Writgo Content Marketing Review van Mike Schonewille (2021) + Ervaringen & Resultaten

Writgo Content Marketing gebruik ik zelf al enige tijd om mijn affiliate marketing business mee op te schalen met als resultaat al 7 goedlopende websites. In deze Writgo Review deel ik mijn eigen ervaringen met de tekstschrijvers en het abonnement systeem van Mike Schonewille.

Ben jij iemand die net een nieuwe website hebt of al een goedlopende website en je wilt opschalen? Dan raad ik zeker aan om het niet langer alleen te doen, je zult zien dat je dat je meer kwaliteit biedt aan je bezoekers en uiteindelijk meer verkopen.

Leestijd: 12 minuten


Inhoudsopgave


Wie is de oprichter van Writgo?

Mike Schonewille is de man achter Writgo en heeft zijn vrijheid ook gekregen dankzij het mooie verdienmodel onder de naam Affiliate Marketing.

Door dit verdienmodel kon hij namelijk uit loondienst en werkt hij volledig voor zichzelf, dit heeft uiteindelijk zelfs geleid dat hij rond de 6 tekstschrijvers in zijn team heeft.

Mike kwam erachter dat er maar weinig goede tekstschrijvers waren en daardoor heeft hij besloten om een Content Marketing Bureau op te starten onder het motto: Kwaliteit boven Kwantiteit.

Zijn doel is andere ook te helpen naar zijn of haar vrijheid.

Op deze foto zie je Mike Schonewille, de oprichter van Writgo
Mike Schonewille

Met Writgo richt hij zich dus vooral op affiliate marketeers maar ook op mensen met een webshop of bedrijf.

Al het personeel wordt uitgebreid door Mike ingewerkt op het gebeid van het toepassen van affiliate marketing en zijn tekstschrijvers kunnen echt over alle onderwerpen teksten schrijven.

Daarnaast hebben ze allemaal een HBO opleiding gedaan en worden ze constant voorzien van de laatste trends op marketing gebied en SEO.


Wat houden de abonnementen in van Writgo?

Mocht je willen gaan samenwerken met Mike Schonewille dan heb je de mogelijkheid om een keuze te maken om 1,2,3 of 4 teksten per week te laten schrijven door middel van een abonnement.

Deze teksten kunnen over allen onderwerpen gaan die je kan bedenken. Ik heb bijvoorbeeld een vaste tekstschrijver binnen dit team en die schrijft over onderwerpen zoals beleggen, crypto of dropshipping of zoals laatst een review van 1500 woorden over sportoordopjes voor mijn gezondheidswebsite.

Elk onderwerp waar jij niet veel over weet of geen zin in hebt om te schrijven kan je uitbesteden aan Writgo en deze worden allemaal 100% uniek geschreven en gericht om hoog te scoren op google.

Daarnaast schiet je deze onderwerpen in via een gebruiksvriendelijke omgeving en kan je er zelfs een deadline aan hangen. Dit uitgebreide systeem ga ik straks uitgebreid laten zien.

Laatst een crypto website begonnen, en onderstaande zijn de onderwerpen die ik heb laten schrijven om je een goed idee te geven over 1 onderwerp:

 • Wat is cryptocurrency? Alles wat je moet weten!
 • In welke cryptomunt kan ik het beste investeren?
 • Waarom is de bitcoin zo populair?
 • Beleggen in Cryptocurrency? De Beste Tips voor Beginners!

Zie hieronder de mijn Writgo Review in video versie zodat je een goed idee hoe dit er uit ziet:


Waarom besteed ik commerciële teksten uit aan Writgo?

Wat je doel ook is van je website, je doel zou altijd moeten zijn om de meeste waardevolle informatie te geven aan je bezoeker en zo een autoriteit website te worden.

Daarnaast beloond google een autoriteit website met hogere plekken op google en dit zal weer leiden naar meer bezoekers. Meer bezoekers leidt weer naar meer verkopen.

Hier heb ik een enorme passie voor het schrijven van blogs maar er zijn ook veel onderwerpen waar ik weinig vanaf weet en soms heb ik momenten dat ik gewoon even geen zin heb, dat zijn de momenten dat ik teksten uitbesteed en laat schrijven.

Daarnaast houdt google van consistentie, dit betekent dat als jij elke week opnieuw een artikel online zet dat je hiervoor beloond gaat worden boven als voorbeeld dat je bijvoorbeeld 1 keer in de 2 of 3 weken een artikel online zet.

Ook kan je doordat je gaat uitbesteden veel verder opschalen, waar ik zelf maar 2 websites kon onderhouden kan ik er nu samen 6 a 7 onderhouden en mijn inkomsten zijn vele malen groter dan wat ik uitbesteed aan mijn Writgo abonnement.

Daarnaast enkele voordelen:

 • Je bezoekersaantallen groeien
 • Je wordt een autoriteit in je niche
 • Jouw website Groeit op de Automatische Piloot
 • Meer Klanten/verkopen via je website
 • Wekelijks nieuwe content

Wat bied Writgo aan commerciële teksten?

Zoals eerder gezegd is het motto van Mike dat kwaliteit boven kwantiteit gaat, uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de beloftes die hij doet ook echt kloppen en dit krijg je allemaal:

 • Elke tekst is 100% uniek geschreven. Laat je een dezelfde tekst voor 3 websites schrijven, dan is hij dus 3 keer volledig anders.
 • De tekstschrijver doen zelf ook goed onderzoek. Laat je een tekst schrijven zoals “5 populairste cryptomunten van dit moment”, dan doen ze onderzoek en schrijven ze een tekst gebaseerd op feiten.
 • Altijd op tijd geleverd. Je vult een deadline datum in en deze wordt altijd gehanteerd.
 • Persoonlijke Touch. Ik heb zelf goed contant met Mike via whatsapp en email en hij staat altijd open voor feedback.

En dit alles in een mooie online omgeving:

Op deze foto zie je de online omgeving van Writgo

De stappen van teksten laten schrijven door Writgo:

Hieronder zal ik kort vertellen hoe je te werk gaat mocht je besluiten om net als ik te gaan samenwerken met Mike Schonewille en nog meer op te schalen met bezoekers en kwaliteit.

Stap 1: Maak een keuze abonnement aantal.

In deze eerste stap ga je een keuze maken voor het gewenste abonnement , het mooie hiervan is dat je er niet bijvoorbeeld 6 maanden aan vast zit en je kan je abonnement elk moment op pauze zetten of annuleren.

Je hebt de keuze om 1,2,3 of 4 teksten per week te laten schrijven.

Hier ben ik ooit begonnen met 1 tekst per week en zit momenteel al op 4 teksten per week. Jij kan zelf het beste inschatten van je budget is en welk abonnement de juiste keuze is.


Stap 2: Maak project aan die staat voor een website

Nadat je de keuze hebt gemaakt krijg je de inlog gegevens van de online omgeving en hierin kan je projecten aanmaken.

Elk project staat voor een website en zoals je hieronder kunt zien heb ik momenteel 6 projecten aangemaakt die staan voor 6 websites.

Bij voortgang kan je ook zien hoeveel teksten er al af zijn en hoeveel er nog gedaan moeten worden. Hier plan ik zelfs 2 maanden vooruit.


Stap 3a: Kies je project (website) Taak aanmaken (tekst aanmaken)

Binnen het betreffende project en dus website ga je nu een taak aanmaken. Deze taak staat voor een tekst en deze betreffende tekst zal daarna de status “to do” krijgen waardoor de tekstschrijver weet dat hij die tekst nog moet schrijven.

Na het schrijven gaat hij op controle en daarna op voltooid waarna jij hem kan downloaden als word bestand.

Op deze foto zie je Stap 3a: Kies je project (website) Taak aanmaken (tekst aanmaken) in de online module van writgo

Stap 3b: Taak aanmaken (tekst aanmaken)

In dit betreffende project ga je dus een tekst indienen zodat hij daarna geschreven kan worden.

Je kan het zo goed als niet bedenken en het kan geschreven worden, tekstschrijvers kunnen namelijk alles onderzoeken en hier over schrijven.

Daarnaast kan je ook opmerkingen meegeven wat je in de tekst wilt hebben zoals een CTA naar een e-book of een gratis Webinar als voorbeeld.

Hieronder een voorbeeld hoe dit er in de praktijk uit ziet.

Op deze foto zie je Stap 3b: Taak aanmaken (tekst aanmaken) in de online module van writgo

Stap 4: Tekstschrijver gaat schrijven en levert de tekst

Nadat je de taak hebt afgemaakt en op voltooid hebt geklikt gaat de tekstschrijver ervoor zorgen dat hij voor deze datum geleverd wordt. Zoals eerder vermeld heeft het team van Mike nog nooit hier een deadline gemist.

Dit houdt overigens wel in dat als ik zoals bovenstaand 30 april als deadline invul, dat het ook kan zijn dat ik hem 30 april om 22:00 aangeleverd krijg. Mocht je hem op 30 april online willen zetten, dan kan je dus beter deadline 29 april aanhouden als voorbeeld.

Nadat de tekst is geschreven controleert een eindredacteur de tekst nog en daarna krijg je een mail dat de tekst te downloaden is als word bestand met koppen en volledig klaar om online te zetten zelf.


Eigen ervaringen met Mike Schonewille van Writgo

Met momenteel 7 websites waar er elke jaar zeker nog 2 bij gaan komen kan ik echt eerlijk zeggen dat ik super blij ben dat ik Mike heb leren kennen en dat ik de stap heb genomen om mijn teksten uit te besteden.

Mike is erg professional en persoonlijk tegelijk en dat zorgt gewoon voor erg leuk contact via zowel de mail of via whatsapp.

Ook ben ik persoonlijk erg blij dat Writgo gespecialiseerd is in Affiliate marketing net als ik, dit zorgt gewoon voor betrouwbare kwaliteit en dat is precies wat je wilt dat je bezoekers krijgen op je website.

Daarnaast was ik in eerste instantie wel erg bang om teksten uit handen te geven omdat ik weet hoe goed ik er in ben en dan wil je het eigenlijk volledig alleen doen, maar mijn ervaringen zijn super positief en weet nu al dat ik nog jaren ga samenwerken met Mike Schonewille van Writgo en dat ik mijn business ontzettend ga opschalen.

De teksten van zijn tekstschrijvers zijn van goede kwaliteit en gericht om goed te scoren op google met het gebruik van goede zoektermen. Daarnaast staat Mike altijd open voor feedback wat je samenwerking alleen nog maar beter maakt.

Hieronder een voorbeeld van mijn contant met Mike en dat dit zeker goed zit.

Op deze foto zie je mijn whatsapp contact met writgo

Resultaten Affiliate marketing teksten uitbesteden

Onderstaand is een voorbeeld van wat er mogelijk is op het moment dat je gaat uitbesteden waar je op een punt gaat komen.

Uiteindelijk maakt het niet uit wat voor soort website je hebt, of het nu een blog, webshop of winkel is. Uiteindelijk heeft iedereen als doel om informatie te geven en uiteindelijk meer bezoekers te krijgen dat leidt naar meer verkopen.

Hier ben ik momenteel 2 jaar bezig met affiliate marketing en heb zelfs al dagen boven de 1000 euro. Stel je voor waar ik sta over 2 jaar als er wekelijks zoveel teksten bij komen door Writgo?

Zie onderstaand van 1 platform waar ik op zit, dan heb ik er zelfs nog meer.

Op deze foto zie je mijn eigen resultaten van affiliate marketing van writgo

Writgo ervaringen van andere klanten

Ervaringen zijn en blijven altijd persoonlijk, gelukkig heeft Mike meerdere tekstschrijvers in zijn team dus je vindt vanzelf een tekstschrijver die goed bij je past.

Hieronder allemaal google ervaringen van mensen die hun teksten net als ik uitbesteden:

Op deze foto zie je de ervaringen van writgo

Wat zijn de voor- en nadelen van het uitbesteden van teksten door Writgo?

In deze Writgo Review heb je al veel kunnen lezen over mijn ervaringen en de stappen binnen de online omgeving van dit Abonnement. Ik wil je nog even informeren over de alle plus- en minpunten.

Voordelen

 • Elk tekst is 100% uniek geschreven en daardoor kan je dezelfde teksten of reviews vaker laten schrijven voor meerdere websites.
 • De teksten zijn van hoge kwaliteit en gericht om hoog te scoren op google door middel van goede SEO.
 • Mike Schonewille heeft enorm veel ervaring met Affiliate Marketing en geeft dit over aan zijn tekstschrijvers.
 • Toegang tot een fijne online omgeving waarin je altijd de status van je tekst kan zien en makkelijk je tekst kan downloaden.
 • Writgo heeft hier nog nooit een deadline gemist.
 • Deze vorm van een Abonnement kan je ook rust geven omdat je elke week teksten aangeleverd krijgt en alleen nog online hoeft te zetten

Nadelen

 • Abonnement. Veel mensen houden niet van Abonnementen, gelukkig kan je deze elk moment pauzeren of annuleren.

Wat betaal je voor de Writgo abonnementen?

Mocht je besluiten om net als ik te gaan opschalen en voor kwaliteit te gaan, dan heb je de keuze uit 4 verschillende abonnementen.

 • Je laat 1 tekst per week schrijven dus 4 per maand. Hiervoor betaal je 291,00 per maand.
 • Of je laat 2 teksten per week schrijven en dan krijg je er 8 per maand en dan betaal je 580,00 per maand.
 • Je laat 3 teksten per week schrijven, dan betaal je 870,00 per maand.
 • Of je gaat voor 4 teksten per week en dan krijg je 16 teksten per maand en betaal je 1160,00 euro per maand.

Het voordeel dat je 4 keuzes hebt is dat je zelf het beste kan inschatten wat je opzij kan zetten per maand om nog verder op te schalen.

Hier heb ik al commissies van 300 en 500 per stuk. Dit zorgt er al voor dat ik al snel op 4 teksten per week zat omdat ik dit er al snel uithaalde en daardoor groeide ik nog sneller.


Bevalt het abonnement niet? Maak gebruik van de 14 dagen niet goed-geld-terug-garantie

Het kan me haast niet voorstellen, maar mocht dit abonnement of de service toch niet zijn wat je dacht dat het was, dan zal Mike Schonewille op elke gewenst moment je abonnement direct opzeggen.


Eindoordeel van mijn Writgo Review

Ik hoop je in deze Writgo Review een goede indruk te hebben gegeven wat er allemaal mogelijk is als je besluit om teksten uit te besteden aan een team van tekstschrijvers.

Deze review heb ik overigens zelf geschreven omdat hij erg persoonlijk gericht is en je er daardoor nog meer gevoel in kan leggen. Overigens had ik deze tekst ook uit kunnen besteden en dan had ik een erg goede en eerlijk review gekregen van mijn tekstschrijver.

Mocht je eigen website hebben, dan kan ik je echt aanraden om te beginnen met het uitbesteden van teksten. Dit gaat ervoor zorgen dat je nog meer waarde bied aan je bezoekers en zo nog meer bezoekers gaat krijgen wat weer leidt naar meer verkopen of commissies.

Met Mike Schonewille ben je echt in goede handen en daarnaast zit je nergens aan vast en kan je elk moment pauzeren of annuleren. Mijn conclusie is dan ook dat je niks te verliezen hebt!

Wacht niet langer en ga net als ik en Mike voor het motto: Kwaliteit boven Kwantiteit. Op naar meer bezoekers! Start nu.


Print Friendly, PDF & Email

Writgo

291 euro
9.1

Inhoud

9.0/10

Presentatie

9.0/10

Betrouwbaarheid

9.5/10

Garantieregeling

9.0/10

Prijs

9.0/10

Pluspunten

 • Elk tekst is 100% uniek geschreven
 • Teksten zijn gericht om hoog te scoren op google met goede SEO
 • Writgo heeft veel verstand van Affiliate Marketing
 • Mooie gebruiksvriendelijke online omgeving
 • Hier nog nooit een deadline gemist

Minpunten

 • Abonnement (al kan dit ook een voordeel zijn dat je elke week weet wat je krijgt)

Plaats een reactie