad ik je graag aan om mijn NFT Secrets review te lezen. Iets wat ik je ook aanraad, is om de gratis NFT training van hem te volgen. Met deze gratis NFT training maak je op een leuke manier kennis met de unieke wereld van NFT’s!

Print Friendly, PDF & Email

Plaats een reactie