Maak een online training en verdien een passief inkomen! Review van Hans van der Klok + Ervaringen

Maak een online training en verdien een passief inkomen is een programma van Hans van der Klok waarmee je leert hoe je een online training moet maken wat kan zorgen voor een passief inkomen.

In deze Hans van der Klok review deel ik mijn bevindingen over de cursus zelf en de modules die erbij zitten.

Ken je Hans nog niet? Bekijk dan zeker zijn Gratis video: 3 inzichten waarmee jij een succesvolle online training ontwerpt voor meer inkomsten én vrijheid.

Leestijd: 12 minuten


Inhoudsopgave


Wie is Hans van der Klok?

Hans van der Klok is op moment van schrijven 38 jaar en getrouw en 3 kinderen.

Hij heeft de opleiding Audiovisuele Media aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht gedaan en is begonnen als een zelfstandig videoproducent.

Uiteindelijk kwam hij er snel achter dat als hij meer wou gaan verdienen dat hij nog meer moest gaan werken waardoor zijn werk dus niet schaalbaar was.

Zo is hij op het idee gekomen om zijn kennis te gaan delen in online trainingen en het mooie hiervan is dat dit onbeperkt schaalbaar is en dat het niet meer tijd kost.

Hiermee is hij al in 2018 begonnen en heeft dus al meerdere online trainingen gelanceerd.

Je hoeft dus maar 1 keer een online training te maken en je kan onbeperkt klanten krijgen in de toekomst zonder dat dit je meer werk kost.

Op deze foto zie je Hans van der Klok, de oprichter van het programma Maak een online training en verdien een passief inkomen!
Hans van der Klok

Wat is het programma “Maak een online training en verdien een passief inkomen!”?

Zoals de naam al doet vermoeden ga je stap voor stap leren hoe jij een online training kan gaan maken wat zeker zal leiden naar een passief inkomen. Dit doordat je het maar 1 keer hoeft te maken en het onbeperkt schaalbaar is met klanten.

Dit alles ga je in maar liefst 6 modules en 67 lessen leren in een online training. Deze lessen kan je volledig in eigen tempo doen en daarnaast krijg je levenslang toegang tot de cursus en er zit een uitgebreide online community bij met andere ondernemers en krijg je persoonlijke begeleiding van Hans van der Klok.

Momenteel hebben al meer dan 150 ondernemers deze online cursus gedaan en daardoor heb je ook een community waar vragen worden gesteld en beantwoord en ook successen worden gedeeld.

De training is ontwerpen om resultaat te bereiken in 90 dagen, echter kan je het volledig in eigen tempo doen dus jij bepaalt daarmee zelf wanneer je live wilt gaan met je cursus.

Hieronder zie je een stukje van de online training en in het volgende hoofdstuk deel ik een video review.

Op deze foto zie je de online omgeving van het programma "Maak een online training en verdien een passief inkomen!

Maak een online training en verdien een passief inkomen! Review [VIDEO]

In onderstaande video review neem ik je uitgebreid mee door deze online cursus waarmee jij gaat leren hoe je een passief inkomen kunt creëren door het maken van je eigen online training:


Voor wie is deze cursus geschikt?

Dit programma van Hans van der Klok is feitelijk voor iedereen geschikt die online kennis wil delen en dit in een online training wil stoppen. Dit kunnen feitelijk bijvoorbeeld adviseurs, coaches, consultants, diëtisten, experts, freelancers, trainers, personal trainers en schrijvers zijn.

Je gaat heel precies leren hoe je deze kennis online kunt gaan vastleggen en daar komt dan een online training uit die jij kunt gaan verkopen aan je toekomstige klanten en ook Hans gaat je hierbij helpen hoe dit in zijn werk gaat.

Hier heb ik momenteel heel veel kennis over affiliate marketing en zo kan ik dus in de toekomst gaan beslissen om hier een online training van te gaan maken om mijn kennis te gaan delen.


Waaruit bestaat het programma “Maak een online training en verdien een passief inkomen!”?

Zoals eerder gezegd krijg je toegang tot een online cursus met 6 modules en maar liefst 67 lessen. Daarnaast krijg je ook toegang tot een community met andere ondernemers.

Hieronder zal ik de 6 modules kort bespreken zodat je een indruk krijgt wat je allemaal gaat leren.

Module 0: Introductie

In de introductie module maken we kennis met Hans van der Klok en daarnaast gaan we ook de eerste stappen zetten in de community. Deze community zorgt ervoor dat je 24/7 vragen kan stellen en deze worden bijvoorbeeld beantwoord door Hans zelf of door andere ondernemers.

Daarnaast krijg je ook toegang tot verschillende werkboeken die betrekking hebben tot modules. Je zal daardoor ook gelijk aan de slag gaan na het doen van modules.

Je gaat dus van module, naar een actie naar een reactie naar een volgende module. In onderstaande afbeelding zie je les 1 waar je Hans van der Klok ziet.

Op deze foto zie je module 0 van het programma "Maak een online training en verdien een passief inkomen!

Module 0 bevat de volgende 6 lessen:

 1. Welkom
 2. Krijg toegang tot de community
 3. Introduceer jezelf in de community
 4. Krijg toegang tot de werkboeken
 5. Bewaar de inlogpagina bij je favorieten
 6. Deel je ervaring en geef feedback

Module 1: Bepaal je lanceerdoel

In de eerste module ga je uitgebreid kijken naar het doel wat je hebt bij het lanceren van je online training. Je gaat dus echt kijken waar je wilt staan na bijvoorbeeld 60 of 90 dagen.

Je gaat in deze module ook leren wat een Minimaal levensvatbaar programma is wat je dus online kan zetten, dit is een programma wat niet gelijk helemaal klaar hoeft te zijn en dus al eerder online kan gaan doordat een klant bijvoorbeeld om de week een nieuwe module krijgt.

Ook ga je kijken naar 3 verschillende verkoopkanalen en de conversies daarbij die tot een aankoop kunnen leiden. Deze kanalen zijn:

 • E-mail
 • Webinair
 • Telefoon/ Videobellen

Module 1 bevat de volgende 7 lessen:

 1. Welkom
 2. Minimaal levensvatbaar programma (MLP)
 3. Werkboek – Definieer je MLP
 4. Bepaal de benodigde techniek
 5. Bepaal je lanceerdoel
 6. Werkboek – Bereken je lanceerdoel
 7. Werkboek – Overzichtsdocument

Module 2: Kies je onderwerp en schrijf je belofte

In module 2 ga je kijken naar het onderwerp van je online training en hoe jij jouw unieke ervaringen kan gaan omzetten naar een uniek product.

Daarnaast gaat Hans van der Klok je ook laten zien wat een 5-sterren onderwerp is en je gaat leren hoe je marktonderzoek moet gaan doen.

Je kan een nog zo leuk onderwerp kiezen, maar als je erachter komt dat er geen vraag naar is dan zal niemand je online training gaan kopen.

In deze module ga je ook leren om een belofte te maken wat het doel is van je online training naar je klanten toe. Deze belofte zal later ook terug komen zodra je programma live gaat.

Op deze foto zie je module 2 van het programma "Maak een online training en verdien een passief inkomen!

Module 2 bevat de volgende 7 lessen:

 1. Welkom
 2. Definieer wat jou uniek maakt
 3. Werkboek – Definieer wat jou uniek maakt
 4. Kies een 5-sterren onderwerp
 5. Doe marktonderzoek naar je onderwerp
 6. Werkboek – Kies je onderwerp en schrijf je belofte
 7. Deel je resultaat en geef feedback

Module 3: Valideer je idee

Nu je het onderwerp hebt vast gelegd waar je een expert in bent en waar je een online training over wilt maken en de belofte die je daarbij wilt doen voor je toekomstige klanten is het nu tijd om op zoek te gaan naar jouw ideale klant en hoe dit in zijn werk gaat ga je in module 3 leren.

In deze module ga je ook alles leren over het opzetten van een mailinglijst om eventuele toekomstige klanten op de hoogte te houden van je programma.

Daarnaast ga je ook kijken hoe jij de belofte kunt omzetten naar een aanbod om dit ook werkelijkheid te kunnen maken en hoe jij je idee kunt pitchen en feedback kan krijgen voordat je ermee aan de slag gaat.

Module 3 bevat de volgende lessen:

 1. Welkom
 2. Van belofte naar klant
 3. Vind je ideale klant en valideer je idee
 4. Bepaal je doelgroep op LinkedIn
 5. Werkboek – Definieer jouw klantprofiel
 6. Deel een openbaar bericht
 7. Zoek rechtstreeks contact
 8. Werkboek – Maak gebruik van dit interviewscript
 9. Werkboek – Houd de uitkomsten van de interviews bij
 10. Werkboek – Bouw aan je mailinglijst
 11. Deel je resultaat en geef feedback

Module 4: Ontwerp je programma

In module 4 ga je alles leren wat je nodig hebt om het programma te ontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan het bepalen van de lesinhoud in de modules of het bedenken van de titels en waar deze aan moeten voldoen.

Dit alles doe je naar aanleiding van de belofte richting je klant en daaraan ga je mijlpalen hangen die nodig zijn om dit te bereiken. Deze mijlpalen kan je weer vastleggen aan werken zodat het allemaal meetbaar is.

Wat ik ook als erg waardevol heb ervaren is dat je in deze module gaat leren om je eigen methode te gaan ontwikkelen die je dus echt eigen zal maken door deze online training die je online gaat zetten.

Op deze foto zie je module 4 van het programma "Maak een online training en verdien een passief inkomen!

Module 4 bevat de volgende 8 lessen:

 1. Welkom
 2. Bepaal jouw mijlpalen en lesinhoud
 3. Werkboek – Bepaal jouw mijlpalen en lesinhoud
 4. Creëer je eigen methode
 5. Creëer een aansprekende titel
 6. Werkboek – Creëer een aansprekende titel
 7. Werkboek – Kies je werkvormen
 8. Deel je resultaat en geef feedback

Module 5: Verkoop je programma

In module 5 ga je alles leren wat erbij komt kijken om je programma te gaan verkopen, denk bijvoorbeeld aan het bepalen van een premium prijs die je uiteraard na een jaar weer kunt verhogen voor nieuwe leden of een marketingstrategie bepalen.

Hans van der Klok gaat je ook leren hoe je als starter kunt beginnen met een prijs tussen de € 500,00 en € 1000,00 en hoe je in de loop van tijd door het toevoegen van steeds meer waarde en de belofte aan de klant ook waar kan maken nog meer kan vragen voor je online cursus.

Hieronder enkele voorbeelden van bedragen van succesvolle trainingen die Hans zelf verkoopt. Uiteindelijk draait alles om het geven van maximale waarde en daar kan dan ook zeker een premium prijs voor worden gevraagd.

Op deze foto zie je module 5 van het programma "Maak een online training en verdien een passief inkomen!

Daarnaast ga je in deze module ook alles leren hoe jij een funnel kan creëren dat begint met een gratis werkgever en dat kan eindigen naar een klant.

Deze module bevat de volgende 14 lessen:

 1. Welkom
 2. Bepaal jouw premium prijs
 3. Bepaal je marketingstrategie
 4. Bekijk inspirerende weggevers
 5. Werkboek – Maak je eigen gratis weggever
 6. Zet je gratis weggever in
 7. 1 – Deel openbare berichten
 8. 2 – Neem contact op met de interviewkandidaten
 9. 3A – Leg rechtstreeks contact met potentiële klanten
 10. 3B – Volg de gesprekken op
 11. Automatiseer agenda-afspraken
 12. Gebruik dit verkoopscript als leidraad
 13. Deel je succesverhaal
 14. Deel je resultaat en geef feedback

Module 6: Kies de juiste tools

In module 6 ga je kijken naar de tools die je kunt gaan gebruiken om de cursus in elkaar te zetten of het toevoegen van een betaalpagina aan je website.

Zo heb je 2 verschillende keuzes bij het kiezen van een leerplatform. Of je doet alles zelf via wordpress en daar komt best veel bij kijken of je kiest een kant en klaar online leerplatform en zo heb je ook gelijk maximale waarde aan je klanten.

Het leuke van deze optie is ook dat Hans van der Klok 1 van de mogelijkheden huddle (gratis trail) noemt, hier heb ik zelf ook een uitgebreide huddle review over geschreven en zie veel dure trainingen die hier ook mee gemaakt zijn zoals de Crypto Masterclass of Trading Navigator Methode van Harm van Wijk.

Hans gebruikt overigens zelf Podia (vanaf 34 euro per maand) en huddle is iets duurder met 79 euro per maand. Hans geeft daarom ook een uitgebreide uitleg over hoe je de online cursus kan maken met Podia maar uiteindelijk spreekt elk platform voor zich en ook huddle is ontzettend gebruiksvriendelijk.

Ook gaat Hans je uitgebreid uitleggen hoe je een mooie betaalpagina kunt maken met Plug & Pay (gratis trial). Zie daarvoor eventueel ook mijn Plug & Pay Review.

Op deze foto zie je module 6 van het programma Maak een online training en verdien een passief inkomen!

Module 6 bevat de volgende 8 lessen:

 • Welkom
 • Kies het juiste leerplatform
 • Maak kennis met verschillende leerplatformen
 • Maak gebruik van online leerplatform Podia
 • Geef een live versie van je training via Zoom
 • Automatiseer je e-mailcampagnes met ActiveCampaign
 • Maak een betaalpagina met Plug & Pay
 • Deel je resultaat en geef feedback

Wat zijn de gratis bonussen?

Bonus 1: Documenten zoals Digitale werkboeken

Je krijgt toegang tot heel veel verschillende documenten zoals werkboeken bij de modules waar je ook gelijk actie gaat ondernemen. Daarnaast krijg je ook toegang tot sjablonen en rekenschema’s die je helpen om orde en structuur aan te brengen.

Bonus 2: Online community

Met een online community in handbereik heb je nooit het gevoel dat je er alleen voor staat, hier kan je op elk moment vragen stellen en zal Hans of andere ondernemers antwoord geven.


Programma “Maak een online training” ervaringen

Hieronder nog enkele ervaringen die ik heb kunnen vinden, zelf ben ik ook erg te spreken over dit programma en het feit dat je zo’n lange niet goed geld terug garantie krijgt, dan weet je gewoon dat de kwaliteit goed is.

Op deze foto zie je ervaringen over het programma Maak een online training en verdien een passief inkomen!
Op deze foto zie je ervaringen over het programma Maak een online training en verdien een passief inkomen!

Hier rechts ook nog een resultaat uit de community, een mooi bewijs dat het ook zeker werkt.


Wat zijn de “Maak een online training en verdien een passief inkomen!” voor- en nadelen?

Voordelen:

 • Programma wat het mogelijk maakt om een online training te maken wat kan leiden naar een passief inkomen.
 • Zeer compleet programma, van kijken naar de markt naar het ontwerpen van het programma tot het krijgen van klanten.
 • Gemaakt in een mooie online omgeving met lessen die je volledig in eigen tempo kan doen.
 • Toegang tot een online community waar je onbeperkt vragen kan stellen.
 • Éénmalige aanschaf en voor altijd toegang.

Nadelen:

 • Zeker de nodige kennis nodig over een bepaald onderwerp.
 • Je kan te maken hebben met concurrentie, denk aan crypto cursussen die iedereen opeens aan het maken zijn.

Hoeveel kost het programma Maak een online training en verdien een passief inkomen! ?

Mocht je aan de slag willen gaan met Hans van der Klok en een eigen online training gaan maken wat kan leiden naar een passief inkomen dan heb je 3 verschillende opties als we kijken naar de prijs:

 • Éénmalig een bedrag van 1495 euro
 • 3 maandtermijnen van 525 euro
 • of 6 maandtermijnen van 275 euro

Deze prijzen zijn exclusief btw omdat je deze btw kan terugkrijgen als je ingeschreven staat bij de kvk. En dat zou ik zeker doen als je een eigen online training gaat maken en verkopen.

Daarnaast krijg je onbeperkt toegang tot de online training.


Bevalt het product niet? Maak dan gebruik van de maar liefst 90 dagen niet goed-geld-terug-garantie!

Hans van der Klok is zo zeker van zijn zaak dat hij je maar liefst 90 dagen garantie geeft als je er ook echt alles aan hebt gedaan wat je kan doen en je bent niet tevreden, dan krijg je een passende oplossing of je investering terug.


Eindoordeel van mijn programma “Maak een online training en verdien een passief inkomen! Review”

Hans heeft naar mijn mening een uniek product met deze cursus want de online wereld is enorm aan het groeien en daardoor is het een enorm goede stap om je kennis in een online training te gaan stoppen en dit is naar mijn mening het programma dat je daarvoor nodig hebt.

Je gaat echt leren welk soort onderwerp je kan gaan kiezen en of er vraag naar is tot de verschillende leerplatformen die je kan gebruiken en het naar de man brengen en je eerste klanten krijgen.

Dit zorgt ervoor dat het een zeer compleet programma is en het doel van Hans is dan ook dat jij ook succesvol gaat worden met je online training.

Het grote voordeel van het maken is dat je de training maar 1 keer hoeft te maken en dat dit onbeperkt schaalbaar is en je dit niet meer werk zal kosten. Uiteindelijk zal dit leiden naar kosten die nooit meer gaan worden maar je winst wel en dit zal zelfs passief worden.

Heb jij enorm veel kennis over een bepaald onderwerp? Wacht dan niet langer en zet deze kennis om in een online training met Hans van der Klok!


Print Friendly, PDF & Email

Maak een online training en verdien een passief inkomen!

1495 euro
9

Inhoud

9.5/10

Presentatie

8.5/10

Betrouwbaarheid

9.0/10

Garantieregeling

9.5/10

Prijs

8.5/10

Pluspunten

 • Online training maken wat kan leiden naar een passief inkomen
 • Zeer compleet programma van de basis tot het vinden van toekomstige klanten
 • Mooie online omgeving waarin je de lessen volledig in eigen tempo kan doen
 • Toegang tot een online community waar je onbeperkt vragen kan stellen.
 • Éénmalige aanschaf en voor altijd toegang.

Minpunten

 • Je hebt zelf de nodige kennis nodig over een bepaald onderwerp
 • Het kan zijn dat je veel concurrentie hebt over een bepaald onderwerp van kennis
 • De prijs kan van dit programma kan een nadeel zijn, gelukkig kan je in termijnen betalen

Plaats een reactie