De Online Marketing Tornado Review van IMU + Ervaringen (2022)

De Online Marketing Tornado is een boek van IMU dat alle puntjes op de i gaat zetten op het gebied van Online Marketing en Affiliate Marketing. Hierbij mijn review van Tonny Loorbach & Martijn Van Tongeren

Steeds meer mensen stappen net als ik in de wereld van Online Marketing om niet meer afhankelijk te zijn van een werkgever of een extra inkomen willen.

Om die reden ben ik met dit boek begonnen om alles te leren in deze wereld van websites bouwen en een passief inkomen opzetten. Op moment van schrijven heb ik zelfs al 7 websites gebaseerd op Affiliate marketing. Dit verdienmodel komt dan ook uitgebreid naar voren in dit Online Marketing Tornado boek.

Alvast kennis maken met IMU en Tonny Loorbach? Download dan nu zijn gratis e-book “winnen in google”

Leestijd: 12 minuten


Inhoudsopgave


Wie Zijn Tonny Loorbach & Martijn Van Tongeren?

Tonny Loorbach & Martijn Van Tongeren zijn de schrijvers van het super uitgebreide boek De Online Marketing Tornado.

Dit boek gaat over Internet Marketing en alles wat daarbij komt kijken en richt zich op ondernemers.

Dit doen ze vanuit hun bedrijf IMU (Internet Marketing Unie), dit bedrijf bestaat al sinds 2010 en is erop gericht om ondernemers nog succesvoller te maken door middel van Online Marketing.

Waar Martijn Van Tongeren vroeger een werknemer was van Tonny, is hij uiteindelijk doorgegroeid tot mede-eigenaar van IMU.

Op deze foto zie je Tonny Loorbach & Martijn Van Tongeren, de schrijvers van het boek De Online Marketing Tornado
Tonny Loorbach & Martijn Van Tongeren

De Producten/bedrijven van IMU (Tonny en Martijn)

IMU heeft zelfs al meerdere producten op de markt gebracht die allemaal te maken hebben met het opzetten van een online business. Hieronder even kort hun producten/bedrijven:

IMU+

IMU plus is een coaching pakket waar je toegang krijgt tot alle online producten van Tonny Loorbach & Martijn Van Tongeren. Denk bijvoorbeeld aan de online versie van dit boek tot opgenomen Webinars en seminars tot cursussen op het gebied van SEO en hoog scoren op google. Aanrader dus!

Phoenix

Phoenix is website software waarmee je erg gemakkelijk een eigen website op kunt zetten en deze website is erop gericht dat jij hoog gaat scoren op google. Daarnaast zit de gehele hosting erbij en de plugins en is het super gebruiksvriendelijk om mee te werken. Ideaal dus om je eigen business mee op te zetten.

Huddle

Ben jij iemand die altijd al je eigen cursus met informatie op de markt wou brengen? Dat is precies wat huddle van IMU gaat doen. Grote cursussen zoals dropship academy van Joshua Kaats tot Crypto Masterclass van Patrick Suiker en Derek Westra zijn met huddle gemaakt. Voordeel is dat je het maar 1 keer hoeft te maken en je kan het onbeperkt verkopen.

Plug & Pay

Plug and Pay is een betaalsoftware van IMU waarmee jij heel gemakkelijk de mooiste betaalpagina’s kunt koppelen aan je website of product. Uiteindelijk zorgen de beste betaalpagina’s voor meer verkopen en dat is precies het doel van deze software van Tonny en Martijn.


Wat houd het boek De Online Marketing Tornado precies in?

Zoals Tonny en Martijn het zo mooi zeggen op de cover van dit boek, De Online Marketing Tornado is een blauwdruk om een online business op te starten.

Beide heren hebben een volledig stappenplan uitgeschreven in maar liefst 352 pagina’s die ervoor gaan zorgen dat je meer bezoekers en klanten naar je website krijgt.

Denk bijvoorbeeld aan het werken aan je CEO tot het zorgen van bezoekers naar verkopen en uiteindelijk het verdienmodel affiliate marketing toepassen.

Ben je nieuw in de wereld van online marketing? Dan is dit boek een goede start!

Op deze foto sta ik met het boek De Online Marketing Tornado
Marc: Koop vaak de producten ook zelf.

Het kan overigens ook zijn dat je niet zo van het lezen bent, dit boek is er namelijk ook als online cursus waar je alle lessen volledige in eigen tempo kunt doen. Neem dan vooral een kijkje bij mijn geschreven review over de Tornado Masterclass.


Wat is Online Marketing?

Ik kan uiteraard wel een boek reviewen die gaat over Online Marketing, maar dan is het ook handig om iets te vertellen over deze vorm van Marketing.

Online Marketing is eigenlijk een verzamelnaam van alle marketingpraktijken die online plaatsvinden. Daarnaast is het ook het promoten van producten of diensten online.

Door de huidige situatie doen we steeds meer online en de wereld van Online Marketing groeit echt enorm.

Een voorbeeld van online Marketing is ook affiliate marketing en daar gaat dit boek ook uitgebreid op in.

Daarnaast ga je bijvoorbeeld ook alles leren hoe je een eigen website moet opzetten of hoe je een eigen cursus in elkaar kan zetten die kan zorgen voor wederkerende inkomsten.


Wat is de inhoud van dit uitgebreide boek?

Zoals hierboven vermeld bevat dit boek maar liefst 352 pagina’s

De Online Marketing Tornado is verdeeld in 6 fasen en hoofdstukken feitelijk.

En bouwt je online Marketing goed op vanaf start tot einde.

De volgende delen worden besproken:

 1. De bezoekersmagneet
 2. De rode loper
 3. De ultieme checkout
 4. Affiliate marketing
 5. Memberships
 6. Community building

Hieronder ga ik er dieper op in.

Op deze foto zie je de inhoudsopgave van het boek De Online Marketing Tornado
Inhoudsopgave

Hoofdstuk 1: De bezoekersmagneet

Zoals de titel mooi weergeeft en zo werkt het ook in de praktijk, zonder bezoekers begin je niks dus we gaan in hoofdstuk 1 leren hoe je een magneet kunt worden voor bezoekers.

We gaan leren wat voor methodes er zijn om aan bezoekers te komen zoals het doen van betaalde advertenties of juist organisch via een ijzersterke SEO.

Net als jij op deze website bent gekomen aangezien ik niet aan reclames doe.

Het goed scoren op google door middel van SEO uit dit boek wordt zelfs toegepast door de grote ondernemers zoals:

 • Joshua Kaats van de Dropship Academy
 • Jia Ruan van de Bol Masterclass
 • Jacko Meijaard van de Affiliate Marketing Revolutie
Op deze foto zie je Joshua Kaats die het boek de online marketing tornado promoot
Joshua Kaats
Op deze foto zie je Jia Ruan die het boek de online marketing tornado promoot
Jia Ruan
Op deze foto zie je allemaal video's van ervaringen van het boek De Online Marketing Tornado

Ga voor nog meer ervaringen naar hun website


Hoofdstuk 2: De rode loper

In hoofdstuk 1 heb je geleerd hoe je bezoekers naar je website hebt gekregen, helaas ben je er dan nog niet.

Je kan nog zoveel bezoekers hebben, als ze vervolgens niks doen op je website dan zul je uiteraard niet het gewenste resultaat gaan bereiken.

In hoofdstuk 2 gaan we leren wat je allemaal kan toepassen op je website om van je bezoekers ook kopers te maken.

Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van landingspagina’s of bepaalde aantrekkelijke titels.


Hoofdstuk 3: De ultieme checkout

Ben je een verkoper van een bepaald product, dan is het uiteraard erg belangrijk dat ze uiteindelijk op “bestel nu” pagina komen en dat ze op een mooie betaalpagina uitkomen.

In dit deel van de marketing tornado ga je leren hoe je deze moet inrichten.


Hoofdstuk 4: Affiliate marketing

Affiliate marketing heeft hier toch wel voor een mooiere toekomst gezorgd, dit omdat het eigenlijk op elk product van toepassing is en steeds meer mensen doen het.

Ik pas het momenteel toe op 4 websites, het komt je niet aangewaaid maar met hard werken is het een erg mooi verdienmodel wat zelfs passief geld verdienen kan worden.

In hoofdstuk 4 gaan we alles leren over affiliate marketing, hoe dit in zijn werk gaat en wat de netwerken zijn.

Uiteindelijk breng je de verkoper en koper samen en dat vind ik persoonlijk een mooi iets. Hieronder zie je een mooi voorbeeld van mijn inkomsten affiliate marketing en dat is precies wat je ook gaat leren in dit boek

Hier zie je ook dat ik mijn inkomsten aan het stapelen ben en dat is precies het doel van IMU

Hoofdstuk 5: Memberships

In hoofdstuk 5 gaat je alles leren hoe je bijvoorbeeld een online cursus kunt opzetten dat past bij je website met een eigen leden deel.

Je leden kunt je product zo les voor les doen in een online omgeving.

Uiteraard komt hun community building software huddle ook ter sprake, hiermee is het allemaal mogelijk en ook de grote partijen van bijvoorbeeld een Bol Masterclass of Dropship Academy maken gebruik van zo’n online omgeving.


Hoofdstuk 6: Community building

Het opstarten van een community is echt ontzettend belangrijk. Hier worden bijvoorbeeld successen en ervaringen gedeeld en zo krijg je ook uiteindelijk veel meer positieve reclame voor je merk.

In deel 6 gaan we leren hoe je aan Community building moet doen.


Wat zijn de De Online Marketing Tornado ervaringen?

Zoals je hierboven hebt kunnen zien, zijn ontzettend veel ondernemers die momenteel erg groot zijn begonnen met dit boek.

De ervaringen zijn daarom ook super goed, en dat kan ook niet anders met 344 pagina aan informatie over Online Marketing.

Hun website staat echt vol met filmpjes van ondernemers die dit boek hebben gekocht, dus laat je motiveren en koop zeker ook dit boek!

Hieronder nog enkele ervaringen.

Op deze foto zie je allemaal De Online Marketing Tornado ervaringen

Gratis hoofdstukken e-books

Beide mannen willen je ook een goede indruk geven over waar de hoofdstukken precies over gaan. Je kan deze makkelijk en gratis downloaden en je zit nergens aan vast.


Wat zijn de voor- en nadelen van De Online Marketing Tornado?

Voordelen:

 • Heel veel waardevolle informatie die er echt voor kan zorgen dat jij een goede start kan maken met een nieuwe online business.
 • Duidelijke tekst en veel foto’s zodat je het nog beter zal snappen.
 • Maar liefst 352 pagina’s aan waardevolle informatie waar je ook echt de diepte in gaat met praktijkvoorbeelden.
 • Duidelijke uitleg over SEO en Affiliate Marketing wat toch wel de basis is om uiteindelijk succesvol te worden en veel bezoekers gratis te krijgen organisch via google.
 • Boek is ook in online cursus te volgen met allemaal video’s en opdrachten in de Tornado Masterclass.
 • Gelijk ook kennismaken met de andere producten van IMU* zie ook nadelen

Nadelen:

 • Behoorlijk veel “reclame” van hun andere producten, weliswaar allemaal gericht op online marketing. Maar het had naar mijn mening zeker iets minder gemogen.
 • Het boek is vooral gericht op ondernemers, ben jij nog helemaal nieuw en je hebt bijvoorbeeld nog geen website of je wilt een simpele blog opzetten. Dan is dit boek wellicht iets te hoog gegrepen.

Wat betaal je voor dit boek?

Voor slechts 19,99 euro ben jij al eigenaar van dit boek en zet je een goede eerste stap om een online business op te gaan bouwen.

Hier heb je echt een super compleet boek voor en dat kan ook bijna niet anders met 352 pagina’s.


Bevalt dit boek niet? Maak gebruik van de 14 dagen niet goed-geld-terug-garantie

Het kan me bijna niet voorstellen met mijn uitgebreide review, maar mocht dit boek toch niet zijn wat je dacht dat het was dan krijg je binnen 14 dagen gewoon netjes je geld terug.


De Online Marketing Tornado Review Conclusie

Tonny Loorbach & Martijn Van Tongeren hebben het voor elkaar gekregen om ontzettend veel waardevolle informatie in 1 boek te zetten.

Na het kopen van dit boek heb ik namelijk heel veel tips toegepast op mijn websites en dit is zeker ten goede gekomen voor nog meer organische bezoekers door betere SEO.

Dit boek is zeker een mooie eerste stap voor mijn nog te komen Tornado Masterclass review waarmee je nog meer gaat leren.

Waar je wel rekening mee moet houden is dat dit vooral een erg compleet boek is voor ondernemers en mensen die net een paar stappen verder willen dan alleen een website bouwen.

Wacht niet langer en stap net als ik in de wereld van Online Marketing en Affiliate Marketing en bouw naar financiële vrijheid!


Ik hoop je in deze De Online Marketing Tornado Review de volgende vragen te hebben beantwoord, mocht je nog meer vragen hebben stel die dan hieronder en ik zal ze beantwoorden.

 • Wie Zijn Tonny Loorbach & Martijn Van Tongeren
 • Is IMU betrouwbaar?
 • Hoeveel kost het boek De Online Marketing Tornado
 • Wat leer ik allemaal in het boek De Online Marketing Tornado?

De Online Marketing Tornado FAQ (meest gestelde vragen)

Ik heb tegenwoordig in veel reviews ook een FAQ met vaak gestelde vragen zodat je nog meer weet.

 • Is het boek De Online Marketing Tornado pdf?

Het boek De Online Marketing Tornado is geen pdf, je krijgt dus een fysiek boek thuis gestuurd. Wel heb je de optie om tijdens het bestellen voor € 4,95 de pdf versie ook te krijgen.

 • Voor wie is dit boek?

Dit boek is eigenlijk voor iedereen die een eigen online business wil gaan starten, hier kan ook een eigen product aan hangen maar ook het starten van een blog zoals ik.

 • Zijn Tonny Loorbach & Martijn Van Tongeren Betrouwbaar?

Tonny Loorbach & Martijn Van Tongeren zijn zeker betrouwbaar, ze hebben een enorm groot succesvol bedrijf en daarnaast nog 6 dochterondernemingen.

 • Is het boek De Online Marketing Tornado ook in een online versie verkrijgbaar?

Ja, hier heb ik zowel het boek als de online versie in huis. De online versie is nog uitgebreider en bevat heel veel video’s van beide heren. Zie daarvoor zeker mijn review over de Tornado Masterclass.


Meer van de IMU?

Print Friendly, PDF & Email

De Online Marketing Tornado

20 euro
9.2

Inhoud

9.5/10

Presentatie

9.0/10

Betrouwbaarheid

9.5/10

Garantieregeling

9.0/10

Prijs

9.0/10

Pluspunten

 • Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren van IMU hebben enorm veel verstand van Online Marketing en dat staat allemaal in dit boek
 • Maar liefst 352 pagina waardevolle informatie en veel praktijkvoorbeelden
 • Boek is ook in online cursus verkrijgbaar
 • Boek is in fases opgedeeld zodat je stap voor stap aan de gang kan
 • Erg goede prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

 • Behoorlijk veel "reclame" van hun andere producten

Plaats een reactie