Bitcoin Basics & Crypto’s Review van Madelon Vos (2021) + Kortingscode

Bitcoin Basics & Crypto’s is de perfecte Cryptocurrency Beginnerscursus op het gebied van bitcoins. In deze review neem ik je mee naar mijn ervaringen over de cursus van Madelon Vos.

Mocht je Madelon Vos nog niet kennen? Download dan zeker 1 van haar gratis e-books.

Dit is mijn 2e crypto cursus review op mijn website, ben je op zoek naar een betaalbare instap cursus vooral gericht op bitcoins? Dan ben je met dit product op het juiste adres!

Ben je op zoek naar nog meer lessen en modules en meer variatie in video’s? Dan raad ik je aan mijn Crypto Masterclass Review te lezen.

Leestijd: 15 minuten


Of

Inhoudsopgave


Wie is Madelon Vos?

Zoeken we online op Madelon Vos, dan zien we dat ze al een behoorlijk reputatie heeft opgebouwd wat betreft cryptomunten.

Ze is bijvoorbeeld erg actief op zowel YouTube als BNR Cryptocast en er zijn genoeg interviews te vinden met Madelon waarin je ziet dat het met de kennis wel goed zit.

Madelon Vos is op moment van schrijven al 8 jaar bezig met bitcoin en crypto’s en heeft momenteel al meer dan 3000+ tevreden cursisten.

Madelon heeft de studie Small Business & Retail Management gedaan en is sinds 2012 al bezig met het beleggen in cryptocurrencies.

Uiteindelijk heeft ze besloten haar kennis te delen in 2 cursussen, deze “Bitcoin Basics & Crypto’s cursus” en ze heeft nog de “Online Cursus Leren handelen in Bitcoin en Crypto’s met behulp van Technische Analyse”

Op deze foto zien we Madelon Vos, de oprichter van de Bitcoin Basics & Crypto’s cursus
Madelon Vos

Haar trainingen zijn zo populair dat ze sinds kort haar eigen MoneyTalks Community is begonnen. Hier zitten allemaal crypto experts bij elkaar en kan je constant al je vragen stellen.

Daarnaast komen er ook regelmatig Q&A’s hebt met Madelon zelf. Raad zeker aan om daar is een kijkje te nemen.


Wat houd de Bitcoin Basics & Crypto’s cursus precies in?

De Bitcoin Basics & Crypto’s cursus is naar mijn mening de perfecte Cryptocurrency Beginnerscursus op het gebied van bitcoins. Madelon gaat namelijk alle informatie geven wat komt kijken als jij wilt gaan leren hoe je cryptomunten gaat kopen en dan vooral de bitcoin.

Madelon heeft zich al jaren gespecialiseerd in bitcoins en al deze informatie heeft ze in deze cursus gestopt.

Mocht je de cursus Bitcoin Basics & Crypto’s kopen dan krijg je inloggegevens tot een omgeving waarin je al haar video’s in eigen tempo kunt gaan volgen. Dit zijn momenteel 15 video’s en die worden ook nog regelmatig van een nieuwe versie voorzien als de trends bijvoorbeeld veranderen.

Deze cursus kan je in ongeveer 3 uur afronden. Ook kan je onder elke video je vragen stellen en die worden dan door Madelon zelf beantwoord.

Hieronder zie je hoe deze online omgeving eruit ziet, en in het volgende hoofdstuk deel ik nog een Bitcoin Basics & Crypto’s video review zodat je de inhoud ook kunt zien.

Op deze foto zien we de online omgeving van de Bitcoin Basics & Crypto’s cursus
Omgeving vol met lessen

Bitcoin Basics & Crypto’s Review [VIDEO]

Beelden zeggen vaak meer dan woorden, dat is de reden dat ik sinds kort ben begonnen met het toevoegen van video reviews om zo nog meer waarde aan mijn reviews te geven.

En wie weet begin jij direct met deze cursus na het zien van mijn video:


Voor wie is de Bitcoin Basics & Crypto’s cursus geschikt?

Zoals ik al eerder zei zie ik de Bitcoin Basics & Crypto’s cursus echt als de perfecte betaalbare instap cursus als jij de eerste stappen wilt gaan zetten met bitcoins.

Je hoeft geen technische kennis te hebben en daardoor is deze bitcoin cursus eigenlijk voor iedereen geschikt, daarnaast ben je in een mooie 3 uur al door deze cursus heen en dan kan je feitelijk al je eerste cryptomunt kopen.


Wat zijn Bitcoins?

Bitcoins zijn een digitale munt en bestaan al sinds 2009 en zijn ontstaan door Satoshi Nakamoto. Dit bleek later een Alias te zijn en tot op heden weten mensen nog steeds niet wie de Cryptomunten bedacht heeft.

De Bitcoin is de eerste cryptomunt en daarmee ook de populairste, de reden dat ze zo populair zijn geworden is omdat ze gigantisch kunnen stijgen in waarde en daar kan jij natuurlijk van profiteren.

We krijgen momenteel geen spaarrente meer dus mensen zijn naar andere methodes aan het kijken om “rente” op te bouwen.

Met Cryptomunten zoals de bitcoin kun je dus beleggen maar tegenwoordig kan je er ook steeds vaker mee betalen bij horeca of online producten.

Ook kun je deze digitale munt naar iedereen overmaken in de hele wereld zonder tussenkomst van een bank.

Op deze foto zien we een voorbeeld van de cryptomunt, namelijk de bitcoin
Bitcoins

Nu ook bitcoins kopen? Gebruik dan Bitvavo met Nederlandse support!


Wat is de inhoud van deze Bitcoin Basics & Crypto’s cursus?

Zoals eerder vermeld krijg je toegang tot een online omgeving die je eigenlijk overal kunt openen, bijvoorbeeld op je computer maar ook je tabblad en telefoon.

Je krijgt toegang tot maar liefst 15 video’s die alles zullen bespreken over bijvoorbeeld de Bitcoin zoals geschiedenis tot het kopen en verkopen van deze populaire cryptomunt.

Hieronder ga ik iets dieper op de verschillende hoofdstukken om je een betere inhoud te geven.

Hoofdstuk 1 – Introductie

Tijdens de introductie van deze cursus maken we gelijk kennis met de enthousiaste en duidelijke manier van uitleg over hoe Madelon Vos spreekt en over komt.

Je kan duidelijk zien dat ze er verstand van heeft en er vooral ook een passie van heeft gemaakt.

De introductie bevat 4 video’s en deze gaan voornamelijk over wat de bitcoin is en waarom wij zouden beleggen in de bitcoin.

Video 1: Inleiding

Tijdens deze video maken we kennis met wie Madelon Vos precies is en hoe zij deze passie voor bitcoins heeft ontwikkeld en vooral waarom ze deze bekende cryptomunt is gaan kopen.

Deze video is 06:29 min


Video 2: Wat is Bitcoin?

Zoals ik al eerder zei, dit is echt de perfecte instap cursus, je gaat hier namelijk ook iets meer de diepte in en je leert de geschiedenis achter de bitcoin. Dus niet alleen hoe je bitcoins kunt kopen of verkopen.

Madelon maakt ook duidelijk in deze video dat Bitcoins enorm populair momenteel zijn maar dat dit alleen nog maar kan groeien. Je kan ook steeds meer betalen met cryptomunten en dat zal alleen maar meer gaan worden komende jaren.

Deze video is 11:13 min


Video 3: Waarom zou je bitcoin gebruiken?

Bitcoin is uiteraard niet de enige crypmunt op dit moment, er zijn er vele meer en er komen er feitelijk bijna elke dag weer nieuwe bij.

In deze vide gaat Madelon ons alles uitleggen waarom het juist interessant is om de bitcoin te kopen en wat de achterliggende gedachte daarachter is.

Deze video is 20:24 min


Video 4: Soorten cryptocurrencies

Ondanks dat de hoofd focus van deze crypto cursus vooral ligt bij de bitcoins gaat Madelon nog wat dieper in op de verschillende soorten cryptocurrencies en zal je dus uiteindelijk de keuze hebben om bijvoorbeeld te beleggen in verschillende coins.

Op deze foto zien we hoofdstuk 1, video 4: Soorten cryptocurrencies uit de Bitcoin Basics & Crypto’s cursus
Soorten cryptocurrencies

Deze video is 09:58 min


Hoofdstuk 2 – Bitcoin en cryptocurrencies

Nu je meer weet over het stukje theorie over bitcoins en andere cryptocurrencies is het tijd om te gaan kijken hoe jij deze kunt gaan kopen en verkopen of versturen.

Video 5: Manieren om bitcoin en cryptocurrencies aan te schaffen

Tijd voor actie! We gaan nu onze theorie omzetten naar praktijk en dus kijken wat voor manieren er zijn om bitcoin of andere cryptocurrencies aan te schaffen.

Er zijn verschillende manieren hiervoor en Madelon gaat de keuzes uitgebreid vertellen, de reden dat er zoveel keuzes zijn heeft vooral te maken met hoeveel moeite de consument ervoor wil doen.

Deze video is 10:14 min

Op deze foto zien we hoofdstuk 2, video 5: Manieren om bitcoin en andere cryptocurrencies aan te schaffen uit de Bitcoin Basics & Crypto’s cursus
Manieren om bitcoin en cryptocurrencies aan te schaffen

Video 6: Bitcoins kopen bij een broker

In video 6 gaan we leren hoe het werkt als je bitcoins wilt kopen bij een broker, een broker is een tussenpartij en die zijn meestal gespecialiseerd in bepaalde cryptomunten.

Brokers hebben ook een hun eigen wallet dus dat betekend dat je hierbij geen eigen wallet nodig hebt. Madelon geeft hierbij ook een broker waar ze sinds 2013 mee samen werkt en dit is ook een Nederlands bedrijf wat het wel een stuk makkelijker maakt.

Deze video is 08:27 min


Video 7: Bitcoins kopen bij een exchange

Daarnaast heb je ook de keuze om Bitcoins te kopen bij een exchange, dit doe ik zelf eigenlijk omdat ik dit heel gemakkelijk vind.

Hier maak ik gebruik van Bitvavo en kan daar heel gemakkelijk een bepaald euro bedrag via ideal betalen om bijvoorbeeld bitcoins te kopen.

Het voordeel van een Exchange is dat ze dus niet zo zeer gespecialiseerd zijn in 1 bepaalde munt maar er veel verkopen. Het nadeel is dat je wel handelskosten moet betalen. Wel bied deze partij een aanbieding dat je tot de eerste €1000,00 geen handelskosten hoeft te betalen.

Onderstaand zie je een voorbeeld hoe ik eind november 2020 voor € 50,00 bitcoins heb gekocht en de waarde was op 11 januari 2021 € 101,04.

Een verdubbeling dus, dat is dus een stuk beter dan spaarrente waar je 0% krijgt.

Op deze foto zie je Bitvavo, een exchange waar je bitcoins kunt kopen
Koop nu ook je eerste Bitcoins via Bitvavo!

Deze video is 12:16 min


Video 8: Bitcoins verkopen of versturen

In video 8 gaat Madelon je uitleggen hoe jij je Bitcoins kunt verkopen of eventueel kunt versturen.

Hier heb ik tot op heden mijn Bitcoins nog niet verkocht, puur omdat het maar een bedrag van € 50,00 was en ik het leuk vond om te kijken hoeveel het kan gaan worden.

Investeer je bijvoorbeeld € 1000,00 en je hebt er € 2000,00 van gemaakt, dan is het wellicht een stuk interessanter om gewoon te verkopen als de koers hoog is en eventueel weer te kopen als de koers laag is.

Dit alles gaat Madelon live laten zien in deze video en kijken we mee met haar computer terwijl ze bitcoins gaat verkopen.

Deze video is 13:29 minVideo 9: Waar kan je betalen met bitcoins?

In deze video legt Madelon uit waar je allemaal kan betalen met bitcoins, hier geeft ze ook een voorbeeld van een familie die leeft in Thailand en 75% betaald met een pas met bitcoins en slechts 25% contant.

Dit laat wel zien hoe deze markt aan het groeien is en hoeveel je uiteindelijk met crypto kunt doen.

Deze video is 04:20 min


Video 10: Bitcoins veilig bewaren

Zoals eerder gezegd kan je cryptomunten kopen bij een broker en een exchange maar je kunt ze vanaf daar ook versturen naar je zelf en dan heb je een Bitcoin Wallet nodig.

Het grote voordeel van een eigen Cryto Wallet is dat je niet het risico loopt dat een broker of exchange gehackt wordt en dat je kans hebt om je munten kwijt te raken.

In video 10 gaat Madelon Vos ons de verschillende wallets uitleggen hoe jij je bitcoins veilig kunt bewaren. Denk bijvoorbeeld aan een hardware wallet waar jij je gegevens opslaat op een USB stick.

Deze video is 24:47 min


Hoofdstuk 3 – Blockchain

De basis is nu gelegd in de vorige hoofdstukken, nu gaan we eigenlijk iets dieper op het systeem achter de bitcoins zodat jij nog beter gaat snappen wat je nu eigenlijk aan het doen bent als je cryptomunten wilt kopen of verkopen.

We gaan het namelijk hebben over blockchain, dit is een groot online dagboek waar alle transacties worden opgeslagen in “blokken”

Dit hoofdstuk bevat 2 video’s

Video 11: Hoe werkt een bitcoin transactie?

Tijdens deze video ga je dus leren hoe een bitcoin transactie in elkaar zit en vooral ook hoe deze transacties worden vastgelegd.

Deze video is 08:42 min


Video 12: De werking van blockchain

Nu je weet hoe de bitcoins transacties in zijn werk gaan en hoe deze worden opgeslagen is het tijd om iets dieper achter dit blockchain te gaan.

Uiteindelijk zal je na het zien van deze video’s de werking van crypto nog beter snappen en zal je uiteindelijk nog meer winst gaan maken* *beleggen blijft altijd een risico, zet alleen geld in wat je kan missen.

Op deze foto zien we hoofdstuk 3, video 12: De werking van Blockchain uit de Bitcoin Basics & Crypto’s cursus
De werking van blockchain

deze video is 09:55 min


Hoofdstuk 4 – Mining

Precies wanneer je denkt dat we niet dieper de stof in kunnen gaan we nog een stapje verder. In Hoofdstuk 4 ga je namelijk kennis maken met miners. Dit zijn mensen die alle transacties verzamelen en in een groot blok doen.

Video 13: Hoe werkt mining?

Deze video vertelt je dus meer over mining in zijn werk gaat en dit slaat dus echt op het verzamelen van transacties. Dit kunnen overigens alleen mensen doen die zware hardware hebben op hun computer of meerdere videokaarten.

Zij verzamelen dus alle crypto transacties en stoppen ze in blokken en de blokken worden weer toegevoegd aan de blockchain.

Heeft hier ook even geduurd voordat ik het snapte maar gelukkig legt Madelon Vos het duidelijk en te begrijpen uit.

Op deze foto zien we hoofdstuk 4, video 13: Hoe werkt mining? uit de Bitcoin Basics & Crypto’s cursus
Hoe werkt mining?

Deze video is 11:04 min


Hoofdstuk 5 – Geld verdienen met bitcoin en cryptocurrencies

We kunnen nog zoveel bitcoins kopen maar als we vervolgens niet weten wanneer te verkopen dan heeft het allemaal nog geen zin,

Gelukkig gaat Madelon Vos ons in hoofdstuk 5 precies uitleggen hoe wij geld gaan verdienen met bitcoin en cryptocurrencies.

Video 14: Geld verdienen met Bitcoin en cryptocurrencies

In deze video neemt Madelon Vos ons mee naar enkele koers voorbeelden uit het verleden. Door naar bepaalde gebeurtenissen te kijken kan je beter leren wat koersen gedaan hebben en wat ze zouden kunnen gaan doen.

En daar ga je dan op inspelen door op de juiste momenten te kopen en verkopen zodat je een grotere kans hebt om steeds geld te verdienen met bitcoins.

Deze video is 15:58 min


Hoofdstuk 6 – Investeren en afsluiting 

In het laatste hoofdstuk ga je nog enkele puntjes op de i zetten en gaat Madelon bespreken of het wel verstandig is om bitcoins te kopen.

Video 15: Is het een goed idee om bitcoin te kopen?

De laatste video is naar mijn mening ook een zeer waardevolle want Madelon gaat de vraag beantwoorden of het wel een goed idee is om bitcoins te kopen.

We moeten wel reëel zijn, beleggen is altijd een risico en je weet nooit wat koersen gaan doen. Gelukkig hebben we hier Madelon Vos voor die ons gerust kan stellen en dat doet ze zeker in deze laatste video!

Deze video is 09:33 min


Cursus Bitcoin Basics & Crypto’s ervaringen

Madelon Vos heeft zeker al naam gemaakt want er zijn genoeg positieve ervaringen te vinden die deze beginnerscursus hebben gedaan. Hieronder enkele Bitcoin Basics & Crypto’s ervaringen

Op deze foto zie je cursus Bitcoin Basics & Crypto’s ervaringen
Cursus Bitcoin Basics & Crypto’s ervaringen
Gebruik code VEELREVIEWS10 voor een extra 10% korting

Zijn er nog andere crypto of bitcoin cursussen?

Doordat de cryptomunten zo enorm populair zijn geworden heb je ook keuze uit verschillende cursussen en kan je voor 1 gaan die je meer ligt. Je hebt de volgende keuzes:

 • Crypto Masterclass: Hier ben ik ooit begonnen met deze crypto cursus en je krijgt voor altijd toegang en Patrick Suiker en Derek Westra voegen nog steeds lessen toe en updaten de cursus. Deze cursus bevat maar liefst 12 modules en 114 lessen en er zitten veel meer bonussen bij. Het prijskaartje is daarin ook een stukje hoger.

  Ze doen een leuke gratis webinair waarin jij al gaat leren je eerste bitcoin te kopen en daarnaast kan je de cursus via deze webinair van € 1997,00 voor € 997,00 kopen. Zie vooral ook mijn Crypto Masterclass Review.
 • Crypto Portfolio: Het kan natuurlijk ook zijn dat je meer geïnteresseerd welke cryptomunten de moeite waard zijn om te kopen en hoe je deze moet kopen. De makers van de Crypto Masterclass hebben deze portfolio gemaakt waarin zij 10 cryptomunten bespreken waarvan zij denken dat deze in waarde zullen stijgen.

  Daarnaast krijg je elke jaar een nieuwe portfolio met de crypto parels van dat moment.
 • Cursus Handelen In Crypto’s: Deze cursus is ook van Madelon Vos (werkt mijn code VEELREVIEWS10 ook op voor 10%) en hierin ga je leren hoe je koersen kunt herkennen waardoor je dus beter weet wanneer je moet kopen en wanneer je moet verkopen.

  Dit heeft dan als resultaat dat jij maximaal rendement kan behalen omdat je feitelijk op het juiste moment inspringt.

Wat zijn de Bitcoin Basics & Crypto’s cursus plus- en minpunten?

Nu je weet wat de cursus precies inhoud wil ik even de voor- en nadelen bespreken van deze crypto cursus.

Pluspunten

 • Met de kennis zit het wel goed, Madelon Vos spreekt haar video’s met volle overtuiging in. Daarnaast komen er regelmatig goede praktijkvoorbeelden voorbij.
 • Madelon Vos is ook erg transparant en zegt waar het voor staat en wat de eventuele risico’s zijn.
 • In slechts 3 uur weet je alles over cryptomunten en heb je de eerste bitcoin al in bezit.
 • Duidelijke online omgeving
 • Scherpe prijs: Mocht je dit product kopen dan kom je met mijn korting uit op € 90,00

Minpunten

 • Dit is echt een beginnerscursus met de basics, als we kijken naar de Crypto Masterclass, deze gaat veel dieper in op cryptomunten en de gehele cursus ziet er ook stukken moderner uit. Ook bevat de Masterclass heel veel bonussen zoals e-books.
 • Je ziet Madelon Vos 80% van de video’s. Dit maakt sommige theorie onderwerpen iets lastiger te begrijpen. De crypto Masterclass werkt 80% met sheets waardoor je dus ook echt alles ziet en dan snap je het nog beter. Dit kan uiteraard ook persoonlijk zijn.
 • Geen snel geld verdienen methode: Elke manier van beleggen is lange termijn. Verwacht dus niet binnen 1 week je inzet te hebben verdubbeld.
 • Madelon verkoopt nog een aanvullende cursus Cursus Handelen In Crypto’s dus feitelijk met deze basics cursus ben je er nog niet.

Hoeveel kost de cursus Bitcoin Basics & Crypto’s?

Mocht je de cursus Bitcoin Basics & Crypto’s kopen dan betaal je slechts € 124,95. Gebruik daarbij dan nog mijn kortingscode VEELREVIEWS10 en je krijgt nog 10% korting en komt dan uit op € 112,46.

Tip: Mocht je het gelijk goed willen doen, dan kan je beide trainingen Crypto en Trading Academy ook samen kopen via deze speciale actiepagina. Je krijgt dan met mijn code veelreviews10 totaal € 37,49 korting

Daarnaast zit er sinds kort ook een optie Community bij waar allemaal crypto experts bij elkaar komen.

Je kan kiezen om 30 gratis te kiezen, mocht je dit er niet bij willen, dan kan je gemakkelijk opzeggen of deze optie er niet bij nemen.


Bevalt het product niet? Maak gebruik van de 14 dagen niet-goed-geld-terug-garantie!

Daarnaast biedt Madelon Vos je ook een 14 dagen garantie. Mocht jij van mening zijn binnen 14 dagen dat het product toch niet is wat je dacht dat het was, dan krijg je gewoon netjes je geld terug.


Bitcoin Basics & Crypto’s Kopen? Mijn Conclusie:

Ik hoop je met deze weer uitgebreide review een goede indruk te hebben gegeven over deze beginnerscursus Bitcoin Basics & Crypto’s.

Madelon Vos weet duidelijk waarover ze praat en met de kennis zit het wel goed. Daarnaast is ze goed te verstaan en komt ook erg leuk over op beeld.

Deze cursus laat goed zien dat je geen € 999,99 hoeft te betalen om de eerste stappen te zetten in een cursus over cryptomunten. Wel is het zoals eerder genoemd echt de basics en de cursus is niet zo modern als de Crypto Masterclass.

Maar ben jij iemand die eindelijk is wil ontdekken waar iedereen over praat als ze het hebben over bitcoins? Dan raad ik je zeker aan om deze cursus te kopen want je krijgt echt waar voor je geld!


De cursus Bitcoin Basics & Crypto’s kopen met KORTING?

Zoals eerder genoemd heb ik een Bitcoin Basics & Crypto’s kortingscode. Je kan de code VEELREVIEWS10 gebruiken voor 10% korting. Dit geld voor het gehele winkelmandje dus staat los van de cursus.


Meer interesse in andere crypto cursussen? Neem dan zeker ook een kijkje bij mijn Crypto Masterclass Review

Print Friendly, PDF & Email

Plaats een reactie